fbpx

Om Janne

Jeg har hånden på kogepladen
– og over 20 år som ekstramor på bagen

 

Jeg arbejder ikke kun ud fra teoretisk viden – mit arbejde bygger i høj grad på levet erfaring. Jeg har nemlig været Ekstramor og levet i en sammenbragt familie i over 20 år. Og i over 10 år har jeg hjulpet andre ekstramødre med at navigere i det følelsesmæssige kaos, der ofte følger med rollen som ekstramor, bonusmor, stedmor, papmor, fars kæreste, eller hvad du bliver kaldt.

I min optik bør alle ekstraforældre, forældre og børn sammenbragte familier få en medalje. Det er benhårdt følelsesmæssigt arbejde at leve i en sammenbragt familie – særligt, når man er ekstramor. Det har du sikkert også mærket på egen krop. Det ved jeg, at jeg har.

For jeg har stået der, hvor du står lige nu de sidste 20 år. Det bliver muligvis aldrig rigtigt let. Men det bliver lettere med årene. Især hvis du får de rette værktøjer og den rette støtte – så kan dit liv som ekstramor godt blive rigtigt dejligt. Det er min mission med Ekstramor.

 

Om Janne Leth Førgaard


Hos mig dvæler vi ikke i fortiden – vi ser
fremad og finder løsninger. Sammen ♥

Vi kigger ikke så meget på fortiden. For den er allerede væk. I stedet kigger vi på det, du kan gøre lige nu for at skabe et dejligt liv som ekstramor i din sammenbragte familie. Det kræver konkrete handleplaner, så du ved, hvad du skal gøre – ellers sker der ingenting.

Måske er roden til mange af dine problemer, at din partner og dig er meget forskellige. Den viden hjælper dig ikke, når du er ved at brænde sammen onsdag eftermiddag. Det gør derimod konkrete og lavpraktiske planer. Der er hands on og handlingsorienterede. Men som du og din familie også får i små bidder. For en stor forkromet plan hjælper ikke meget, hvis ingen af jer kan overskue den, når hverdagen buldrer derudaf.

Find ro i din rolle som ekstramor.
Stå ved dig selv – også i modvind

Hos mig er målet, at vi sammen finder din glæde, din energi, dit overskud og dit overblik tilbage i din hverdag. Jeg vil gerne give dig viden og værktøjer, så du kan gå til udfordringerne i dit liv på en anden måde, end du plejer. Og jeg vil gerne hjælpe dig fra der, hvor du står lige nu. Med de præmisser, der er dine, in mente. Der findes ikke én løsning til et godt liv som ekstramor. Dem findes der lige så mange af, som der gør ekstramødre.

Derfor vil jeg gerne hjælpe dig med at holde fokus på løsningerne frem for problemet, lige der, hvor du står nu. Derudover kommer vi til at arbejde med din evne til at handle på dine egne behov i stedet for alle andres. Det kommer til at give dig en langt større ro omkring din rolle som ekstramor, når du bliver bedre til at tage dig selv, dine følelser og dine ønsker alvorligt. Det øger din trivsel, men det giver dig også en enorm styrke til at kunne håndtere ting, der før ville have taget pusten fra dig.

Det kræver noget af os begge to

Jeg er ikke bange for at stille krav til dig. Men jeg gør det kærligt. Og jeg rummer alle dine følelser – også dem, der måske kan føles forbudte, skamfulde og forkerte.

Men jeg vil også sige til dig, at der (desværre) ikke findes noget quick fix. Det kræver hårdt arbejde at få din sammenbragte familie til at fungere. Både af dig og resten af familien.

Når det så er sagt, så er det her dit frirum. Hos mig kan du ventilere – og sådan et sted, gætter jeg på, at du ofte mangler, når du er ekstramor. Derfor er der heller ikke noget, du ikke må eller kan sige til mig.

Der er ingen forkerte følelser,
men handlinger kan godt være
uhensigtsmæssige 


Hos mig må du have det
præcis, som du har det. Så kigger vi på det. Sammen. Og så finder vi en måde, hvor du kan få det bedre. En måde, hvor du kan få overskuddet tilbage i hverdagen. 

