fbpx

Familierådgivning

Specialiseret familierådgivning der klæder jer på til at håndtere jeres konflikter, følelser og skænderier

Det er ikke let at leve i en sammenbragt familie. Mange ender også med at gå hver til sit igen i løbet af de første par år. Sådan behøver det heldigvis ikke gå.

Med specialiseret familierådgivning, konkrete værktøjer og overskuelige handleplaner kan jeg hjælpe jer, som sammenbragt par, med at håndtere jeres konflikter, følelser, forskelligheder og skænderier konstruktivt, så de ikke går i hårdknude og overskygger og ødelægger kærligheden og trivslen i familien.

Mange par i sammenbragte familier kommer til mig, fordi konflikter, diskussioner og uenigheder kører i ring og overskygger kærligheden. Det går ud over trivslen, parforholdet og familien som helhed. Mange fortæller, at de har et rigtig godt parforhold, og det (næsten) kun er børnene, de bliver uvenner over. Her savner de at føle sig som et team i stedet for at have følelsen af at stå i hver sin lejr. Fælles for alle parrene er, at de uløste konflikter og dårlige stemning ligger som en stor mørk sky over parforholdet. 

Måske kan I, som mange andre sammenbragte par, genkende det her

Føler mig misforstået af min partner
Uenighed om opdragelse
 • I føler jer begge misforståede og er trætte af, at I ender i de samme opslidende diskussioner. Uanset hvor mange kompromiser du indgår, hvor mange kameler, du sluger så føles det som om, det (stadig) ikke er godt nok. Din partner er ikke tilfreds, kan du se, høre og mærke. Og det er du heller ikke.
 • I er uenige om opdragelse og bliver frustrerede over måden jeres partner opdrager, undlader at opdrage eller blander sig i barnets opdragelse.
 • I er rigtig gode sammen, når der ikke er børn eller kun jeres fælles børn, men når I alle er samlet, bliver det svært. I føler begge, den anden ændrer sig og intimiteten og nærheden forsvinder. Det er trist og hårdt.
 • Barnets anden forælder, eks’en er en kilde til diskussion. Som ekstramor og ekstraforælder føler du måske, at barnets far ikke sætter foden ned overfor barnets mor. Som barnets far føler du dig måske som jaget vildt. En lus mellem to negle. Og uanset hvad du gør, er der mindst én, der er utilfreds.
ekstramor
ekstramor

Problemerne kører i ring, selvom I prøver at løse dem

Det ér svært at leve i en sammenbragt familie, fordi der er en række konflikter, diskussioner og problemer, der ofte ender med at køre i ring. Mange par har følelsen af at sidde fast og havne i de samme endeløse diskussioner og konflikter igen og igen.

Noget af det jeg ofte snakker med par i sammenbragte familier om, er uenigheder og diskussioner om:

 • Opdragelse herunder madvaner, kræsenhed, sprogbrug, oprydning, overholdelse af aftaler og bidrag til fællesskabet i familien.
 • Krav og pligter; hvor meget barnet/teenageren kan forventes at bidrage til familien og fællesskabet i stedet for blot at sidde på værelset med hovedet inde i en skærm.
 • Omgangstone; hvorvidt barnet/teenageren skal tale ordentligt og om I siger hej, farvel, godmorgen og godnat til hinanden.
 • Hvor meget eks’en fylder hos jer, når det kommer til opdragelse, medbestemmelse, deltagelse i skolearrangementer, fritidsaktiviteter, børnefødselsdage og højtider
 • Skærmforbrug, adgang til sociale medier og gaming
 • Lydniveau, støj og hvor meget, barnet og teenagere må larme generelt og i hvilke rum
 • Hygiejne og rengøring, bl.a. hvor ofte barnet/teenageren skal i bad, have nyt tøj på, rengøring og oprydning på værelset, udluftning, skift af sengetøj og tøjvask.
 • Økonomi, skal barnet/teenagere selv tjene sine penge eller får h*n tingene betalt. Og hvor meget er det rimeligt, at der skal betales til og for i barnets andet hjem.
ekstramor
ekstramor

I elsker hinanden - og er så gode sammen!
Altså bortset fra når snakken falder på børnene…

Jeg gætter på, at I på en god dag kan blive enige om at "kigge fremad og være positive". Men når det så kommer til stykket, føler ingen af jer rigtigt, der bliver kigget positivt fremad, og inden I får set jer om, er den samme diskussion i gang. Igen!

