fbpx

 

Familierådgivning
– til sammenbragte familier

De kedelige statistikker viser, at op til 75 procent af sammenbragte familier ender med at gå fra hinanden igen. Med familierådgivning får I mulighed for at løsne op for jeres konflikter, så I undgår at blive en del af den kedelige statistik.

Sådan arbejder jeg:
Min tilgang til familierådgivning er praktisk og løsningsorienteret.

Inden den første samtale modtager I en række spørgsmål, som jeg vil bede jer svare på og returnere til mig senest 48 timer før jeres første samtale. På den måde har jeg overblik over de praktiske ting, så vi ikke behøver bruge tid på det, når vi ses. Så kan vi nemlig starte, lige der hvor det er vigtigt.

Vi belyser jeres udfordringer og sætter sammen fokus på løsningerne og ressourcerne, sådan så overskuddet og kærligheden til hinanden igen kommer i højsædet. I får altså en ny måde at løse udfordringerne på.

Samtalerne
Samtalerne finder sted i Kbh K og foregår på den måde, at jeg stiller nogle spørgsmål, som I svarer på.
Ikke noget hokus pokus, bare spørgsmål og svar.

Handleplan
I løbet af hver samtale laver vi en handleplan, der passer til jeres udfordring.
Med handleplanen i hånden, ved I præcis, hvad I skal gøre, når I går hjem og hvad I skal sætte fokus på mellem samtalerne.

Det praktiske
Familierådgivningen består som nævnt á 3 samtaler á ca 90 minutters varighed.
Det er vigtigt for mig, at vi har tid til at komme ordentligt omkring og at I begge to kan komme to orde, derfor varer mine familierådgivningsamtaler ca. 90 minutter.

For at understøtte jeres proces, er det med i mine forløb, at I har adgang til sparring via mail undervejs.
Det betyder, at I ikke behøver vente til næste samtale med at få svar på et spørgsmål eller vende en oplevelse med mig.
I stedet sender I en mail til mig, og modtager et svar fra mig 48 timer efter (weekend undtaget).

Med i forløbet får I også min oversigt over vigtige forskelle på kernefamilier og sammenbragte familier.

Det får I med i familierådgivningen hos mig:
– 3 samtaler á ca 90 minutters varighed
– Mailsparring mellem samtalerne
– Min oversigt over de vigtige forskelle på kernefamilier og sammenbragte familier.

 

 


 

 

 

 

 

Familierådgivning
– til sammenbragte familier


***

De kedelige statistikker viser, at op til 75 procent af sammenbragte familier ender med at gå fra hinanden igen. Med familierådgivning får I mulighed for at løsne op for jeres konflikter, så I undgår at blive en del af den kedelige statistik.

Troede I, at kærligheden til hinanden ville løse problemerne af sig selv? Så er I landet det helt rigtige sted. Jeg kan hjælpe jer.

✓ Føler I jer begge misforståede og undrer jer over, hvorfor I ofte ender i de samme opslidende diskussioner og fastlåste konflikter, når I en gang var så gode sammen?

✓ Er I uenige om opdragelse og bliver I frustrerede over måden, jeres partner opdrager eller blander sig i barnets opdragelse. Det skaber splid og distance mellem jer i stedet for at rykke jer tættere sammen.

✓ Føler I, at uanset, hvor meget I anstrenger jer, så ser den anden ikke jeres gode intentioner og er derfor bare aldrig tilfreds. Uanset hvor mange kameler, I sluger og hvor mange kompromiser I indgår, så føles det som om, at det (stadig) ikke er godt nok. Din partner er i hvert fald ikke tilfreds, kan du se, høre og mærke.

✓ Barnets mor. Eks’en. Selv om hun ikke er fysisk tilstede hjemme hos jer, hænger hun som et spøgelse over jer. Som ekstramor føler du måske ikke, at barnets far sætter foden ned overfor eks’en. Som barnets far føler du måske til gengæld, at uanset hvad du gør, så føler du dig som en lus mellem to negle.

