OM EKSTRAMOR


Da jeg blev ekstramor i 2002 udløste det en sand følelsesmæssig tsunami, jeg blev overvældet af følelser, jeg ikke vidste, jeg havde.

Mine ekstrabørn var søde, min mand var dejlig, alt burde have været godt, men jeg gik rundt og følte mig som et dårligt menneske. Et usselt og småligt menneske uden rigtigt at vide eller forstå, hvorfor. Det satte jeg mig for at finde ud af.

Jeg blev klar over, at det siges, at rollen som ekstramor er den sværeste af alle i en familie. Jeg blev også klar over, at jeg ikke var den eneste, der havde det, som jeg havde det. Det var sådan en lettelse at forstå, at

1) Der ikke var noget galt med mig
2) Og at jeg ikke var alene om, at synes det var svært

Derfor besluttede jeg at skabe Ekstramor, så jeg kunne hjælpe andre med at få den samme ro omkring ekstramor-rollen, som jeg fik.

Blandt andet via personlige ekstramor forløb og workshops hjælper jeg ekstramødre med at få overblik over, hvilke præmisser der gør sig gældende for ekstramødre og sammenbragte familier. Med personlige handleplaner, får du ro på tankerne, overblik over dine muligheder, en lettere og gladere hverdag, hvor du kan være dig uanset, hvordan dit ekstrabarn opfører sig, hvad ekstrabarnets mor finder på eller hvordan din partner håndterer det.

En hverdag, hvor du bliver fri for at bebrejde dig selv. Fri for at tvivle på dig selv og på dit parforhold. Hvor du lærer at håndtere din rolle konstruktivt, så du kan stå ved – og holde fast – i dig selv og dine værdier, uafhængigt af, hvordan andre opfører sig. Så du kan sige fra uden at blive overvældet af dårlig samvittighed.

Vi har alle mønstre, vaner og ting, vi bare gør uden at tænke over det. Nogle af vores mønstre og vaner er konstruktive, andre spænder ben for os. Det er sidstnævnte mønstre og vaner, jeg har specialiseret mig i at se OG vende til en fordel hos mig selv og hos andre.

Som ekstramor kan det være fristende at give andre skylden for vores manglende glæde, energi eller overskud. Det er bare ikke løsningen på problemet. Det, der glæder dig på til at finde dig til rette i ekstramor-rollen, er dit Ekstramor Mindset. Det er en tilgang og tankegang, jeg har specialudviklet til ekstramor-rollen. Den tilgang og tankegang hjælper dig med at håndtere livet som ekstramor konstruktivt, så du undgår at føle dig som tilskuer i dit eget liv – og hjem.

OM JANNE

Ekstramor er stiftet i november 2011 af Janne Leth Førgaard. Fra Manning Inspire er jeg uddannet Life og Business coach. Jeg har efteruddannet mig bl.a. som SMART coach med fokus på personlige mønstre, som Stepfamily Coach hos Stepfamily Foundation i New York City og Shadow Facilitator hos Pernille Melsted. I skrivende stund er jeg i gang med at uddanne mig til familierådgiver, jeg bliver certificeret i februar 2019.

Jeg arbejder ud fra en praktisk, løsningsorienteret tilgang med fokus på råd, retningslinjer og handleplaner, der er nemme at bruge i hverdagen. Selv er jeg mor til to og ekstramor til to, som min mand har fra to tidligere forhold.

Jeg er udnævnt til Stepfamily Foundation Ambassadør i Danmark af Dr. Jeannette Lofas, der har stiftet Stepfamily Foundation.

Jeg blogger for bl.a. delebarn.dk og ulige-uger.dk. Jeg er også en del af brevkassepanelet hos ulige-uger og ekspertpanelet hos sammenbragtfamilieraad.dk, ligesom jeg har siddet i bestyrelsen hos Stedmordanmark.dk

I november 2012, udgav jeg min første bog; Førstehjælp til ekstramødre, sådan navigerer du i en sammensat familie. Du kan læse mere om bogen her. Desuden holder jeg foredrag og oplæg om at være ekstramor.

I tidernes morgen læste jeg Business Administration i London og har en baggrund indenfor Event Management i ind- og udland bag mig.

Hvorfor ordet ‘ekstramor’?
Som kæreste med børnenes far, ser jeg mere mig selv som en ekstra ressource, børnene har til rådighed, når de er hos deres far, end jeg ser mig som f.eks. en bonusmor. Det er ikke sikkert, at børnene synes, at jeg er en bonus. Stedmor er jeg ikke, for jeg er ikke i stedet for børnenes mødre. Jeg er et ”add on”, noget ekstra. Derfor bruger jeg ekstramor frem for stedmor, bonusmor, papmor eller fars kæreste.

Hvad er forskellen på en sammensat og sammenbragt familie?
Der er ingen forskel. Jeg kalder det sammensatte familier i stedet for sammenbragte familier, fordi det er en kompleks familiekonstellation. Det ikke alle, især ikke børnene, der frivilligt vælger denne løsning. De bliver sat sammen med mors og/eller fars nye kærlighed. Det er ikke let for nogen af parterne. Det er et komplekst, et sammensat puslespil, når alle brikkerne skal finde deres plads.

PRIVAT:
Jeg er gift med Søren, sammen har vi to børn, (f. 2004 & 2005). Endvidere har Søren to børn (f. 1992 & 1998) fra to tidligere forhold.

Mine forældre og svigerforældre er skilt, derfor er ekstramor og sammensatte familier en del af min hverdag, både privat og professionelt.

SAMARBEJDE

Ekstramor samarbejdede med en række relevante instanser. Læs mere om dem herunder

Bonusmorgruppen

Copilots

Delebarn

Hvert 3 barn

Sammenbragt Familieråd

StedmorDanmark

Stepfamily Foundation

Ulige-uger.dk

Janne Leth Førgaard | M: janne@ekstramor.dk | T: + 45 60 17 86 60 | CVR: 21 66 84 94 | Forretningsbetingelser | Cookies