fbpx

Familierådgivning

Med specialiseret familierådgivning bliver I klædt på til at håndtere jeres konflikter og problemer

Det er ikke let at leve i en sammenbragt familie. Mange ender også med at gå hver til sit igen. Sådan behøver det heldigvis ikke gå. Ofte kan I minimere en del af jeres konflikter og problemer med konkrete teknikker og værktøjer. Det kan jeg se hos de sammenbragte par, jeg rådgiver.

Mange par i sammenbragte familier kommer til mig, fordi konflikter, diskussioner og uenigheder kører i ring og overskygger kærligheden. Det går ud over trivslen, parforholdet og familien som helhed. Mange fortæller, at de savner at føle sig som et team i stedet for at have følelsen af at stå i hver sin lejr.

Nogle par beretter om at diskutere og skændes en del af tiden. Andre om at de er uenige og ikke snakker sammen i flere dage, fordi de har svært ved at komme tilbage på sporet igen. Tavsheden ligger som en stor mørk sky over parforholdet.

Med min specialiserede familierådgivning til sammenbragte familier kan jeg hjælpe jer med at håndtere jeres konflikter, problemer og uenigheder konstruktivt, så de ikke går i hårdknude og overskygger og ødelægger kærligheden og trivslen i familien.

Jeg arbejder ud fra en løsningsfokuseret tilgang. I praksis betyder det, at jeg hjælper de par, jeg rådgiver med at lægge en konkret plan, de kan følge, så de ved, hvad de skal gøre for at ændre de ting, der ikke fungerer.

Måske kan I, som mange andre sammenbragte par, genkende det her

Føler mig misforstået af min partner
Uenighed om opdragelse
 • I føler jer begge misforståede og undrer jer over, hvorfor I ofte ender i de samme opslidende diskussioner. Uanset hvor mange kompromiser du indgår, hvor mange kameler, du sluger så føles det som om, at det (stadig) ikke er godt nok. Din partner er ikke tilfreds, kan du se, høre og mærke. Og det er du heller ikke.
 • I er uenige om opdragelse og bliver frustrerede over måden jeres partner opdrager, undlader at opdrage eller blander sig i barnets opdragelse.
 • I er rigtig gode sammen, når der ikke er børn eller kun jeres fælles børn, men når I alle er samlet, bliver det svært. I føler begge, at den anden ændrer sig og intimiteten og nærheden forsvinder. Det er trist og hårdt.
 •  Barnets anden forælder, eks’en er en kilde til diskussion. Som ekstramor og ekstraforælder føler du måske, at barnets far ikke sætter foden ned overfor barnets mor. Som barnets far føler du dig måske som jaget vildt. En lus mellem to negle. Og uanset hvad du gør, er der mindst én, der er utilfreds.

Problemerne kører i ring
selvom I prøver at løse dem…

Det ér svært at leve i en sammenbragt familie, fordi der er en række konflikter, diskussioner og problemer, der ofte ender med at køre i ring. Mange par har da også følelsen af at sidde fast og køre rundt i de samme endeløse diskussioner og konflikter.

ekstramor
ekstramor

Nogle af de emner, jeg ofte snakker med par i sammenbragte familier om, er uenigheder og diskussioner om:

 • Opdragelse herunder madvaner, kræsenhed, sprogbrug, oprydning, overholdelse af aftaler og bidrag til fællesskabet i familien
 • Krav og pligter; hvor meget barnet/teenageren kan forventes at bidrage til familien og fællesskabet i stedet for blot at sidde på værelset med hovedet inde i en skærm.
 • Omgangstone; hvorvidt barnet/teenageren skal tale ordentligt og om I siger hej, farvel, godmorgen og godnat til hinanden.
 • Hvor meget eks’en fylder hos jer, når det kommer til opdragelse, medbestemmelse, deltagelse i skolearrangementer, fritidsaktiviteter, børnefødselsdage og højtider
 • Skærmforbrug, adgang til sociale medier og gaming
 • Lydniveau, støj og hvor meget, barnet og teenagere må larme generelt og i hvilke rum
 • Hygiejne og rengøring, bl.a. hvor ofte barnet/teenageren skal i bad, have nyt tøj på, rengøring og oprydning på værelset, udluftning, skift af sengetøj og tøjvask.
ekstramor
ekstramor

Jeg gætter på, I måske på en god dag kan blive enige om ”at aftale en fælles vej frem”. Men når det så kommer til stykket, føler ingen af jer, at aftalen bliver overholdt og inden I får set jer om, er diskussionen i gang igen.

