fbpx

Om Janne

Den sammenbragte familie er en del af mit DNA.
Jeg er skilsmissebarn og lever på 22. år i en sammenbragt familie

På mit rådgivningskontor og i min undervisning af fagfolk arbejder jeg ikke kun ud fra min teoretiske og fagligt specialiserede viden om sammenbragte familier. Jeg bringer også over 34 års levet erfaring i spil. Først som teenager af skilte forældre, så som teenager i sammenbragte familier og siden som ekstramor og mor i en sammenbragt familie.

Familierådgiver Janne Leth Førgaard

Specialiseret rådgivning til sammenbragte familier

Et ekstramor hjerteikon

I min rådgivning af både kvinder, mænd og par, fokuserer jeg på løsninger. Det betyder ikke, der er en løsning på alt. Men der er altid en konstruktiv måde at håndtere tingene på. Og dét hjælper jeg med at finde frem til.

I rådgivningen bliver du mødt med forståelse for din situation, samtidig med du får værktøjer til at håndtere dine følelser og konflikter på en konstruktiv måde. Jeg hjælper dig med at lægge en konkret, overskuelig plan, så du kan få din glæde, din energi og dit overskud tilbage.

Ikke alene øger det din trivsel, men det giver dig også en følelse af at kunne håndtere ting, der før ville have taget pusten fra dig

Der er ingen forkerte følelser,
- nogle er bare nemmere at håndtere end andre

Da jeg blev ekstramor i 2002, udløste det et følelsesmæssigt kaos inde i mig.
Mine ekstrabørn var søde, min mand var dejlig og alt burde have været godt.

Det var det ikke for mig. Jeg gik rundt og følte mig helt forkert, som et dårligt menneske uden at vide eller forstå, hvorfor jeg havde det sådan. Det ville jeg gerne finde ud af.

Jeg fandt ud af, at rollen som ekstramor siges at være den sværeste rolle af alle i en familie. Jeg fandt også ud af, at det faktisk er normalt, ubehageligt, men normalt at have det, som jeg havde det.

Det var en kæmpe lettelse at forstå, at der ikke var noget som galt med mig. Og at jeg bestemt ikke var alene. Den indsigt og lettelse vil jeg gerne give videre til alle ekstramødre, og derfor stiftede jeg Ekstramor.


Min mission med "Ekstramor" er at hjælpe sammenbragte familier
med at håndtere deres følelser og konflikter

En novemberdag i 2012 stiftede jeg Ekstramor.dk med det formål at udbrede kendskabet til det følelsesmæssige kaos, der følger med det sammenbragte familieliv - i særdeleshed for ekstramoren. Deraf navnet. 

I 2018 udvidede jeg min rådgivning til også at omfatte fædre og sammenbragte par.

Det er benhårdt følelsesmæssigt arbejde at leve i en sammenbragt familie – særligt, når du er ekstramor. Det svarer lidt til at være i gang med en livslang masterclass i personlig udvikling. Det er heller ikke nødvendigvis let for forældrene og børnene, derfor arbejder jeg også ud fra et kærlig hensyn til hele familien.

Mange af de ekstramødre jeg møder fortæller, at de ikke længere kan kende sig selv.
At de føler sig som ”hende den sure”, og at det slet ikke er sådan, de er.
Det kan jeg sagtens huske fra mine egne, tidlige ekstramor-dage. 

Min mission med Ekstramor er at hjælpe ekstramødre og sammenbragte familier med at håndtere de følelser og konflikter, der er en naturlig og uundgåelig del af netop denne familieform. 

Det gør jeg ud fra en løsningsfokuseret tilgang med fokus på konkrete værktøjer og handleplaner, der klæder dig på til at håndtere følelser og konflikter konstruktivt, så de ikke overskygger kærligheden og trivslen i din familie.

Mine rådgivningssessioner er et trygt frirum, hvor du kan sige lige, hvad du tænker og føler uden at blive bedømt. Jeg kan tåle at høre om alle de skamfulde og ”forbudte” følelser. 

Sessionen er din ventil, hvor du kan få luft og konstruktiv hjælp til at håndtere dine følelser.
Så du kan få det bedre og få dit overskud og dig selv tilbage.

 

 

Institut for sammenbragte familier

Kurser, foredrag, efteruddannelse, supervision og rådgivning

I januar 2024 har jeg stiftet Institut for sammenbragt familier, hvor jeg udover at rådgive kvinder, mænd og par i sammenbragte familier, holder foredrag, superviserer og underviser fagfolk i sammenbragte familier på mit eget 3-dages kursus og på forespørgsel hos institutioner, institutter og andre steder.

Alle mine tiltag, der er åbne for deltagelse, skriver jeg altid om i min ekstramor-mail.
Modtager du ikke allerede mailen, kan du tilmelde dig her.

Om mig professionelt

Foruden min personlige erfaring har jeg følgende faglige uddannelser, kurser og certificeringer;

 • 2024: Smart Stepfamily Therapy Training (US)
 • 2023: Meeting the (Big!) Challenges for “Blended Families”: What Works and What Doesn’t (US)
 • 2023: Edu-Therapy™ Specialist (UK)
 • 2022: Praktisk Parterapeut hos Maj Wismann
 • 2022: "Hvad børn ikke ved har de ondt af" online kursus af Karen Glistrup.
 • 2022: Anger Facilitator hos Pernille Melsted
 • 2019: Familierådgiver fra Blackbird Institute
 • 2015: Shadow Facilitator hos Pernille Melsted
 • 2013: Stepfamily Coach hos Stepfamily Foundation (US)
 • 2012: SMART coach med fokus på personlige mønstre
 • 2011: Life og business coach hos Sofia Manning

Derudover er jeg blevet udnævnt til Stepfamily Foundation Ambassadør i Danmark af Dr. Jeannette Lofas, der har stiftet Stepfamily Foundation. Jeg er tilknyttet som mentor på Pernille Melsteds uddannelser og underviser i sammenbragte familier på Gro-Instituttet.

For at sikre, at du altid får den bedste rådgivning, er jeg selv fast i supervision og efteruddanner mig løbende. 

Og om mig privat...

Jeg bor i en gammel lejlighed ved søerne i København. Jeg er gift med Søren, som jeg har været sammen med siden 2002. Fra to tidligere forhold har han to piger fra 1992 og 1998, vi har sammen fået 2 piger i henholdsvis 2004 og 2005.

Jeg er født i 1973 og voksede op i en lille by med mine forældre, lillebror og lillesøster, indtil mine forældre blev skilt, da jeg var teenager. De flyttede begge sammen med nye partnere, der også havde børn fra deres tidligere forhold.

Jeg er vild med at læse fagbøger, drikke god kaffe, spise mørk chokolade, rydde op (jo, den er god nok) og opleve nyt. 

 

PS: Følg med på sociale medier

Du er velkommen til at følge @ekstramor.
Af respekt for dit privatliv følger jeg dig ikke tilbage - med mindre din profil er faglig eller i offentlighedens interesse.

Du finder mig også her på LinkedIn

>
Success message!
Warning message!
Error message!