✓ Resultatet er, at jeres hverdag er præget af konflikter og at I ikke kan mærke hinanden eller kærligheden.

Det er ikke let at leve i en sammenbragt familie. Mere end 80 % af de sammenbragte familier opløses igen indenfor de første 2 år på grund af uenigheder om børnene. Det er trist, både for børn og voksne. For det behøver ikke at være sådan.

Den hyppigste fejl mange sammenbragte familier begår er at tro, at alle skal være glade og komme godt ud af det med hinanden hele tiden. Sådan fungerer familien (eller livet) ikke. Og slet ikke i den sammenbragte familier, hvor der er mange interessekonflikter i spil.

***

Det føles som om kærligheden er forsvundet. Som om, der kun er problemer tilbage…

Mange familier kommer til mig, fordi konflikter, diskussioner og uenigheder er kommet til at dominere hverdagen og overskygge kærligheden.

Det føles som om kærligheden er forsvundet. Det er ikke rart. Av. Det går ud over jeres trivsel, jeres indbyrdes relation og jeres parforhold.

Det føles som om I står i hver sin lejr og kun har udsigt til et langt kompromis, som ingen af jer rigtigt kan se, jer selv i.

Situationen og stemningen føles fastlåst. I ved ikke, hvad I skal gøre og håber egentlig bare på, at tingene løser sig af sig selv. Eller at den anden på et tidspunkt ”kommer til fornuft”.

Faktisk er I blevet utroligt gode til ikke at snakke om det, der skaber distancen imellem. Alt det usagte ligger bare der og gnaver i jeres parforhold. Æv.

 

Hvorfor er det så svært at leve i en sammenbragt familie?

Det er svært at leve i en sammenbragt familie, fordi der er nogle indbyggede interessekonflikter, som de fleste ikke kender til, overser eller undervurderer betydningen af. Den sammenbragte familie er underlagt nogle særlige præmisser, som du er nødt til at forstå og navigere efter. Mit gæt er, at I læser med nu, fordi det er de præmisser, der spænder ben for jeres kærlighed

✓ Det, der startede så godt, er blevet så svært. I ved ærlig talt ikke hvorfor. I et sort øjeblik får det jer til at tvivle på jer selv og hvad værre er på jeres kærlighed. I ender med at vende det blinde øje til, lade stå til eller slet og ret give op.

✓ I ser vidt forskelligt på tingene og forstår, oprigtigt talt ikke, hvorfor den anden tager det sådan på vej. Som barnets far føler du måske, at din partner overvåger dig og har mange meninger om, hvordan du skal være far for dit barn og sige fra overfor barnets mor. Som ekstramor føler du måske, at din partner vælger de nemme løsninger for at please barnet og barnets mor.

✓ I ved ikke, hvordan I skal løse konflikterne, så I forsøger at undgå dem. Hvorfor kan vi ikke bare hygge os sammen alle sammen i stedet for. Så svært kan det vel heller ikke være

Med andre ord mangler I konkrete råd, konstruktive retningslinjer og klare redskaber, der er nemme at bruge i hverdagen.

***

De to klassiske misforståelser.

Den absolut allerstørste misforståelse i sammenbragte familier er, at andre skal ændre sig, før du kan have det godt.
Det er slet og ret forkert.

En myte på niveau med verden er imod dig.

Selvfølgelig er det nemmere at være dig, når andre gør, som du gerne vil have og kan lide dig.
Selvfølgelig er det det. Det er soleklart.

Men om andre gør, som du vil have er du ikke herre over.
Om andre forsøger at gøre livet surt for dig, er du ikke herre over. Desværre.
Du kan ønske.
Du kan håbe.
Du kan sige fra, alt det bedste du har lært. Men der er ingen garantier.

Det, du til gengæld er 100 % herre over er, hvordan du vælger at gå til situationen og til personen.
Heri ligger hele forskellen. Og lykken. Jo. Den er god nok, det gør den.

En anden misforståelse er, at I alle sammen skal være glade hele tiden. Det bunder ofte i et (urealistisk) ønske om, at der ingen (interesse)konflikter er. Det er der og det er ikke i sig selv interessant.