Konflikten er optrappet.
Fastlåst.
Det var ikke det, I ville.
Alligevel endte I der. Igen.

ekstramor
Hjælp til sammenbragt familie
Sammenbragt familie rådgivning

Når I har prøvet en del gange at løse problemerne selv uden held, kender I nok til den opgivenhed, der følger med. Tvivlen, der sniger sig ind. Håbløsheden, der melder sig på banen. Magtesløsheden, der kommer på besøg.

I elsker hinanden og er så gode sammen,
bortset fra når snakken falder på børnene…

Det er svært ikke at blive uvenner, når I snakker om børnene. Det er et ømt punkt for mange. Derfor er kærlig kommunikation og konflikthåndtering også en fast del af min rådgivning til par i sammenbragte familier.

Familierådgivning til sammenbragte familier.
Upartisk rådgivning og en konkret handleplan

Ofte er det kvinden, der tager initiativet, når et par har brug for hjælp til at håndtere deres udfordringer. Nogle mænd er derfor bekymrede for, om jeg mon vil være på kvindens side. Det er jeg ikke. Jeg er ikke på nogens side.

Jeg er en neutral, upartisk rådgiver med en løsningsfokuseret tilgang, der fokuserer på at hjælpe jer med at håndtere jeres konflikter på en konstruktiv måde, så kærligheden igen fylder mest. 

Det gør jeg bl.a. via

 • Rådgivning, der klæder jer på til at nedtrappe jeres konflikter.
 • Værktøjer til at snakke sammen, så I begge føler jer hørt.
 • Konkrete sætninger og værktøjer I kan bruge, når I ser meget forskelligt på tingene.
 • En konflikthåndteringsmode
 • Handleplaner, så I selv kan arbejde videre med tilgangen og tankegangen derhjemme.
 • Råd, retningslinjer og redskaber, der er nemme at bruge i en hektisk hverdag.

Et solidt fundament og fælles fodfæste er det, vi arbejder hen imod. På den måde kommer I til at stå stærkt sammen og hver for sig.

I rådgivningssessionen laver vi, i fællesskab, en konkret handleplan, der passer til jeres familie, udfordringer og personligheder, sådan så I ved, hvad I skal gøre anderledes, og præcis hvordan I skal gøre det.


Få hjælp af en familierådgiver

Hvem skal I tale med

Jeg hedder Janne, og jeg ekspert i sammenbragte familier.

Jeg er uddannet Stepfamily Coach, Anger facilitator, Edu-therapy specialist, praktisk parterapeut og familierådgiver. Jeg er forfatter til 2 bøger om sammenbragte familier. Den første udkom i 2012, den anden i 2023 begge hos Dansk Psykologisk Forlag.

I min rådgivning får du konkrete værktøjer og en lavpraktisk handleplan, der fokuserer på løsninger, så du undgår, at dine problemer kører i ring, men i stedet kan mærke effekten af din handleplan.

Jeg har kontor i hjertet af København, hvor jeg hver dag (også online) hjælper kvinder, mænd og par i sammenbragte familie med at håndtere deres følelser og de problemer, der opstår i deres familiekonstellation.

Privat er jeg selv barn af skilte forældre, ekstramor til 2 og mor til 2. Jeg har derfor alle ekstramor-følelserne og det sammenbragte familieliv helt inde under huden. Både privat og professionelt.

Forestil dig, hvor dejligt det vil føles, hvis overskud, nærhed og kærlighed igen fyldte mest.
Som det gjorde, da I mødte hinanden

værktøjer til sammenbragte familier
Sammenbragte familier råd

Og så forestil dig også, hvor rart og rigtigt, det vil føles, når du

 • Du kan gå ind i konflikter uden at få (alt for) ondt i maven.
 • Du ved, hvordan du skal håndtere jeres forskelligheder.
 • Du har konkrete teknikker, sætninger og værktøjer, du kan bruge.
 • I bliver bedre til at sætte grænser hver især, så I undgår at føle jer løbet over ende.
 • I får mere overskud og kærlighed ind i hverdagen igen.

Resultatet er, at I får mere ro i jeres hoveder, mere glæde og overskud i hverdagen, så kærligheden igen bliver det bærende element imellem jer.

Resultatet er også, at I styrer jeres konflikter, så de ikke styrer jer.

Sådan foregår rådgivningen

Den indledende session afholdes online på Zoom. Når du booker rådgivningssessionen, modtager du en række spørgsmål, som jeg vil bede jer svare på sammen senest 48 timer før sessionen. Jeg bruger svarene på at forberede mig, så vi kan gå direkte i gang med rådgivningen i sessionen i stedet for, vi skal bruge tid på, jeg stiller en række praktiske spørgsmål først.

I rådgivningssession hjælper jeg med at lægge en konkret plan, så I ved, hvordan I fremadrettet kan håndtere den udfordringer, vi har snakket om.

