fbpx

Sammenbragt familie: Forum for konflikter og frustrationer

Når du lever i en sammenbragt familie, kan du få brug for et rum, hvor du kan lufte dine tanker og følelser om de konflikter og frustrationer, der er en del af livet som ekstramor.

Det rum har jeg siden 2011 forsøgt at skabe gennem Ekstramor. Fordi jeg har mærket på egen krop, hvordan det føles at mangle et sted at gå hen. Derfor vil jeg bare byde dig velkommen her på min side – her er ingen følelser forbudte, og du er aldrig alene.

I blogindlægget her kan du læse mere om, hvad et forum for konflikter og frustrationer kan gøre for dig og din sammenbragte familie – og så vil jeg gerne fortælle dig lidt om, hvordan du bruger det rum til at passe på dig selv.

Sammenbragt familie Forum

Alle kan have brug for et trygt forum og hjælp til det, der er svært

Det kan være angstprovokerende og skamfuldt at bede om hjælp. Måske fordi du endda kan tænke, at der er noget galt med dig og din sammenbragte familie, når I oplever krise i sammenbragt familie. Det er der ikke; det ér bare svært at leve i en sammenbragt familie. For det ér noget andet end at leve i en kernefamilie.

Kærligheden er ikke givet på forhånd som i en førstegangsfamilie. I er nødt til at være tålmodige. Meget tålmodige. Alle medlemmerne i en sammenbragt familie elsker ikke hinanden ubetinget fra første møde. Måske kommer I aldrig til det – eller måske tager det lang tid at opbygge kærligheden. Det er derimod kærligheden mellem dig og din partner, der binder familien sammen. Det er jeres styrke, men det er også noget af det, der kan gøre det rigtigt svært, fordi der er så mange interesser på spil. Og fordi I står over for den svære opgave, det er at definere, hvilken familie I gerne vil skabe i fællesskab.

Derfor tilbyder jeg både personlig rådgivning kun til dig, men også familierådgivning til dig og din partner. Er du og I i tvivl om, hvad der ville være den rigtige løsning for jer, så finder vi ud af det sammen, inden vi går i gang. Og det gør vi ved at tage en uforpligtende telefonsamtale om, hvad udfordringerne er, for på den måde kan du være sikker på, at jeg tilbyder dig og jer den helt rette hjælp, hvis du eller I vil starte i et rådgivningsforløb hos mig.

Book din afklarende samtale, og hør mere her.

Hele familiens forum for konflikter – også din partners

For det er heller ikke let at være skilsmissefar. Langt fra. Ligesom det heller ikke er let at være ekstramor med alt det, det indebærer.

Men hvis I rummer hinanden og virkelig ser det, den anden kæmper med, så siger min erfaring mig, at I også vil komme ud stærkere på den anden side, netop fordi I kan sætte jer i den andens sted og dermed udvide forståelsen og rummeligheden i jeres parforhold.

Rigtig mange oplever, at frygten og den dårlige samvittighed fylder meget i begyndelsen. På begge sider. I stedet for at lade de følelser styre dig og jer som familie vil jeg anbefale jer at tage kontrollen tilbage.

Tal om, hvilken familie I ønsker at skabe.
Hvilken hverdag I godt kunne tænke jer?

Og sæt jer så ned og find ud af, hvad der skal til for, at I sammen kan nå i mål med netop det.

 

Sammenbragt familie Forum

I kan også skabe jer et gør det selv-forum,
hvor I kan tale om det, der fylder og er svært

En af dine vigtigste opgaver som ekstramor (og menneske) er at sige de ting højt, som går dig på. De ting, som gør, at din hverdag pludselig ikke føles rar at være i.

Især de forbudte følelser såsom jalousi, skam og skyld kan være svære at åbne op omkring. Fordi det gør så ondt at føle, at du ikke er den vigtigste i din partners liv. Men foruden at det er smertefuldt, er det også svært at være ærlig om lige netop de følelser, når de opstår. For hvem er jaloux på et barn?

Mit bedste og kærligste råd fra en ekstramor til en anden er, at du taler til dig selv, som du taler til dine veninder. Jeg gætter på, at du taler langt grimmere til dig selv, end hvad godt er – og meget grimmere, end du har fortjent.

En anden ting er accepten af jeres familiekonstellation. For måske forstår dit hoved godt, at du lever i en sammenbragt familie, og at du dermed per definition aldrig kan komme til at leve i en kernefamilie, hvis du får børn med din partner.

Men forstår dit hjerte det? Og har dit hjerte accepteret, at det er vilkårene, hvis du gerne vil leve sammen med ham, du elsker? Hvis ikke, er det et rigtigt godt sted at starte, hvis I kan mærke, at der er ubalancer i jeres familieliv.

Rådgivning til sammenbragt familie er guld værd på den lange bane

For det er en investering i, at hele familien er glad i hverdagen. I kan let komme til at undertrykke det, der er svært. At gemme det væk og forsøge at tie det ihjel. Det hjælper bare sjældent, og problemerne har det med kun at vokse sig større og mere uoverskuelige.

Hvis I har brug for et rum til jeres frustrationer og konflikter – et rum, hvor der er en professionel til stede, som kan facilitere samtalen – og som har stået der, hvor I står nu, selv – vil jeg gerne invitere dig til en afklarende samtale. Så kan vi i fællesskab finde ud af, hvilken løsning der passer til lige netop dig og din familie.

Book din afklarende samtale her.

Kommentarfeltet herunder kan være den sammenbragte families forum til at få luft

Du er aldrig alene. Og chancen for, at der er nogen, som lige nu gennemgår det samme som dig – eller som har gjort det – den er stor. Men sådan ved jeg godt, det ikke føles, når du står midt i det.

Derfor vil jeg gerne invitere dig og alle andre, der læser med her, til at bruge kommentarfeltet nederst i blogindlægget. Sådan at vi kan dele erfaringer og viden – og sådan at vi kan mærke, at vi aldrig er alene med vores følelser – heller ikke dem, som måske føles forkerte og forbudte.

Du er også hjerteligt velkommen til at stille spørgsmål til mig i kommentarfeltet, hvis du har nogen. Så vil jeg gøre alt, hvad jeg kan for at hjælpe dig godt videre.

Kærligst Janne

Familierådgiver Janne Leth Førgaard

Janne Leth Førgaard
Ekstramor til 2 og mor til 2
Familierådgiver og forfatter til bogen:
Førstehjælp til Ekstramødre

Siden 2011 har jeg hjulpet ekstramødre med at få en lettere hverdag med ro på tankerne, et styrket parforhold og følelsen af at kunne være sig selv, også sammen med ekstrabarnet.

Min mission er at gøre det lettere for alle familiemedlemmerne i den sammenbragte familie, derfor er mit fokus i dag både på kvinder, mænd og par i sammenbragte familier

Familierådgiver Janne Førgaard

Få mine tips og værktøjer, der gør det lettere at være ekstramor allerede i dag

Sådan vinker du farvel til skyld, skam og dårlig samvittighed

Sådan håndterer du det kontroltab det er at være ekstramor

 Få overblik over hvad du må som ekstramor

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, så lander værktøjerne automatisk i din indbakke
Det koster blot din e-mail - herefter modtager du løbende inspirationsmails og tilbud

Tak - Tjek venligst din e-mail