Det interessante er, hvordan I tackler dem.

Forsøger I at undgå konflikterne?
At udskyde dem?
At undervurdere dem; ej, så slemt er det jo heller ikke?

Uanset, hvordan I griber det an, kan jeg love jer en ting; konflikter kan i-k-k-e undgås. Højst udskydes. Ikke undgås. Og de har en kedelig tendens til at vokse sig større, når vi udskyder dem. De bliver i hvert fald ikke lettere at løse. Det er nok også derfor, du læser med her.

Alle kan lære at løse konflikter på en konstruktiv måde uden at gå på (for meget) kompromis med sig selv. Det skal bare læres. Ingen hokus pokus eller trylleformularer, men derimod 3 enkle trin, der hjælper jer med at minimere og løse jeres konflikter. De trin deler jeg naturligvis med jer i rådgivningen.

***

Hvis I fortsætter, som I gør nu, kan det blive dyrt i den lange ende. Både menneskeligt og økonomisk

Når vi ikke trives i vores privatliv, har det store konsekvenser. Ikke kun for den enkelte, men også for familien som helhed. Og for samfundet. Det skønnes, at godt 37 procent af den danske arbejdsstyrke årligt rammes af en personlig krise. Ifølge tal fra den faglige organisation Lederne, så koster fraværet på de danske arbejdspladser hvert år 55,7 milliarder kroner, hvoraf arbejdspladserne selv betaler 41 milliarder.

For hver eneste dag, hvor du og I ikke tager jeres trivsel alvorligt, koster det på jeres menneskelige konto. Og på sigt muligvis også hundredetusindvis af kroner på bodeling, skilsmisse, advokatsalær, etablering af nyt hjem igen og deslige.

Det er ganske enkelt ikke holdbart for jer at ignorere tingenes tilstand, ej heller jeres anstrengte relation.

Måske går I konstant rundt med ondt i maven og den her dårlige samvittighed over, at I egentlig burde få gjort noget ved jeres situation. Én gang for alle få styr på nogle råd og redskaber. Når barnet så er hos den anden forælder, går det meget godt. For en stund.

***

Hvad der ofte sker, når I selv prøver at løse problemerne

Måske bliver I enige om, at det her ikke kan fortsætte. I er nødt til at tage en snak. Der skal andre boller på suppen nu. I afsætter tid til at snakke. I går i gang, men inden I får set jer om, er snakken kørt helt af sporet. Konflikten er optrappet. Fastlåst. Øv altså. Det var ikke det, I ville. Alligevel endte I der. Igen. Øv. Av.

Hvis I har prøvet at løse problemerne selv uden held, så kender I alt til den opgivenhed, der følger med. Tvivlen, der sniger sig ind. Håbløsheden, der melder sig på banen.

Hvordan er det kommet hertil?
Så svært kan det vel for helvede heller ikke være?
Det ser da ud til, at andre løser deres problemer selv?
Vi elsker jo hinanden og har det så godt, når børnene ikke her?

Når noget er svært, er det ikke usædvanligt at stikke hovedet i buksen og ty til diverse overspringshandlinger. ​ Det er helt normalt.

Når I ikke ved, hvordan I skal løse jeres konflikter, så er det tæt på umuligt ikke at lade bevidstheden vandre et sted hen, der ikke kræver så meget af dig og jer. Nemlig at placere problemet eller skylden hos den anden. Når noget bliver svært, økonomiserer vi lige lidt med vores egne ressourcer og placerer konflikter og problemer uden for os selv. Ovre i og hos den anden. Så kan vi lidt bedre selv være i det, fordi det jo er den anden, der er problemet….

Det løser bare ikke jeres konflikt. Tværtimod.

***

Det burde vel ikke være nødvendigt med familierådgivning?

Måske er I, efter mange tilløb, kommet frem til, at I er nødt til at tale med nogen om jeres konflikter, så I kan komme ud af den fastlåste situation, I står i.

