fbpx

Personlig rådgivning

Med rollen som ekstramor følger et følelsesmæssigt kaos, der kommer bag på dig

Det er ikke let at være ekstramor i en sammenbragt familie. Mange føler sig forkerte, overvældede og utilstrækkelige. Ja endda følelsesmæssige ensomme. Sådan behøver det heldigvis ikke være.

Med personlig rådgivning hjælper jeg ekstramødre (og forældre), som dig, med at håndtere det følelsesmæssige kaos og de konflikter, der følger med det sammenbragte familieliv.

Sammen lægger vi en konkret plan, der gør dig i stand til at håndtere dine følelser, udtrykke dine behov og sætte din grænser. Alt sammen på en måde, som du kan se dig selv i, fordi du har en plan at arbejde ud fra.

Måske kan du genkende det her?

Rådgivning til kvinder i sammenbragte familier
Sammenbragt familie hjælp
 • Du har svært ved at føle dig hjemme i dit eget hjem uden præcist at kunne forklare hvorfor. Det gør dig trist og får dig til at tvivle på, om du er egnet til at leve i en sammenbragt familie.
 • Du bliver frustreret over måden, din partner opdrager sit barn og er i tvivl om, hvad du må blande dig i, og hvad du er nødt til at affinde dig med. Det gør dig usikker og forvirret.
 • Du føler, du må sluge alt for mange kameler også, når det kommer til din partners eks. Det efterlader dig med en følelse af afmagt og uretfærdighed.
 • Du føler dig alene i dit parforhold, fordi det er svært at snakke om dit ekstrabarn eller dennes anden forælder, uden din partner går i forsvar, føler sig kritiseret eller bliver sur. Det får dig ikke kun til at føle dig alene, men også følelsesmæssig ensom.
 • Du føler dig misforstået, overset og som det 3. hjul. Du er træt af og trist over alle de mange kompromiser, du allerede har indgået og jeres konflikter, der bare kører i ring. Hvor er der plads til dig og dine behov?
 • Du længes efter mere opmærksomhed og voksentid i børnedagene, så forskellen på om I har børn eller ej, ikke er så overvældende og ensomt, som det føles nu.
 • Du savner egentlig bare noget ro i dit hoved og klarhed over, hvad du må og ikke må i din rolle som ekstramor (eller forælder) i din sammenbragte familie. Og så savner du højst sandsynligt også hende, du var engang.
ekstramor
ekstramor

Rådgivningen er til dig der, gerne vil

 • mødes med forståelse og have et følelsesmæssigt trygt rum, hvor du kan sætte ærlige ord på de tanker og følelser, du ikke tør fortælle andre om, fordi du skammer dig over at have dem.
 • blive bedre til at kunne være dig selv sammen med dit ekstrabarn i stedet for at føle dig som hende den sure.
 • være mere komfortabel med at sætte grænser og sige fra på en måde, der passer til dig.
 • lære at minimere skyld, skam, dårlig samvittighed og stoppe selvbebrejdelsen.
 • have styr på, hvordan du kan håndtere dine følelser og frustration over din partners eks (uanset hvad han eller hun finder på)
 • begynde i større grad at handle på dine egne behov i stedet for alle andres, så du føler dig mindre som det 3. hjul og mere som et fuldgyldigt familiemedlem på lige fod med de andre.
 • have konkrete råd og værktøjer til at håndtere dine udfordringer, så de ikke tager pusten og overskuddet fra dig.
 • have klarhed over, hvad du kan ændre på, og hvad du bare må lære at leve med som en del af det sammenbragte familieliv. Og hvordan du lærer at leve med det.
ekstramor
ekstramor


Sådan foregår rådgivningen

Når du booker din indledende session, modtager du en række spørgsmål, som jeg vil bede dig svare på senest 48 timer før din session.

Grunden til jeg beder dig svare på spørgsmål inden er, at jeg bruger dine svar til at forberede mig, så vi kan gå direkte i gang med rådgivningen i stedet for, vi skal bruge det meste af tiden på, jeg stiller dig en række praktiske spørgsmål.

Vi afslutter den indledende session med at lægge en plan for, hvad der skal ske efterfølgende.

Du kan vælge enten at købe en enkelt rådgivningssession ad gangen, eller du kan købe et klippekort, der giver dig en række fordele.

Den indledende session ikke er et quickfix.

