fbpx
Personlig rådgivning

Fordi du også fortjener at føle dig glad…

Være fuld af overskud og tilpas i din rolle som ekstramor
– og i din sammenbragte familie..

Med rollen som ekstramor følger et

følelsesmæssigt kaos, der kommer bag på mange.

Jeg tilbyder individuel, personlig rådgivning til ekstramødre (og fædre) i sammenbragte familier, der gerne vil navigere konstruktivt i det følelsesmæssige kaos.

Det er ikke let at være ekstramor i en sammenbragt familie med dine, mine og vores børn. Mange ekstramødre går rundt og føler sig ensomme og forkerte. Utilstrækkelige og frustrerede. Det er faktisk slet ikke meningen, at det skal være så svært. Ikke for nogen. Og heller ikke for dig, der lever i en sammenbragt familie med din partners børn fra tidligere forhold og måske nu med fælles børn.

Alligevel er det ofte sådan mange har det. Jeg ved det, for jeg hjælper mange ekstramødre med at føle sig tilpas og få glæden og overskuddet tilbage igen via mine personlige forløb. Jeg vil også gerne hjælpe dig.

Måske du kan genkende det her?

✓ Du føler, du må sluge alt for mange kameler og har svært ved føle dig hjemme i dit eget hjem. Selvom det er dit hjem.

✓ Du bliver frustreret over måden, din partner opdrager sit barn og er i tvivl om, hvad du må, når det kommer til dit ekstrabarn. Det gør dig usikker i din rolle som ekstramor.

✓ Du oplever, at din partner ikke sætter foden ned overfor eksen. Og nu er du træt af at føle dig som hende den sure hele tiden. For det er jo slet ikke sådan, du egentlig er.

✓ Du føler dig misforstået, overset og nogle gange ubetydelig. Og du er efterhånden ved at være led og ked af at måtte indgå alt for mange kompromiser. Det her er også dit liv.

✓ Du længes efter mere kærlighed og færre konflikter i dit parforhold og er irriteret over, at I ofte ender i de samme diskussioner og konflikter. Når I nu var så gode sammen engang.

Og du savner bare ro i dit hoved og klarhed over, hvad du kan og må som ekstramor.

Så har jeg gode nyheder til dig, for du er havnet det helt rigtige sted. Du kan booke en gratis indledende telefonsamtale og høre mere om min rådgivning. Her finder du de ledige tider i min kalender.

Du kan selv skabe de bedste betingelser for at trives i rollen som ekstramor

Det ved jeg, du kan. Det kræver bare de rigtige teknikker, værktøjer og viden om, hvad du rent faktisk kan gøre noget ved og ikke mindst, hvad du ikke kan gøre noget ved. Og det kan jeg give dig i mit personlige rådgivningsforløb, som jeg tilbyder mødre (og fædre) i sammenbragte familier.

Mine personlige rådgivningsforløb er strukturerede individuelle forløb, hvor du:

✓ bliver bedre til at kunne være dig selv sammen med dit ekstrabarn i stedet for at føle dig som hende den sure. Du lærer at sætte grænser og sige fra på en måde, der passer til dig.

✓ lærer at minimere skyld, skam, dårlig samvittighed – og stoppe selvbebrejdelsen.

✓ bliver klar over, hvordan du kan håndtere dine følelser omkring hans eller hendes eks (uanset hvad han eller hun finder på) og får et frirum, hvor du kan være hudløs ærlig.

✓ begynder at handle på dine egne behov i stedet for alle andres, finder en større ro i dig selv og din ekstramor-rolle og bliver god til at tage dig selv og dine behov alvorligt.

✓ oplever en opblomstring i dit parforhold og opbygger en råstyrke til at håndtere ting, der før ville have taget pusten fra dig.

✓ du får overblik over de generelle udfordringer, der gælder for ekstramødre og sammenbragte familier, og bliver god til at navigere i dem.

Den gode nyhed er, at det blot kræver, at du er ærlig overfor mig. For så udarbejder vi sammen en personlig plan i hver session, der er tilpasset netop dine udfordringer, din personlighed og din hverdag. Du kan booke en gratis indledende telefonsamtale med mig, hvor du kan mere om min rådgivning og derefter beslutte, om den er noget for dig. 

Det her er ikke kun mit arbejde.
Det er også mit liv. Jeg lever af min know-how.