Konflikten er optrappet.
Fastlåst.
Det var ikke det, I ville.
Alligevel endte I der. Igen.
Øv med øv på!

Mange par spørger derfor sig selv:
"Hvorfor kan vi ikke finde ud af det, når vi nu elsker hinanden og er så gode sammen.
Altså bortset fra, når snakken falder på børnene..?"

Familierådgivning til sammenbragte familier
Sammenbragt familie rådgivning

Bliver det nogensinde bedre?

Når I har prøvet en del gange at løse problemerne selv uden held, kender I nok til den opgivenhed, der følger med.

Tvivlen, der sniger sig ind.
Håbløsheden, der melder sig på banen.
Magtesløsheden, der skyller ind over dig.

Det er svært ikke at blive uvenner, når I snakker om børnene. Det er et ømt punkt for mange. 

Derfor er kærlig kommunikation og konflikthåndtering også en fast del af min rådgivning til par i sammenbragte familier, så I kan mærke, at det bliver bedre.

Specialiseret, upartisk familierådgivning til sammenbragte par,
konkrete værktøjer og en overskuelig handleplan, I kan gå i gang med

Fordi mit firma hedder "Ekstramor" er nogle mænd bekymrede for, om jeg mon vil være på kvindens side. Det er jeg ikke. Jeg er ikke på nogens side.

Jeg er en neutral, upartisk rådgiver med en løsningsfokuseret tilgang, der fokuserer på at hjælpe jer med at håndtere jeres konflikter på en konstruktiv måde, så kærligheden igen fylder mest.

I rådgivningssessionen laver vi, i fællesskab, en konkret handleplan, der passer til jeres personligheder, familie og udfordringer. Sådan så I ved, hvad I skal gøre anderledes, og præcis hvordan I skal gøre det.

Et solidt fundament og fælles fodfæste er det, vi arbejder hen imod. På den måde kommer I til at stå stærkt sammen og hver for sig. Det jeg bl.a. hjælper med er:

 • Rådgivning, der klæder jer på til at nedtrappe jeres konflikter.
 • Værktøjer til at snakke sammen, så I begge føler jer hørt.
 • Konkrete sætninger og værktøjer I kan bruge, når I ser meget forskelligt på tingene.
 • En konflikthåndteringsmodel i 3 enkle trin.
 • Handleplaner, så I selv kan arbejde videre med tilgangen og tankegangen derhjemme.
 • Råd, retningslinjer og redskaber, der er overskuelige at bruge i en hektisk hverdag.

Det starter med en indledende Zoom-session
Sådan foregår et familierådgivningsforløb i praksis 

Før sessionen

Ekstramor råd

I sessionen

 • Vi mødes online på Zoom
 • Vi snakker om svarene og lægger en plan for det videre forløb, så I ved, hvad I skal gøre
Handleplan ekstramor

Efter sessionen

 • I arbejder på jeres plan
 • Vi mødes igen, følger op på planen, tilføjer flere værktøjer, så I bliver klædt på til alle jeres udfordringer

Den indledende session er altid på Zoom
Herefter bestemmer I, om det er personligt fremmøde eller Zoom

Den indledende session er altid på Zoom. Herefter bestemmer I, om rådgivningssessionerne skal foregå på mit rådgivningskontor på Niels Hemmingsens Gade i indre København eller online på Zoom. Eller et miks.

Det er ikke geografisk muligt for alle de par, jeg rådgiver at komme ind på mit rådgivningskontor, derfor rådgiver jeg lige så ofte over Zoom, så geografien ikke er en hindring.