I tænkte Google var svaret på jeres problemer og har søgt løs på parterapeuter, familierådgivere, mirakelmagere, you name it. Problemet er bare, at det erpænt uoverskueligt at vide, hvem I skal vælge. Har I søgt på ”parterapi København” hævder Google, at der er ca. 175.000 resultater. Hvem skal I så vælge?

Alle lover meget, men hvem leverer?
Og hvad med kemien?
Det sidste I har brug for er at vende jeres konflikter med en, I ikke har kemi med. Det er bare no go.

I vil ha’ nogle råd, retningslinjer og redskaber, der virker i hverdagen.
Ikke alt muligt udenoms snik-snak, hokus-pokus eller føle-føle ting.
Konkrete handleplaner, der kaster målbare resultater af sig.
Det er det, I vil have.
Det er det, I har brug for.

I vil have en rådgiver, der forstår jer og jeres konflikter.
En rådgiver, der kan leve sig ind i jeres situation.
En rådgiver der ved præcis, hvordan det er at være jer
En rådgiver, der kan sige, hvad I skal gøre for at skabe det sammenhold og den familie, I drømmer om.
En rådgiver, der kan fortælle jer direkte, uden omsvøb, hvad det er I skal gøre.
Det er det, I vil have.

***

Den egentlige grund til, I ikke kan løse konflikterne uden hjælp

Måske er I et af de par, der allerede har kastet penge og tid efter parterapi eller anden hjælp, men stadig sidder tilbage med følelsen af ikke rigtigt at være kommet videre eller i mål.

Måske lød det rådgiveren sagde det brugbart og spiseligt, da I sad der. Men nu er I hjemme og hvad var det egentlig, der blev sagt og hvad betød det, at du og I skulle gøre?

Grunden til I ikke kan løse konflikterne uden hjælp er, at I er kørt fast i hver jeres spor. I stedet for at køre samme vej, føles det som om I kører i hver sin retning nu.

I kommer ingen vegne, konflikterne kører i ring. Igen og igen. Samme forbistrede, fastlåste konflikter. For hele hule helvede altså også..

En anden grund til,  I ikke selv kan løse konflikterne er, at I ikke tager højde for de interessekonflikter, der er en uundgåelig del af livet i den sammenbragte familier. De konflikter, kan I ikke komme uden om. Det svarer til at håbe på, at I kan komme udenom mandag efter søndag.  Interessekonflikterne er uundgåelige. Det er mandag efter søndag i øvrigt også.

Den gode nyhed er, at I ikke behøver at undgå konflikterne.
I kan faktisk gå direkte ind i dem på en konstruktiv måde, så det, der føles fuldstændigt fastlåst og umuligt at se en vej ud af, bliver løst op. I min rådgivning viser jer jer hvordan, sådan så I (igen) kan mærke kærligheden til hinanden.

***

Forestil jer, hvordan konflikterne minimeres, hvordan ro, overskud og kærlighed igen fylder mest.

Forestil jer lige, hvor fedt det ville være, at :

✓ I kan gå ind i konflikter uden at få ondt i maven og føle, at I må gå på kompromis med jeres inderste værdisæt.

✓ I har en forståelse for – og accept af – jeres forskellige opfattelser og oplevelser. I oplever simpelt hen virkeligheden forskelligt og det er sådan, det er.

✓ I kender og forstår, de præmisser og interessekonflikter, der gør sig gældende i en sammenbragt familie. I kender de mekanismer, der går i gang – og I ved, hvad I skal gøre.

✓ I kan rumme og anerkende den andens synspunkt, selv om I, i udgangspunktet, er uenige.

✓ I bliver bedre til at sætte grænser hver især, så I undgår at føle jer løbet over ende

✓ I får mere overskud og glæde i hverdagen

Resultatet af det er at:
✓ I får mere ro i jeres hoved

✓ I får mere glæde og overskud i hverdagen

✓ Kærligheden igen bliver det bærende element imellem jer

Det betyder også, I styrer jeres konflikter, så de ikke styrer jer.
Og sidst, men virkelig ikke mindst; så har I givet jeres kærlighed de absolut allerbedste præmisser for at blomstre. Igen.