Rådgivningen er ikke et quickfix.

For at kunne mærke effekten af rådgivningen og for at ændre de konfliktmønstre og følelser, I sidder fast, kræver det et engagement fra jer side. Det kræver, at I følger den plan, vi lægger sammen og det kræver også flere rådgivningssessioner. Så vil I, til gengæld, også kunne mærke en markant, positiv ændring.

Hvor mange rådgivningssessioner har vi brug for?
Og hvad koster det?

Alt efter hvor længe jeres udfordringer har stået på, jeres personlige ”bagage” og andre relevante faktorer i jeres sammenbragte familie, må I forvente, at det er nødvendigt med mellem 5-10 rådgivningssessioner for at skabe varige, holdbare ændringer. Jeg anbefaler, at sessionerne afvikles med et interval på mellem 2-4 uger afhængigt af den handleplan, vi lægger sammen.

I kan købe rådgivningssessionerne en ad gangen.
Sessionen varer ca. 90 minutter og koster kr. 2.000. Du betaler for sessionen, når du booker den.

I kan også vælge at købe et klippekort, der giver jer en række fordele;

 • fortrinsret til min kalender
 • lydfiler + arbejdsark
 • en værdifuld opsummeringssession.

Efter den første rådgivningssession, kan I beslutte, om I ønsker at købe en rådgivningssession ad gangen, eller om I vil købe et klippekort.

Den indledende session foregår altid på Zoom.
Herefter bestemmer I, om det er personligt fremmøde eller Zoom?

Den indledende session foregår altid på Zoom. Herefter bestemmer I, om foretrækker fysisk fremmøde eller om Zoom er den mest praktiske løsning for jer. Det er ikke muligt for alle de par, jeg rådgiver at komme ind på mit rådgivningskontor på Niels Hemmingsens Gade i indre København, derfor rådgiver jeg lige så ofte over Zoom, så geografien ikke er en hindring.

Virker rådgivningen på vores problemer?

Rådgivningen virker på de fleste problemer, men det jeg tilbyder, er ikke et quickfix. Det kræver en indsats fra jeres side. Så vil jeg til gengæld gerne garantere jer, at det virker. Det er derfor vi, sammen, trækker i arbejdstøjet i rådgivningssessionen og lægger I plan, I kan bruge til at skabe de ændringer, I ønsker jer.

Jeg ved, at I kan lære at sige fra på en kærlig måde, og at I kan få glæden og overskuddet tilbage i jeres familieliv, i jeres parforhold og ikke mindst inde i jer selv hver især. Det er det, jeg hjælper par med hver dag.

Det gør jeg via konkrete råd, lavpraktiske handleplaner, sætninger og værktøjer, der virker. Det ved jeg, ikke kun fra andre familier – også fra min egen.

Det siger sammenbragte par om rådgivningen

Anmeldelser om ekstramor Janne

"Vi valgte et forløb hos dig, fordi vi havde læst flere af dine blogindlæg, og de ramte plet på de følelser og udfordringer, vi stod med.

Da vi startede, var vi pressede! Vi var udkørte og frustrerede over, det var så svært for os at få det hele til at spille i vores relation. Vi var der, hvor vi ikke vidste, om vi skulle indse, at det ikke ville komme til at gå mellem os til trods for, at vi elskede hinanden.

Her efter forløbet kan vi bedre forstå hinanden, specielt når der opstår konflikter og bump på vejen i vores dagligdag med og uden børn. Vi har fået større indblik i hinandens udfordringer og følelser og ved, at der skal arbejdes for og med tingene i en travl hverdag.

Du har været god til at facilitere sessionerne – været god til at sætte ord på ting/følelser, som vi ikke vidste, hvad var. Din facon er direkte, anerkendende – men du har også kunne sige ting til os, som gjorde ondt. Det var simpelthen så dejligt at høre fra dig, at vi ikke var unormale, og at vi faktisk bare var i gang med de 2 sværeste år.

Vi vil helt klart begge anbefale forløbet, for det har hjulpet os helt enormt meget som par, men også individuelt"

M og A

Sammenbragt familie med 2 børn

[Forløb afsluttet september 2023]
Et ekstramor hjerteikon
Et ekstramor hjerteikon
Et ekstramor hjerteikon
Anmeldelser om ekstramor Janne

"Da vi tidligere havde været med på nogle af dine webinarer, valgte vi et forløb hos dig, fordi vi havde brug for hjælp til vores sammenbragte familie.

Da vi startede, havde vi svært ved at finde ud af rollefordelingen i vores sammenbragte familie. Det påvirkede vores dagligdag og ledte til mange diskussioner, der kørte i ring.