Det vigtigste, jeg kan sige til dig, er, at alle dine følelser er okay – det er handlinger, der kan være uhensigtsmæssige – og det kan både være dine eller din families. 

Hvis du har brug for inspiration til livet som ekstramor, kan du tilmelde dig mit nyhedsbrev her og modtage Ekstramor-guiden.

Familierådgiver Janne Leth Førgaard

Der er ikke noget galt med dig og mig.
Og vid, at vi ikke er alene


Da jeg blev ekstramor i 2002 udløste det et følelsesmæssigt kaos inde i mig. Mine ekstrabørn var søde, min mand var dejlig og alt burde have været godt. Det var det ikke for mig. Jeg gik rundt og følte mig helt forkert, som et dårligt menneske uden at vide eller forstå, hvorfor jeg havde det sådan.

Det ville jeg gerne finde ud af. Og jeg fandt ud af, at rollen som ekstramor er den sværeste rolle af dem alle i en familie. Jeg blev også klar over, at jeg ikke var den eneste, der havde det, som jeg havde det. Det var sådan en lettelse at forstå, at der ikke var noget som helst galt med mig. Og at jeg bestemt ikke var alene.

På en smuk novemberdag i 2011 besluttede jeg mig derfor for at skabe Ekstramor.dk. Fordi jeg havde et brændende ønske om at kunne hjælpe andre med at få den samme ro omkring ekstramor-rollen, som jeg selv havde fået.

Foruden min personlige erfaring har jeg følgende faglige uddannelser, kurser og certificeringer:

✔️ certificeret Praktisk Parterapeut hos Maj Wismann i december 2022.

✔️ gennemført “Hvad børn ikke ved har de ondt af online kursus” af Karen Glistrup i oktober 2022.

✔️ certificeret Anger Facilitator hos Pernille Melsted i juni 2022.

✔️ uddannet familierådgiver fra Blackbird Institute i januar 2019.

✔️ certificeret Shadow Facilitator hos Pernille Melsted i 2015.

✔️ certificeret Stepfamily Coach hos Stepfamily Foundation i New York i 2013.

✔️ certificeret SMART coach med fokus på personlige mønstre i 2011.

✔️ certificeret life og business coach hos Sofia Manning i 2011.

Derudover er jeg blevet udnævnt til Stepfamily Foundation Ambassadør i Danmark af Dr. Jeannette Lofas, der har stiftet Stepfamily Foundation og er tilknyttet som mentor på Pernille Melsteds uddannelser.

Med andre ord: Jeg bliver aldrig færdig at lære og udvide min horisont. Det er din garanti for kvalificeret rådgivning.

 

Min mission er, at det skal være slut med ren overlevelse. Slut med at føle dig forkert og som en gæst i dit eget hjem

 
Nu skal du til at leve dit liv som ekstramor. Med alle dets facetter. Sådan at du ikke kun lige skal overleve de uger, ekstrabarnet er hos jer, men rent faktisk kan føle dig godt tilpas i dig selv, dit hjem og dit liv, også når dit ekstrabarn er hos jer. Det kræver det helt rette ekstramor-mindset. Og det vil jeg gerne hjælpe dig med at finde frem.

Det kræver i den grad tillid mellem os to, hvis jeg skal hjælpe dig. For det er noget af det mest personlige, vi to kommer til at tale om. Derfor tilbyder jeg også en gratis og uforpligtende afklaringssamtale, hvor du kan høre endnu mere om min tilgang og måde at arbejde på. Så kan du i ro og mag mærke efter, om jeg er den rigtige til at hjælpe dig.

 

Familierådgiver Janne Førgaard

Få mine tips og værktøjer, der gør det lettere at være ekstramor allerede i dag

Sådan vinker du farvel til skyld, skam og dårlig samvittighed

Sådan håndterer du det kontroltab det er at være ekstramor

 Få overblik over hvad du må som ekstramor

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, så lander værktøjerne automatisk i din indbakke
Det koster blot din e-mail - herefter modtager du løbende inspirationsmails og tilbud

Tak - Tjek venligst din e-mail