Familierådgiver Janne Leth Førgaard

Mit navn er Janne Leth Førgaard. Jeg har specialiseret mig i sammenbragte familier og er bl.a. uddannet stepfamily coach fra Stepfamily Foundation (USA), familierådgiver og parterapeut. Jeg er også forfatter til den anmelderroste bog Førstehjælp til ekstramødre.

Jeg arbejder ud fra en løsningsorienteret tilgang med fokus på konkrete værktøjer, der kan bruges i en travl hverdag.

Selv er jeg ekstramor til to (f. 1992 & 1998), som min mand har fra to tidligere forhold. Sammen har vi to børn (f. 2004 & 2005).

Som familierådgiver, coach og praktisk parterapeut er jeg meget løsningsfokuseret. Jeg går op i, at vi hurtigst muligt sammen finder nogle løsninger, der passer til dig. Det betyder også, at jeg ikke er fan af at forstørre problemerne eller bare sniksnakke om tingene. Når du er i et forløb hos mig, vil du opleve, at vores snakke er konkrete, og at de altid fører et sted hen. Det er vigtigt for mig, at du går fra vores samarbejde med en følelse af at kunne rykke ved de ting, der er vigtige for dig. Det er min mission.

Vil du høre mere om min rådgivning, så lad os tage en gratis og indledende snak. Det er det, jeg kalder en indledende samtale.

Ekstramor Mindsettet.
Den altafgørende tilgang og tankegang.

Som en hjælp til at navigere i ekstramor-udfordringerne har jeg udviklet Ekstramor Mindsettet. Det er den centrale del og det helt særlige ved de personlige rådgivningsforløb for ekstramødre.

Og hvad er Ekstramor-Mindsettet så for en størrelse?

Lad mig forklare.

Ekstramor Mindsettet er en tilgang og en tankegang, der i den grad klæder dig på til at være ekstramor. Det gør det, fordi du får en forståelse for den altafgørende ekstramor-faktor. Den forståelse er essentiel, fordi den afgør, hvordan du håndterer dine udfordringer.

Mindsettet er grundstenen i ethvert personligt rådgivningsforløb. Det er enkelt at forstå, let at gå til og er specielt udviklet til de præmisser, du som ekstramor er underlagt.

Når du bruger Ekstramor Mindsettet, vil du opleve, at du får det bedre med dig selv. Du vil opleve at det bliver lettere for dig at være sammen med dit ekstrabarn. Du vil også opleve, at dit parforhold ændrer sig i positiv retning, og at mængden af konflikter minimeres.

 

Hvorfor virker Mindsettet så effektivt?

 

Det gør det blandt andet, fordi du går til udfordringerne på en anden måde, end du plejer. Du tager fat i tide, så udfordringerne ikke overtager dig. Du lærer at handle i stedet for at vente. Du ser tingene i et klarere lys og holder fokus på løsningen i stedet for at fare vild i problemet.

Nu er du sikkert nysgerrig på, hvordan vi gør det her. Altså, hvordan de personlige rådgivningsforløb ser ud. Det forstår jeg godt.

Så lad mig præsentere de tre personlige rådgivningsforløb, du kan vælge mellem. Ved du allerede nu, at du vil høre mere om forløbene, så kan du booke en indledende telefonsamtale lige her

De personlige rådgivningsforløb:
Handling. Mindset. Ærlig snak.

Uanset hvilket af de 3 forløb, du vælger, så får du altid:

✓ Opstartsmail med indledende spørgsmål og lydfiler, så du får mest muligt ud af dit forløb.

✓ Ekstramor Mindsettet som lydfil, så du kan høre det igen og igen.

✓ Konkrete teknikker og værktøjer du kan bruge i din hverdag lige så snart, sessionen er slut.

✓ En personlig plan efter hver session, så du ved præcis, hvad du kan gøre.

✓ En afslutningssession, der samler op på det hele og binder en fin sløjfe på dit forløb.

✓ Valget mellem personligt møde på mit kontor i Kbh K, telefon eller Zoom.

✓ Mulighed for månedlig ratebetaling.

Det store rådgivningsforløb

Opstartsmail med indledende spørgsmål og lydfiler, så du får mest muligt ud af dit forløb.

1 opstartssession á 90 minutter

6 rådgivningssessioner á 60 minutter

1 afslutningssession á 60 minutter

Lydfiler, arbejdsark og oversigter der understøtter dit forløb

Det vil jeg gerne høre mere om og booker min indledende telefonsamtale her

Det mellemste rådgivningsforløb

Opstartsmail med indledende spørgsmål og lydfiler, så du får mest muligt ud af dit forløb.

