fbpx

Om Janne

 

Familierådgiver Janne Leth Førgaard

 

 

Jeg hedder Janne Leth Førgaard og jeg er stifter af ekstramor.dk. Her hjælper jeg, dig der lever i en sammenbragt familie, med at navigere i det følelsesmæssige kaos, der ofte følger med rollen som ekstramor, bonusmor, stedmor, papmor, fars kæreste eller hvad du bliver kaldt.

Med konstruktive råd, kærlige retningslinjer og konkrete redskaber bliver det meget nemmere at være ekstramor. Ganske enkelt fordi det hjælper dig med at sætte grænser og sige fra samtidig med, du lærer at vinke farvel til skyld, skam og dårlig samvittighed.

M: janne@ekstramor.dk
T: 60 17 86 60

 

 

 

 

 

 

Kender du mig allerede lidt?

Måske har du allerede været rundt på websitet og læst et par blogindlæg – særligt indlægget om de forbudte følelser og indlægget om den sammenbragte familie har mange været glade for.

Hvis du ikke allerede modtager du mine nyhedsbreve, så er du hjertelig velkommen til at skrive dig op. Det koster kun din email-adresse.

Det kan også være, du har set mig på:

Måske ved du allerede, at Ekstramor.dk ikke kun er mit arbejde, det er også mit liv. Jeg lever mit know-how. Jeg er gift med min dejlige mand, Søren. Han har to piger (f. 1992 & 1998) fra to tidligere forhold. Sammen har vi også fået to piger (f. 2004 & 2005). I tillæg er både mine forældre og svigerforældre skilt. Derfor er sammenbragte familier på alle måder en del af mit private og professionelle liv.

 

Hvad laver jeg helt præcist?

Jeg bruger størstedelen af min tid på at hjælpe ekstramødre, som du og jeg, og sammenbragte familier med at genfinde glæden, energien, overskuddet og overblikket. På den måde kan du gå til udfordringerne på end anden måde end du plejer. Du kan holde fokus på løsningen og begynde at handle på dine egne behov i stedet for alle andres. Det giver en langt større ro omkring ekstramor-rollen, når du bliver bedre til at tage dig selv og dine ønsker alvorligt. Det øger trivslen og opbygger en råstyrke til at håndtere ting, der før ville have taget pusten fra dig.

 

Hvordan gør jeg det?

Jeg arbejder ud fra en praktisk, løsningsorienteret tilgang med fokus på råd, retningslinjer og handleplaner, der er nemme at bruge i hverdagen. Vi tager udgangspunkt i de præmisser der er dine, for det er vigtigt for mig, at vi hurtigst muligt opnår resultater sammen. Det er min mission, at du går fra vores samarbejde med en følelse af, at der virkelig er sket en forandring.

Jeg arbejder både ansigt til ansigt, via telefon og Skype. Særligt ekstramødre, der bor langt fra København og i udlandet, er glade for telefon og Skype løsningen. Så er der selvfølgelig også mine digitale produkter. Dem kan du downloade med få klik og selv arbejde med derhjemme, når det passer dig.

Personlige rådgivningsforløb
Familierådgivning
Frirum – netværk for ekstramødre
E-bøger
Lydkurser
Bogen Førstehjælp til ekstramødre
Foredrag
Workshops

Jeg blogger for bl.a. delebarn.dk, ulige-uger.dk, Børn og Fritid og To the Moon Honey. Jeg er også en del af brevkassepanelet hos ulige-uger.dk og har tidligere siddet i ekspertpanelet hos det nu nedlagte sammenbragtfamilieraad.dk, ligesom jeg har siddet i bestyrelsen hos Stedmordanmark.dk.

 

Min baggrund – hvordan kom jeg hertil?

I midten af 90’erne blev jeg uddannet inden for Business Administration i London og har arbejdet mange år inden for telekom som projekt assistent og sidenhen 19 år i den finansielle sektor som Event Manager.

Da jeg blev ekstramor i 2002 udløste det et sandt følelsesmæssigt kaos i mig. Mine ekstrabørn var søde, min mand var dejlig, alt burde have været godt. Det var det ikke for mig. Jeg gik rundt og følte mig helt forkert, som et dårligt menneske uden at vide eller forstå, hvorfor. Det satte jeg mig for at finde ud af. Jeg blev klar over, at det siges, at rollen som ekstramor er den sværeste af alle i en familie. Jeg blev også klar over, at jeg ikke var den eneste, der havde det, som jeg havde det. Det var sådan en lettelse at forstå, at

1) Der ikke var noget galt med mig
2) Jeg ikke var alene om, at synes det var svært

Derfor besluttede jeg – en smuk novemberdag i 2011 – at skabe Ekstramor.dk, så jeg kunne hjælpe andre med at få den samme ro omkring ekstramor-rollen, som jeg selv havde fået. For at kunne det er jeg uddannet Life og Business coach hos Sofia Manning i 2011. Jeg efteruddanner mig løbende og blev i 2012 certificeret SMART coach med fokus på personlige mønstre. I 2013 blev jeg certificeret Stepfamily Coach hos Stepfamily Foundation i New York. I 2015 blev jeg færdig som Shadow Facilitator hos Pernille Melsted. Senest er jeg i januar 2019 uddannet familierådgiver.

Jeg er udnævnt til Stepfamily Foundation Ambassadør i Danmark af Dr. Jeannette Lofas, der har stiftet Stepfamily Foundation.

 

Træt af følelsesmæssigt kaos og fastlåste konflikter?

Savner du konkrete råd, retningslinjer og redskaber, du kan bruge i din rolle som ekstramor, så er du kommet til det rette sted.
Som en hjælp til at navigere i ekstramor-udfordringerne har jeg udviklet Ekstramor Mindsettet, der er den centrale del og det helt særlige ved mine personlige rådgivningsforløb for ekstramødre. Ekstramor Mindsettet er en tilgang og en tankegang, der i den grad klæder dig på til at være ekstramor.

Hvis det stod til mig, var der ingen ekstramødre, der gik rundt med ondt i maven og følelsen af at være helt forkert. Det er så hårdt at have det sådan. Ren overlevelse og ikke meget levet liv. Sådan er det slet ikke meningen, det skal være.

Med små justeringer kan du skabe store forandringer. Det har jeg selv gjort og hjulpet mange ekstramødre med at gøre. Det kræver blot, at du er villig til at tage det første skridt og række ud efter hjælp.

 

Tillid og afklaring

At få hjælp til noget så personligt som at være ekstramor er i den grad en tillidssag. Derfor tilbyder jeg også en gratis og uforpligtende afklaringssamtale, hvor du kan høre om min tilgang og måde at arbejde på. Så kan du i ro og mag mærke efter, om det er noget for dig.
>>> Læs mere om den afklarende samtale lige her.<<<

 

Slut med ren overlevelse

Vil du ikke nøjes med kun lige at overleve i de uger, ekstrabarnet er hos jer, men rent faktisk føle dig godt tilpas i dig selv, dit hjem og dit liv, så er Ekstramor Mindsettet vejen frem.

Kærligst
Janne
Ekstramor til to & mor til to

 

 

Få mine tips og værktøjer, der gør det lettere at være ekstramor allerede i dag

Sådan vinker du farvel til skyld, skam og dårlig samvittighed

Sådan håndterer du det kontroltab det er at være ekstramor

 Få overblik over hvad du må som ekstramor

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, så lander værktøjerne automatisk i din indbakke
Det koster blot din e-mail - herefter modtager du løbende inspirationsmails og tilbud

Tak - Tjek venligst din e-mail