Før sessionen

Ekstramor råd

I sessionen

 • Vi mødes online på Zoom.
 • Vi taler om dine svar og lægger en plan for det videre forløb, så du ved præcis, hvad du kan gøre.
Handleplan ekstramor

Efter sessionen

 • Du arbejder på din plan.
 • Vi mødes igen, følger op på din plan, og tilføjer flere værktøjer, så du bliver klædt på til alle dine udfordringer.

Før sessionen

Ekstramor råd

I sessionen

 • Vi mødes online på Zoom
 • Vi snakker om dine svar og lægger en plan for det videre forløb, så du ved præcis, hvad du kan gøre
Handleplan ekstramor

Efter sessionen

 • Du arbejder på din plan
 • Vi mødes igen, følger op på din plan, og tilføjer flere værktøjer, så du bliver klædt på til alle dine udfordringer
Personlig rådgivning ekstramor
Personlig rådgivning bonusmor

Hvem skal du tale med

Jeg hedder Janne, og jeg ekspert i sammenbragte familier.

I rådgivningen får du konkrete værktøjer og en overskuelig handleplan, så du ved helt præcist, hvad du kan gøre for at håndtere dine følelser og udfordringer. Slut med at køre i ring uden at komme nogen vegne.

Jeg har kontor i hjertet af København, hvor jeg hver dag (også online) hjælper kvinder, mænd og par i sammenbragte familie med at håndtere deres følelser og de problemer, der opstår i deres familiekonstellation.

Jeg er uddannet Stepfamily Coach, Anger facilitator, Edu-Therapy™ Specialist, praktisk parterapeut og familierådgiver. Jeg er forfatter til 2 bøger om sammenbragte familier. Den første udkom i 2012, den anden i 2023 begge hos Dansk Psykologisk Forlag.

Privat er jeg selv barn af skilte forældre, ekstramor til 2 og mor til 2. Jeg har derfor alle ekstramor-følelserne og det sammenbragte familieliv helt inde under huden. Både privat og professionelt.

Hvor mange rådgivningssessioner har jeg brug for?

Alt efter hvor længe dine udfordringer har stået på, din personlige historie og hvilke faktorer der i øvrigt gør sig gældende i din sammenbragte familie, må du forvente, det er nødvendigt med mellem 5-10 rådgivningssessioner for at skabe varige, holdbare ændringer.

Ligesom den indledende session ikke er et quickfix, er rådgivningssessionerne heller ikke.
Det er en ændring af din tilgang og dit mindset, vi arbejder med.
Det tager tid og kræver fokus.

Sessionerne afvikles typisk med et interval på mellem 2-4 uger afhængigt af den handleplan, vi lægger sammen.

Du starter altid med en indledende session, så vi sammen kan afklare, om det er bedst for dig at købe rådgivningssessionerne en ad gangen eller som et klippekort, der giver dig en række fordele.

Hvad koster rådgivningsessionerne og forløbet?

Der er to måder, du kan gøre det på.
 
Du kan enten købe rådgivningssessionerne en ad gangen.
Eller du kan købe et klippekort med 5 eller 10 sessioner, der giver dig en række fordele.

Prisen er 1.500 pr. session uanset hvilken løsning, du vælger.

Køber du en session ad gangen, betaler du for hver session, når du booker den.
Køber du et klippekort, får du en række fordele (inkl mulighed for ratebetaling).

Med klippekortet får du:

✔️ lydfiler, øvelser & værktøjer

✔️ en vigtig opsummeringssession

✔️ mulighed for selv at booke tider i min kalender

En ting er sikkert; 
Gør du ingenting, fortsætter tingene som de er nu

Hvis du ingenting gør. Sker der ingenting. Så fortsætter tingene bare, som de er nu. For at undgå det, lægger vi sammen en overskuelig, lige-til-at-gå-til, handleplan i hver session. Så du ved præcis, hvad du kan gøre for at ændre på det, der lige nu æder dig op. 

Du behøver ikke have det, som du har det nu.
Dine følelser og tanker behøver ikke overvælde dig og efterlade dig magtesløs og trist. 
Dine udfordringer og jeres skænderier behøver ikke køre i ring.

Du kan få det (markant) bedre i din sammenbragte familie. Også i børnedagene. Og det vil jeg virkelig gerne hjælpe dig med. Det gør jeg allerede i den indledende session.

Den indledende session er altid på Zoom
Herefter bestemmer du, om det er personligt fremmøde, telefon eller Zoom

Den indledende session foregår altid på Zoom. Herefter bestemmer du, om rådgivningssessionerne skal foregå på mit rådgivningskontor på Niels Hemmingsens Gade i indre København, på telefonen eller online på Zoom. Eller et miks.