1 opstartssession á 90 minutter

4 rådgivningssessioner á 60 minutter

1 afslutningssession á 60 minutter

Lydfiler, arbejdsark og oversigter der understøtter dit forløb.

Lad mig høre mere om, hvilket forløb der passer til mig og min situation

Det korte rådgivningsforløb

Opstartsmail med indledende spørgsmål og lydfil, så du får mest muligt ud af dit forløb.

1 opstartssession á 90 minutter

2 rådgivningssessioner á 60 minutter

1 afslutningssession á 60 minutter

Lydfil, arbejdsark og oversigt, der understøtter dit forløb

Lad os tage en uforpligtende snak Janne – jeg finder en tid i din kalender her

Hvilket forløb skal jeg vælge?

Vil du høre mere om de tre rådgivningsforløb, så book en gratis og indledende telefonsamtale. Her forklarer jeg dig alt om min rådgivning og forløbene, så kan du mærke efter og beslutte, om min rådgivning passer til dig og dit behov. Den indledende og afklarende samtale er gratis. 

Tilfredshedsgaranti ♥

Jeg ved, at jeg kan hjælpe dig med at føle dig tilpas i din rolle som ekstramor og at få glæden og overskuddet tilbage. Siden 2011 har jeg hjulpet utallige ekstramødre (og nogle fædre) med det samme. Og jeg vil også rigtig gerne hjælpe dig. Det gør jeg ved at give dig konkrete tips, teknikker og værktøjer, jeg ved, der virker – jeg bruger dem nemlig selv.

Jeg kan bedst hjælpe ekstramødre, der er villige til at ændre på deres tilgang og tankegang. Også når det er svært. Det her er ikke et quickfix. Det kræver en indsats fra din side. Og at du følger de handleplaner, vi sammen lægger i løbet af dine sessioner.

For en ting er sikkert: gør du ingenting, så ændrer du ingenting. Det er netop derfor, vi lægger en handleplan i hver session. Så du ved præcis, hvad du skal gøre anderledes for at håndtere de udfordringer, du står med.

Følger du dine planer, deltager du aktivt i alle sessionerne og færdiggør forløbet, så vil jeg gerne garantere dig, at forløbet har en effekt på din måde at føle dig tilpas på som ekstramor.

Derfor tilbyder jeg også at betale dig pengene tilbage, hvis du ikke opnår nogen som helst effekt eller resultat i dit forløb hos mig. Skulle du, når du afslutter dit forløb, helt mod forventning, være samme mentale sted, som da du startede, kan du få dine penge retur. Alt, hvad du skal gøre, er at sende mig en oversigt over dine handleplaner og det, du har gjort for at løse dine udfordringer. Så snakker vi sammen om det over telefonen og gennemgår vores forløb. Er du herefter stadig ikke tilfreds, får du pengene retur.

Ja tak, den rådgivning vil jeg gerne høre mere om i en indledende telefonsamtale.

Personligt fremmøde, telefon eller Zoom?
Det bestemmer du

I dit rådgivningsforløb bestemmer du, om du vil møde op på mit hyggelige rådgivningskontor på Niels Hemmingsens Gade i indre København, om det er telefoniske sessioner eller om du vil mødes online på Zoom. Jeg er vant til alle tre former, så det er, hvad der passer dig og din hverdag bedst. 

Familierådgiver Janne Leth Førgaard

Det siger andre om personlig rådgivningen til ekstramødre:

Jeg kan trække mig uden den dårlige samvittighed

“Jeg valgte et forløb hos dig, fordi du lød meget troværdig, havde stor erfaring på området, og fordi du selv er ekstramor. Jeg havde helt tabt mig selv, da jeg opsøgte dig, men jeg er ved at få samlet mig selv op igen med din hjælp og rådgivning.

Her efter forløbet kan jeg trække mig UDEN den dårlige samvittighed. Jeg kan være mere mig selv og ikke føle mig som en gæst i mit eget hjem, som jeg gjorde tidligere. Jeg har også lært at slippe noget af den voldsomme stress, jeg altid følte før, helt fra ugen inden mine ekstrabørn skulle komme, og indtil de skulle hjem til deres mor igen.
Det, der har betydet mest for mig, er at have en som har kunnet forstå, hvor hårdt det er at være ekstramor, og en at kunne støtte mig til og få gode tips, råd og handleplaner, så jeg kunne få det bedre.