***

Jeres personlige familierådgiver, en konkret handleplan og rådgivning ved hånden, også eftersamtalen er afsluttet

I er hjertelig velkomne på mit familierådgivningskontor. Lyder det lidt tørt? Jeg har overvejet at kalde det noget fancy, men hey, det er et kontor og det er familierådgivning. Og jeg er ikke rigtigt til det fancy. Jeg er mere til reelle råd, der virker i hverdagen. Deraf mit familierådgivningskontor.

Det jeg kan tilbyde jer er:

✓ Familierådgivning, der gør jer i stand til at nedtrappe jeres konflikter i stedet for at optrappe dem

✓ Konstruktivt og letanvendeligt feedback på jeres indbyrdes kommunikation. Altså feedback med fokus på alt det I allerede gør, der virker godt for jer samt forslag til, hvad I også kan tilføre.

✓ Direkte spørgsmål, der ​får jer til at tænke over tingene en ekstra gang – og tænke konstruktivt. Som om I aldrig havde gjort andet.

✓ Konkrete ord, sætninger og formuleringer I kan bruge, når I ser meget forskelligt på tingene. Med andre ord en konstruktiv kommunikations-strategi

✓ Viden om de dynamikker, interessekonflikter og præmisser, der er i alle sammenbragte familie. Den viden kommer til at spille en afgørende rolle for jeres trivsel.

✓ En konflikthåndteringsmodel i 3 enkle trin

✓ Handleplaner, så I selv kan arbejde videre med tilgangen og tankegangen derhjemme.

✓ Råd, retningslinjer og redskaber, der er nemme at bruge i en hektisk hverdag.

✓ Sparring mellem sessionerne. Det virkelige arbejde for jer står mellem sessionerne, hvor I øver jer, I de ting, vi har snakket om. Derfor tilbyder jeg også, at I kan få sparring via mail mellem sessionerne. Løber I sur i det eller kører I fast, så kan I maile mig, hvorefter der tikker et svar ind i jeres indbakke senest 48 timer efter. Når jeg lover, at I har rådgivning ved hånden mellem sessionerne, mener jeg det.

Et solidt fundament at stå på og fælles fodfæste, er det vi arbejder hen imod. På den måde kommer I til at stå stærkt sammen og hver for sig.

***

Familierådgivningsforløb:
Råd. Retningslinjer. Redskaber.

Med et familierådgivningsforløb får I altid:

✓ En opstartsmail med spørgsmål, som I svarer på og sender retur til mig inden første session.

✓ Sessioner med tid nok. Det er vigtigt for mig, at vi har tid til at komme ordentligt omkring og at I begge to kan komme til orde. Derfor varer mine familierådgivningssessioner ca. 90 minutter.

✓ Konkrete råd, retningslinjer og redskaber, I kan gå direkte hjem og bruge i jeres hverdag.

✓ En personlig handleplan, der er lige til at gå til.

✓ Sparring via e-mail under hele forløbet. Kommer I i tvivl mellem sessionerne, eller har I brug for at vende noget med mig, er jeg aldrig længere end en mail væk. Senest 48 timer (weekend undtaget) efter jeres mail er landet i min indbakke, modtager I et svar fra mig.

✓ En oversigt over de vigtige forskelle på kernefamilier og sammenbragte familier.

***

Der er to muligheder:
I behøver kun tage stilling til, hvor mange sessioner I vil have

 

Det store forløb

7 sessioner a cirka 90 minutter (over 10 timers personlig sparring).

En særskilt afslutningssession á cirka 60 minutter. Den adskiller sig fra de almindelige sessioner ved at foregå telefonisk. I afslutningssessionen samler vi op på det hele og binder en fin sløjfe på hele jeres forløb.

Jeres investering: 9.500,-
Der er mulighed for ratebetaling i 3 rater:
Rate 1 på 3.500 kr. betales umiddelbart inden opstart.
Rate 2 på 3.000 kr. betales 60 dage efter første rate.
Rate 3 på 3.000 kr. betales 60 dage efter anden rate.