Få hjælp af en familierådgiver

Hvem skal I tale med

Jeg hedder Janne, og jeg ekspert i sammenbragte familier.

Jeg er uddannet Stepfamily Coach, Anger facilitator, Edu-Therapy™ Specialist, praktisk parterapeut & familierådgiver. Jeg er forfatter til 2 bøger om sammenbragte familier. Den første udkom i 2012, den anden i 2023 begge hos Dansk Psykologisk Forlag.

I min rådgivning får I konkrete værktøjer og en overskuelig handleplan, der fokuserer på løsninger, så I ved, hvad I skal gøre, hvordan I skal gøre det og hvornår I skal gøre det.

Jeg har kontor i hjertet af København, hvor jeg hver dag (også online) hjælper kvinder, mænd og par i sammenbragte familie med at håndtere deres følelser og de problemer, der opstår i deres familiekonstellation.

Privat lever jeg i en sammenbragte familie og er ekstramor til 2 og mor til 2. Mine forældre blev skilt, da jeg var teenager. Jeg har derfor det sammenbragte familieliv helt inde under huden. Både privat og professionelt.

Forestil dig, hvor dejligt det vil føles,
hvis overskud, nærhed og kærlighed igen fyldte mest.
Som det gjorde, da I mødte hinanden

værktøjer til sammenbragte familier
Sammenbragte familier råd

Og forestil dig også, hvor rart og rigtigt, det vil føles, når du

 • kan gå ind i konflikter uden at få (alt for) ondt i maven.
 • ved, hvordan du skal håndtere jeres forskelligheder.
 • har konkrete teknikker, sætninger og værktøjer, du kan bruge.
 • bliver bedre til at sætte grænser, så undgår at føle dig løbet over ende.
 • får mere overskud og kærlighed ind i parforholdet og hverdagen igen.

Hvor mange rådgivningssessioner har vi brug for?

Alt efter hvor længe jeres udfordringer har stået på, jeres personlige ”bagage” og andre relevante faktorer i jeres sammenbragte familie, må I forvente, det er nødvendigt med mellem 5-10 rådgivningssessioner for at skabe varige, holdbare ændringer.

Rådgivningen er ikke et quickfix.

Rådgivningen og jeres handleplan hjælper jer med at håndtere de følelser, præmisser situationer, der udløser konflikterne mellem jer. Det kræver et engagement fra jeres side, da I er nødt til at ændre på jeres tilgang hver især. 

Jeg anbefaler, sessionerne afvikles med et interval på mellem 2-4 uger afhængigt af den handleplan, vi lægger sammen.

Hvad koster rådgivningsforløbet?

Der er 2 måder at starte i et rådgivningforløb på. 

1) I kan købe rådgivningssessionerne en ad gangen.
Sessionen varer ca. 90 minutter og koster kr. 2.000.
Du betaler for sessionen, når du booker den.

2) I kan vælge at købe et klippekort, der giver jer en række fordele;

 • fortrinsret til min kalender
 • lydfiler & værktøjer lige til at printe og bruge
 • en værdifuld opsummeringssession.

Efter den indledende session, kan I beslutte, om I ønsker at købe en rådgivningssession ad gangen, eller om I vil købe et klippekort.

Virker rådgivningen på vores problemer?

Ja, rådgivningen virker på de fleste problemer, men rådgivningen er ikke et quickfix. Det kræver en indsats fra jeres side. For at kunne mærke effekten af rådgivningen og for at ændre de konfliktmønstre og følelser, I sidder fast i, er I nødt til at engagere jer helhjertet. 

Det gør I ved at følge den plan, vi lægger sammen i hver rådgivningssession. Så vil I, til gengæld, også kunne mærke en markant, positiv ændring.

I rådgivningssessionerne trækker vi sammen i arbejdstøjet og lægger plan, I kan bruge til at skabe de ændringer, I ønsker jer. Følger I planen, vil jeg gerne garantere jer, at I kan mærke en markant, positiv forskel.