Jeg er vant til alle tre former, så det er, hvad der passer bedst ind i din hverdag. Det kan vi fint aftale fra gang til gang.


Læs hvad andre siger om rådgivningen

Anmeldelser om ekstramor Janne

"Jeg valgte et forløb hos dig, fordi du fokuserer specifikt på den "ekstra" person, som kommer ind i en familie og de ting, jeg kunne finde på nettet om dig virkede som lige præcis det, jeg havde brug for.

Da jeg startede, var jeg i tvivl om mange ting - bl.a. hvad var normalt at opleve, hvordan ting ser ud for mange skilte og derefter sammenbragte familier og var lidt forvirret over min egen plads i det hele.

Efter forløbet er det blevet nemmere at håndtere konflikter, have egne interesser højere på prioritetslisten og jeg har nu en bedre indsigt i, hvordan man kan løse ting på en god måde som ekstramor.

Du er en meget professionel rådgiver, som har en fantastisk balance mellem at være professionel og empatisk. I dit rum føler man sig lyttet til, hørt og forstået.

Du er både varm og en menneskekender, men samtidig rigtig god til at skære igennem med pointer, hvor det er nødvendigt. Du er rigtig god til at dele ud af egne erfaringer - personlige og professionelle - på en måde, som er skræddersyet til den enkelte klient.

Jeg kan varmt anbefale et forløb hos Janne. Det har givet mig en masse værktøjer, der er nemme at bruge og finde frem i min sammenbragte familie.

Tusind tak for din rigtig gode hjælp. Det kan jeg bruge ikke kun i mit forhold, men alle forhold fremover. Jeg har været rigtig glad for forløbet!"

Amalie

Ekstramor til 2

[Forløb afsluttet marts 2024]
Et ekstramor hjerteikon
Et ekstramor hjerteikon
Et ekstramor hjerteikon
Anmeldelser om ekstramor Janne
"Jeg valgte et forløb hos dig på grund af din overordnede tilgang med konkrete værktøjer. Da jeg læste om din tilgang og metode samt erfaringer på dette område, var det, som om du talte direkte ind i kernen på den situation, jeg befandt/befinder mig i. Derfor valgte jeg at opstarte et forløb hos dig.

Da forløbet startede, følte jeg mig klar til at smøge ærmerne op og arbejde for at komme et bedre sted hen i forhold til min relation til mit ekstrabarn.

Her efter forløbet kan jeg trække på konkrete værktøjer og metoder, når motivationen daler. Det har også været givende at få anerkendt, at det ikke er nemt, og at der er nogle dynamikker, som er forskellige fra en ´normal´ kernefamilie.

Det, der har betydet mest for mig i vores samarbejde, er, at du ikke virker fordomsfuld, og at du indgående forstår situationen, og de følelser der er tilknyttet. Derudover at du deler konkrete værktøjer, hvilket er af stor betydning for mig. Du er god til at anerkende fremskridt, og så kan jeg rigtig godt lide din energi.

Jeg vil give dig og forløbet mine varmeste anbefalinger. Det er et godt, struktureret og velorganiseret forløb. Der er bare styr på tingene, og det er en sand fornøjelse og nemt at gå til."

S

Ekstramor til 1

[Forløb afsluttet februar 2024]
Et ekstramor hjerteikon
Et ekstramor hjerteikon
Et ekstramor hjerteikon
Anmeldelser om ekstramor Janne

"Jeg valgte et forløb hos dig, fordi du har lang erfaring, selv er ekstramor, og fordi jeg kunne få et indtryk af, hvem du var via dine sociale medier og din hjemmeside.

Da forløbet startede, havde jeg det ikke godt. Jeg var meget ked af det, fortvivlet, forvirret og opgivende.

I forløbet har jeg lært, at mine følelser er helt normale. Jeg har også lært, at en sammenbragt familie kræver en anden tilgang og planlægning end en kernefamilie. Og her efter forløbet kan jeg bedre se situationerne i vores familie udefra, og vi har fået nogle konkrete værktøjer til at håndtere tingene.

Det har betydet meget for mig med strukturen med opfølgning og automatiske mails, der giver reminder i en travl hverdag. Det giver en seriøsitet, og at jeg kan have tillid til, at jeg kan lade dig styre udviklingen og samtalerne. Jeg skal bare forberede mine overvejelser inden vores møder, være mig selv og sige det, der falder mig ind.