 

Det almindelige forløb

3 sessioner a cirka 90 minutter 4 ½ timers personlig sparring med jer i fokus)

Jeres investering: 4.500,-
Der er mulighed for ratebetaling i 2 rater:
Rate 1 på 2.500 kr. betales umiddelbart inden opstart.
Rate 2 på 2.000 kr. betales 30 dage efter første rate.

I tvivl om det er noget for jer?

Alle mine familierådgivningsforløb starter med en uforpligtende, afklarende samtale, så lad os få den i kalenderen. Her forklarer jeg alt om forløbene. Typisk er det kvinden, der kontakter mig, så sender dig et link til en side, som jeg vil bede dig dele med din bedre halvdel, sådan I så begge to har det samme grundlag for at træffe beslutningen om et eventuelt samarbejde med mig, selvom jeg kun taler indledningsvis taler med den ene af jer. Jeg synes nemlig, at det må være fair, at I begge har det samme beslutningsgrundlag.

Book den afklarende telefonsamtale nu

 


 

Det her er ikke kun mit arbejde.

Det er også mit liv.
Jeg bruger mine råd, retningslinjer og redskaber hver dag i min egen sammenbragte familie.
Mit navn er Janne Leth Førgaard og jeg hjælper sammenbragte familier med at finde sig til rette i den komplekse familiestruktur en sammenbragt familie er.

For at kunne gøre det har jeg bl.a. uddannet mig til life & business coach, stepfamily coach fra Stepfamily Foundation (NYC), shadow facilitator og familierådgiver. Jeg er desuden forfatter til en bog, der særligt henvender sig til ekstramødre; Førstehjælp til ekstramødre.

Som person og rådgiver har jeg et stort fokus på løsninger, der er enkle at bruge i hverdagen. Konkrete råd, der virker i praksis.

Sammenbragte familier er ikke kun mit arbejde, det er også mit liv. Jeg bor sammen med min mand, der har to børn fra to tidligere forhold. De er født i henholdsvis 1992 og 1998. Sammen har vi to børn, der er født i 2004 og 2005.


100 % tilfredshedsgaranti ♥

Jeg ved, at jeg kan hjælpe jer med at navigere i det følelsesmæssige kaos, der følger med en sammenbragt familie. Jeg ved, at I kan lære at sige fra på en god måde, og at I kan få glæden og overskuddet tilbage i jeres familieliv, i jeres parforhold og ikke mindst inde i jer selv hver især.

Det jeg tilbyder er ikke et quickfix. Desværre. Det er reelle råd, retningslinjer og redskaber, der virker. Det ved jeg ikke kun fra andre familier, men også fra min egen.

Derfor tilbyder jeg også at betale pengene tilbage, hvis I ikke opnår nogen som helst resultater i jeres forløb hos mig. Det betyder så meget for mig, at I får ændret på den uheldige rille I et kommet ind i. Det kræver selvfølgelig, at I eksekverer på jeres handleplaner mellem sessionerne, og at I møder op til hver session og deltager aktivt i vores samtaler gennem hele forløbet. Gør I det, og skulle I mod forventning stadig ikke se nogen resultater, så betaler jeg pengene tilbage. Alt, hvad I skal gøre, er at sende mig en logbog over jeres handleplaner. Så får I pengene retur uden problemer.

Janne Leth Førgaard | M: janne@ekstramor.dk | T: + 45 60 17 86 60 | CVR: 21 66 84 94 | Forretningsbetingelser | Cookies

Få mit miniforløb på 3 sessioner, der gør det lettere at være ekstramor allerede i dag

Sådan vinker du farvel til skyld, skam og dårlig samvittighed

Sådan håndterer du egne og andres forventninger til dig som ekstramor

Sådan får du din partner på banen uden (for mange) konflikter

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, så lander miniforløbet automatisk i din indbakke
Det koster blot din e-mail - så modtager du løbende inspirationsmails og tilbud

Tak - Tjek venligst din e-mail