Jeg ved, at I kan lære at sige fra på en kærlig måde, og at I kan få glæden og overskuddet tilbage i jeres familieliv, i jeres parforhold og ikke mindst inde i jer selv hver især. Det er det, jeg hjælper par med hver dag.

Det gør jeg via konkrete råd, lavpraktiske handleplaner, sætninger og værktøjer, der virker. Det ved jeg, ikke kun fra andre familier – det ved jeg også fra min egen.

Det siger sammenbragte par om rådgivningen

Anmeldelser om ekstramor Janne

"Vi valgte et forløb hos dig, fordi vi havde hørt ekstramor podcasten, og fordi du var specialiseret i netop det, vi løb ind i problemer med; den sammenbragte familie.

Da vi startede, var vi på "forskellige planeter" og havde on/off en følelse af ikke at slå til, men vi var også optimistiske og klar til at tage nogle af de svære ting på forkant.

Her efter forløbet kan vi forstå hinanden bedre og er bedre til at respektere, hvordan vi hver især reagerer, hvis der opstår en konflikt. Men det er stadig svært. Vi ved også, at det er okay at føle, som vi gør, og at det er vigtigt at udtrykke behov og grænser.

I samarbejdet har det betydet rigtig meget for os, sammen og hver især, at høre en anden sætte ord på, hvordan det er at leve i en sammenbragt familie og sætte spotlight på lige præcis de problemer, der er i forbindelse med at være en sammenbragt familie. Det har været så rart at vide, at du kommer med den levede og professionelle erfaring. Det er nærmest helende at mærke, at vi ikke er alene med de konflikter, vi har, og at de faktisk er helt almindelige. Det har du sat godt lys på. 

Vi vil helt klart anbefale forløbet til andre.

Vi synes, at alle i vores situation kunne gavne af at tale med dig og finde ud af, at deres situation ikke er specielt unik, men meget menneskelig når man forsøger sig i denne familiesammensætning. Det har været virkelig dejligt for os, at vi begge har investeret os i at løse det her sammen. Det har været meget konstruktivt, fordi du er så konkret og klar omkring dels egne erfaringer, men også fremgangsmåder."

Helene og Henrik

Sammenbragt familie med 2 børn

Forløb afsluttet september 2023
Et ekstramor hjerteikon
Et ekstramor hjerteikon
Et ekstramor hjerteikon
Anmeldelser om ekstramor Janne

"Vi valgte et forløb hos dig, fordi vi havde læst flere af dine blogindlæg, og de ramte plet på de følelser og udfordringer, vi stod med.

Da vi startede, var vi pressede! Vi var udkørte og frustrerede over, det var så svært for os at få det hele til at spille i vores relation. Vi var der, hvor vi ikke vidste, om vi skulle indse, at det ikke ville komme til at gå mellem os til trods for, at vi elskede hinanden.

Her efter forløbet kan vi bedre forstå hinanden, specielt når der opstår konflikter og bump på vejen i vores dagligdag med og uden børn. Vi har fået større indblik i hinandens udfordringer og følelser og ved, at der skal arbejdes for og med tingene i en travl hverdag.

Du har været god til at facilitere sessionerne – været god til at sætte ord på ting/følelser, som vi ikke vidste, hvad var. Din facon er direkte, anerkendende – men du har også kunne sige ting til os, som gjorde ondt. Det var simpelthen så dejligt at høre fra dig, at vi ikke var unormale, og at vi faktisk bare var i gang med de 2 sværeste år.

Vi vil helt klart begge anbefale forløbet, for det har hjulpet os helt enormt meget som par, men også individuelt"

M og A

Sammenbragt familie med 2 børn

[Forløb afsluttet september 2023]
Et ekstramor hjerteikon
Et ekstramor hjerteikon
Et ekstramor hjerteikon
Anmeldelser om ekstramor Janne

"Da vi tidligere havde været med på nogle af dine webinarer, valgte vi et forløb hos dig, fordi vi havde brug for hjælp til vores sammenbragte familie.