Det har været afgørende, at du er tillidsvækkende, lyttende og spørger ind. Der er ikke noget rigtigt og forkert. Jeg behøver ikke 'præstere' og efterlade et godt indtryk hos dig. Jeg kan være 110% ærlig, jeg behøver ikke tænke over, hvilke ord jeg bruger. Du udfordrer mine forudopfattelser og får mig til at reflektere ved at stille spørgsmål.

Jeg har været rigtig glad for forløbet og vil anbefale det til andre. Det kan være rart bare at tale med nogle andre end fx familie og venner, der ikke har de samme forudsætninger for at forstå situationen. Hos dig er alt tilladt, vi har ikke en privat relation, og det frirum er rart at have."

Marie

Ekstramor til 1

[Forløb afsluttet februar 2024]
Et ekstramor hjerteikon
Et ekstramor hjerteikon
Et ekstramor hjerteikon
Anmeldelser om ekstramor Janne

"Jeg valgte et forløb hos dig, fordi du forholder dig specifikt til voksenrollen som ekstramor i den sammenbragte familie.

Da jeg startede, var jeg frustreret, vred og ked af min måde at forvalte min ekstramor-rolle på. Jeg syntes, at jeg ofte stod vred og magtesløs tilbage efter kontroverser i familien.

Efter afslutningen af mit forløb kan jeg bedre forholde mig analytisk og beslutningsorienteret til min rolle og ageren som ekstramor i familien. Jeg kan, på en eller anden måde, bedre 'styre' mine følelser i omgangen med børnene. Jeg er mere bevidst om, hvordan jeg går ind i konkrete situationer i relation til børnene.

I forløbet har det betydet allermest for mig at blive genkendt og forstået som ekstramor.

Det kan ofte være ensomt og svært at dele de frustrationer og sorger, der knytter sig til rollen som ekstramor. Her har samarbejdet med dig været et vigtigt 'realitetstjek' for mig i den forstand, at du har kunnet forstå og tale ind i min skam over grimme følelser og tanker om børnene. Det har hjulpet mig til at afmontere noget af skammen og frustrationen.

Forløbet har levet helt op til mine forventninger, og jeg vil, til hver en tid, anbefale forløbet til andre i samme situation som mig"

Nanna

Ekstramor til 2

[Forløb afsluttet februar 2024]
Et ekstramor hjerteikon
Et ekstramor hjerteikon
Et ekstramor hjerteikon
Anmeldelser om ekstramor Janne

"Jeg valgte et forløb hos dig efter at have fulgt dig i 6-8 måneder på Instagram. Da jeg startede i forløbet, var jeg presset og fyldt op med frustration og vrede over min situation.

Her efter forløbet har jeg erkendt og forstået, at det bare er vanskeligt at være i en sammenbragt familie for de fleste, og at mange bonusmødre står i store dilemmaer og større eller mindre kriser.

Jeg har manglet at vide, at det generelt kan være svært at være bonusmor, at jeg ikke er den eneste, hvor relationen til min mands barn går helt skævt. Her efter forløbet forstår jeg også, at jeg ikke er den eneste, som synes, det er svært at være i en sammenbragt familie.

Det har betydet meget for mig at føle mig forstået i og at blive bekræftet i, at det er svært at være i en sammenbragt familie, og at min situation er ekstra svær, da den biologiske mor er – og altid har været - meget svær at forudse og gør/har gjort store forsøg på at ødelægge familien og min relation til bonusbarn. Derudover har jeg været glad for de konkrete tiltag/øvelser, jeg har kunnet bruge i situationer med bonusbarn.

Forløbet har levet op til mine forventninger, men jeg havde håbet, at jeg personligt var kommet længere. At jeg ikke er kommet længere, skyldes ikke forløbet, men den lange periode, jeg har været presset af situationen. Der er gået mange år, hvor relationen til/med mit bonusbarn langsomt er blevet dårligere og dårligere, da jeg ikke har haft værktøjer til at gribe situationen anderledes an. Samtidig er der gået mange år, hvor jeg har opbygget vrede, frustration og magtesløshed.

Jeg vil anbefale forløbet til andre og opfordre til, at man starter tidligt i et rådgivningsforløb, når man indgår i en sammenbragt familie. Måske allerede efter få måneder, så man kan få talt med en rådgiver om, hvordan man på en tryg måde kan få opbygget en god relation til det enkelte bonusbarn samtidig med, at man ikke overskrider egne grænser."

Tanja

Ekstramor til 1

[Forløb afsluttet december 2023]
Et ekstramor hjerteikon
Et ekstramor hjerteikon
Et ekstramor hjerteikon
>
Success message!
Warning message!
Error message!