fbpx

Om Janne

Jeg har hånden på kogepladen
- og over 20 år som ekstramor i bagagen

På mit rådgivningskontor arbejder jeg ikke kun ud fra min teoretiske og specialiserede viden om sammenbragte familier. Min rådgivning bygger i høj grad også på levet erfaring.

Da jeg blev ekstramor i 2002, udløste det et følelsesmæssigt kaos inde i mig. Mine ekstrabørn var søde, min mand var dejlig og alt burde have været godt.

Det var det ikke for mig. Jeg gik rundt og følte mig helt forkert, som et dårligt menneske uden at vide eller forstå, hvorfor jeg havde det sådan. Det ville jeg gerne finde ud af. Og jeg fandt ud af, at rollen som ekstramor er den sværeste rolle af dem alle i en familie. Jeg fandt også ud af, at det faktisk er normalt, ubehageligt, men normalt at have det, som jeg havde det. Det var en kæmpe lettelse at forstå, at der ikke var noget som galt med mig. Og at jeg bestemt ikke var alene.

Der er ingen forkerte følelser,
- men nogle er nemmere at håndtere end andre

På en smuk novemberdag i 2011 stiftede jeg Ekstramor.dk med det formål at udbrede kendskabet til det følelsesmæssige kaos, der følger med det sammenbragte familieliv - i særdeleshed for ekstramoren. Deraf navnet. I 2018 udvidede jeg min rådgivning til også at omfatte fædre og sammenbragte par.

Det er benhårdt følelsesmæssigt arbejde at leve i en sammenbragt familie – særligt, når du er ekstramor. Det svarer lidt til at være i gang med en livslang Ph.d i personlig udvikling. Det er heller ikke nødvendigvis let for forældrene og børnene, derfor arbejder jeg også ud fra et kærlig hensyn til hele familien.

Mange af de ekstramødre jeg møder fortæller, at de ikke længere kan kende sig selv. At de føler sig som ”hende den sure”, og at det slet ikke er sådan, de normalt ser sig selv. Det kan jeg sagtens huske fra mine egne, tidlige ekstramor-dage. Det er et følelsesmæssigt kaos at være ekstramor.


Hjælp til bonusmor

Min mission med "Ekstramor" er at hjælpe sammenbragte familier
med at håndtere deres følelser og konflikter

Min mission med Ekstramor er at hjælpe sammenbragte familier med at håndtere de følelser og konflikter, der er en naturlig og uundgåelig del af netop denne familieform. Det gør jeg ud fra en løsningsfokuseret tilgang med fokus på konkrete værktøjer og handleplaner, der netop klæder jer på til at håndtere følelser og konflikter konstruktivt, så de ikke overskygger kærligheden og trivslen i jeres familie.

Mine rådgivningssessioner er et trygt rum, et frirum, hvor du kan sige lige, hvad du tænker og føler uden at blive bedømt. Jeg kan tåle at høre om alle de skamfulde og ”forbudte” følelser. Sessionen er din ventil, hvor du kan få luft og konstruktiv hjælp til at håndtere dine følelser. Så du kan få det bedre og få dit overskud og dig selv tilbage.

Familierådgiver Janne Leth Førgaard

Specialiseret rådgivning til sammenbragte familier

Et ekstramor hjerteikon

I min rådgivning af både kvinder, mænd og par, fokuserer jeg på løsninger. Det betyder ikke, der er en løsning på alt. Men der er altid en konstruktiv måde at håndtere tingene på. Og dét hjælper jeg med at finde frem til.

Målet med rådgivningen er, at vi sammen lægger en plan, der hjælper dig med at få din glæde, din energi og dit overskud tilbage. Du får viden og værktøjer, så du kan gå til dine udfordringer på en anden og mere konstruktiv måde, end du plejer.

Ikke alene øger det din trivsel, men det giver dig også en følelse af at kunne håndtere ting, der før ville have taget pusten fra dig


Om mig professionelt

Foruden min personlige erfaring har jeg følgende faglige uddannelser, kurser og certificeringer;

  • 2023: Edu-therapy Specialist (UK)
  • 2022: Praktisk Parterapeut hos Maj Wismann
  • 2022: "Hvad børn ikke ved har de ondt af" online kursus af Karen Glistrup.
  • 2022: Anger Facilitator hos Pernille Melsted
  • 2019: Familierådgiver fra Blackbird Institute
  •  2015: Shadow Facilitator hos Pernille Melsted
  • 2013: Stepfamily Coach hos Stepfamily Foundation (NYC)
  • 2011: SMART coach med fokus på personlige mønstre
  • 2011: Life og business coach hos Sofia Manning

Derudover er jeg blevet udnævnt til Stepfamily Foundation Ambassadør i Danmark af Dr. Jeannette Lofas, der har stiftet Stepfamily Foundation og er tilknyttet som mentor på Pernille Melsteds uddannelser.

For at sikre, at du altid får den bedste rådgivning, efteruddanner jeg mig løbende. 

Og om mig privat...

Jeg bor i indre København med min mand Søren, som jeg har været sammen med siden 2002. Fra to tidligere forhold har Søren to piger fra 1992 og 1998, vi har sammen fået 2 piger i henholdsvis 2004 og 2005.

Jeg er født i 1973 og voksede op med mine forældre og mindre søskende, indtil mine forældre blev skilt, da jeg var teenager. De havde i mange år et anspændt forhold.

I min fritid holder jeg af at læse bøger, drikke god kaffe på hyggelige kaffebarer, rydde op (jo, den er god nok) og udforske København.

PS: Følg med på sociale medier

Du er velkommen til at følge @ekstramor. Af respekt for dit privatliv følger jeg dig ikke tilbage - med mindre din profil er faglig eller i offentlighedens interesse.

Du finder mig også her på LinkedIn

>
Success message!
Warning message!
Error message!