Efter forløbet kan vi tale mere åbent om det at være i en sammenbragt familie, og vi kan bedre forventningsafstemme vores fælles hverdag.

I forløbet har det betydet meget for os, at det har været fleksibelt - at der ikke har været et decideret "skema" for, hvad forløbet har handlet om. Vi har kunnet vælge fra session til session, hvad vi har haft brug for hjælp til.

Vi vil helt sikkert begge to anbefale forløbet til andre, fordi det har hjulpet os."

Mette & Kasper

Sammenbragt familie med 1 barn

[Forløb afsluttet august 2023]
Et ekstramor hjerteikon
Et ekstramor hjerteikon
Et ekstramor hjerteikon
Anmeldelser om ekstramor Janne

"Vi har været rigtig glade for forløbet, du har været utrolig god til at lytte til os og sætte dig ind i vores situation. Du har været godt forberedt, og vi har kunne mærke, at du var til stede og ville hjælpe os og ville os det bedste.

Vi har følt os trygge, og vi er altid gået fra dig med en god og opløftende fornemmelse og følelse. Vi har følt os "lettere", fordi vi har fået "luft" ved at kunne tale åbent og ærligt.

Du har givet os eftertænksomhed og redskaber, vi kunne arbejde videre med. Du har været ærlig, lyttende, forstående og støttende, og så har du været personlig ved at give lidt af dig selv med fortællinger og eksempler fra dit eget liv, hvilket har været guld værd.

Du har været med til at give os troen på, at det hele nok skal gå. Og her efter forløbet kan vi tale sammen om de svære følelser, ting og uenigheder, der skaber uro

Vi vil anbefale forløbet til andre - vi vil også tale og oplyse folk om, at der findes forløb som dette, da der generelt ikke er meget fokus på livet som en sammenbragt familie, og de udfordringer der kan være."

Christina og Jan

Sammenbragt familie med 2 børn

[Forløb afsluttet juni 2023]
Et ekstramor hjerteikon
Et ekstramor hjerteikon
Et ekstramor hjerteikon
Anmeldelser om ekstramor Janne

"Da vi startede i forløbet, var vi begge frustrerede over, at der var emner, som det var svært at tale om. Hvis vi rodede os ud i det, endte det oftest med, at vi blev kede af det hver især, og følte os misforstået.

Efter forløbet har vi fået et fælles sprog. Vi tager vores fælles trivsel seriøst, og prioriterer at lægge tid og engagement i det. Hvis kommunikationen går skævt, kan vi bedre gennemskue, hvad der gik galt. Vi tør at tage hul på svære emner, som vi ikke kunne tale om tidligere. Hvis det går galt, går det ikke helt galt. Vi står meget stærkere sammen.

Det har betydet rigtig meget for os, at du har skabt et trygt miljø, hvor vi begge to har haft lyst til at deltage og åbne op. Du er god til at anerkende, de følelser vi hver især har.

Vi vil helt klart anbefale forløbet til andre. Du formår at skabe et trygt miljø, hvor vi begge havde lyst til at åbne op og blive klogere på os selv og hinanden. Du anerkender begge parter, de iboende konflikter i en sammenbragt familie og vores respektive følelser, så vi kan snakke om det."

Charlotte & Niels

Sammenbragt familie med 5 børn

[Forløb afsluttet maj 2023]
Et ekstramor hjerteikon
Et ekstramor hjerteikon
Et ekstramor hjerteikon
Anmeldelser om ekstramor Janne

"Vi valgte at starte i et forløb, fordi de eksempler og anerkendelse af ”forbudte” følelser, som du beskriver på din hjemmeside ramte plet ift., hvor vi var på det tidspunkt.

Da vi startede i forløbet, havde vi det godt, men var ramt af nogle følelser, som vi ikke kendte på forhånd. Det var følelser, der var svære at snakke om indbyrdes – dels fordi det føltes forkert at have de følelser, og fordi den anden nemt følte sig angrebet. Vi var stærke sammen, hvilket vi stadig er, men bekymret for at miste det gode, os selv og fremtiden sammen.

Det har betydet meget for os at få anerkendelse for de følelser, vi hver især har, og har haft. Efter sessionerne har det været lettere at tage lidt sværere snakke, da vi har kunne bruge dig som 3. part (også når du ikke har været til stede).

Vi har fået rigtig mange gode input og de har været meget vedkommende, så vi vil anbefale dig til andre, som står i samme situation."

Malene og Lars

Sammenbragt familie med 4 børn

[Forløb afsluttet marts 2022]
Et ekstramor hjerteikon
Et ekstramor hjerteikon
Et ekstramor hjerteikon
>
Success message!
Warning message!
Error message!