Da vi startede, havde vi svært ved at finde ud af rollefordelingen i vores sammenbragte familie. Det påvirkede vores dagligdag og ledte til mange diskussioner, der kørte i ring.

Efter forløbet kan vi tale mere åbent om det at være i en sammenbragt familie, og vi kan bedre forventningsafstemme vores fælles hverdag.

I forløbet har det betydet meget for os, at det har været fleksibelt - at der ikke har været et decideret "skema" for, hvad forløbet har handlet om. Vi har kunnet vælge fra session til session, hvad vi har haft brug for hjælp til.

Vi vil helt sikkert begge to anbefale forløbet til andre, fordi det har hjulpet os."

Mette & Kasper

Sammenbragt familie med 1 barn

[Forløb afsluttet august 2023]
Et ekstramor hjerteikon
Et ekstramor hjerteikon
Et ekstramor hjerteikon
Anmeldelser om ekstramor Janne

"Vi har været rigtig glade for forløbet, du har været utrolig god til at lytte til os og sætte dig ind i vores situation. Du har været godt forberedt, og vi har kunne mærke, at du var til stede og ville hjælpe os og ville os det bedste.

Vi har følt os trygge, og vi er altid gået fra dig med en god og opløftende fornemmelse og følelse. Vi har følt os "lettere", fordi vi har fået "luft" ved at kunne tale åbent og ærligt.

Du har givet os eftertænksomhed og redskaber, vi kunne arbejde videre med. Du har været ærlig, lyttende, forstående og støttende, og så har du været personlig ved at give lidt af dig selv med fortællinger og eksempler fra dit eget liv, hvilket har været guld værd.

Du har været med til at give os troen på, at det hele nok skal gå. Og her efter forløbet kan vi tale sammen om de svære følelser, ting og uenigheder, der skaber uro

Vi vil anbefale forløbet til andre - vi vil også tale og oplyse folk om, at der findes forløb som dette, da der generelt ikke er meget fokus på livet som en sammenbragt familie, og de udfordringer der kan være."

Christina og Jan

Sammenbragt familie med 2 børn

[Forløb afsluttet juni 2023]
Et ekstramor hjerteikon
Et ekstramor hjerteikon
Et ekstramor hjerteikon
Anmeldelser om ekstramor Janne

"Da vi startede i forløbet, var vi begge frustrerede over, at der var emner, som det var svært at tale om. Hvis vi rodede os ud i det, endte det oftest med, at vi blev kede af det hver især, og følte os misforstået.

Efter forløbet har vi fået et fælles sprog. Vi tager vores fælles trivsel seriøst, og prioriterer at lægge tid og engagement i det. Hvis kommunikationen går skævt, kan vi bedre gennemskue, hvad der gik galt. Vi tør at tage hul på svære emner, som vi ikke kunne tale om tidligere. Hvis det går galt, går det ikke helt galt. Vi står meget stærkere sammen.

Det har betydet rigtig meget for os, at du har skabt et trygt miljø, hvor vi begge to har haft lyst til at deltage og åbne op. Du er god til at anerkende, de følelser vi hver især har.

Vi vil helt klart anbefale forløbet til andre. Du formår at skabe et trygt miljø, hvor vi begge havde lyst til at åbne op og blive klogere på os selv og hinanden. Du anerkender begge parter, de iboende konflikter i en sammenbragt familie og vores respektive følelser, så vi kan snakke om det."

Charlotte & Niels

Sammenbragt familie med 5 børn

[Forløb afsluttet maj 2023]
Et ekstramor hjerteikon
Et ekstramor hjerteikon
Et ekstramor hjerteikon

Før sessionen

Ekstramor råd

I sessionen

 • Vi mødes online på Zoom
 • Vi snakker om dine svar og lægger en plan for det videre forløb, så du ved præcis, hvad du kan gøre
Handleplan ekstramor

Efter sessionen

 • Du arbejder på din plan
 • Vi mødes igen, følger op på din plan, og tilføjer flere værktøjer, så du bliver klædt på til alle dine udfordringer
>
Success message!
Warning message!
Error message!