TAK for dig Janne. Uden dig var jeg nok blevet sindssyg indeni. Jeg og vi er dig evigt taknemmelige for din rådgivning og hjælp. Jeg har sat stor pris på din ligefremhed og ærlige snak. Det er sådan, jeg bedst forstår og taler også. TAK!

Jeg vil helt sikkert anbefale forløbet, hvis jeg møder andre, der også bliver ekstramor eller ekstrafar.”

 Afsluttet marts 2023
[Forløb med 7 rådgivningssessioner + en afslutningssession]

Susanne

Ekstramor til 2

Det har været et frirum, hvor jeg kunne dele mine tanker

“I den indledende samtale fik jeg et rigtig godt indtryk af, at du kunne hjælpe mig og valgte derfor at starte et forløb. Derefter købte jeg også din første bog og hørte mange af dine podcast afsnit, hvilket har været en øjenåbner og støtte for mig. Det har givet mig nogle værktøjer og hjulpet mig med ikke at føle mig forkert i det, jeg oplever.

Da jeg startede i forløbet, var mit parforhold relativt nyt, så jeg havde det på den ene side dejligt med masser spænding, sommerfugle i maven og dejlige følelser, men på den anden side meget tynget af alle de tanker og udfordringer jeg følte, jeg var ramt ind i. De misforståelser og gange jeg har følt mig forkert eller ikke forstået var hårdt for mig, og er det til dels stadig. Men jeg har fået større omsorg for mig selv og større forståelse for den udfordring, jeg kom ind i og som løbende dukker op i en sammenbragt familie.

Her efter forløbet er jeg blevet bedre til at mærke efter, hvad jeg har behov for og sætte grænser. Jeg er blevet bedre til at kommunikere mine behov og planlægge ugen med mit ekstrabarn, sådan at jeg både er hjemme og giver plads til at lave andre ting.

Den støtte og navigation jeg har fået i forløbet, har betydet meget for mig. Det har været et frirum, hvor jeg kunne dele mine tanker, som andre ikke nødvendigvis forstår, hvis de ikke har været i lignende situation, eller som jeg ikke har haft lyst til at dele, fordi det er svært. Og så har det betydet rigtig meget, at jeg har fået sparring og konkrete værktøjer, jeg kan bruge og opsummeringen i afslutningssessionen var virkelig værdifuld for mig.

Jeg vil helt klart anbefale forløbet til andre ekstramødre.”

 Afsluttet marts 2023
[Forløb med 5 rådgivningssessioner + en afslutningssession]

Trine

Ekstramor til 1

Jeg følte mig ikke altid hjemme i mit eget hjem

“Jeg valgte Janne som rådgiver efter at have læst hendes bog “Førstehjælp til ekstramødre”. Jeg slugte bogen på ingen tid og efter den indledende samtale, følte jeg mig i trygge hænder.Da jeg startede i forløbet, havde jeg særligt udfordringer med, hvad jeg kunne/skulle blande mig i, hvad jeg “måtte” og “ikke måtte”, og hvordan jeg kunne sige fra på en hensigtsmæssig måde. Samtidig følte jeg mig ikke altid hjemme i eget hjem, og jeg var plaget af de mange følelser, den sammenbragte familie kunne få op i mig.

Efter forløbet er jeg blevet meget bedre til at acceptere, at der er mange måder at være i verden på og at mennesker har forskellige præferencer.

Jeg har fået et sprog for udfordringerne, der gør det muligt for mig at tale med min kæreste på en helt anden måde. Før førte mine frustrationer an i samtalen, og jeg var ofte ikke klar over, hvad der var på spil i mig. Nu er det nemmere at mærke efter og få talt om de konkrete udfordringer.Jeg vil meget gerne anbefale forløbet, det har virkelig sat tanker i perspektiv og givet direkte anvendelige metoder.”

 Afsluttet februar 2023
[Forløb med 5 rådgivningssessioner + en afslutningssession]

R

Ekstramor til 2

Før forløbet var jeg irriteret på, træt af og fyldt op af mit ekstrabarn

“Jeg valgte dig, fordi du både har relevant uddannelse og personlige erfaringer fra privatlivet i en sammenbragt familie med de følelser og situationer, man kan komme til at stå i som ekstramor.

Før forløbet var jeg irriteret på, træt af og fyldt op af mit ekstrabarn. Jeg måtte gå med mange frustrerende ting inden i, lade som om og sluge kameler. Når jeg luftede mine følelser og tanker til min kæreste, endte vores diskussion endte i en blindgyde. Det gjorde mig usikker, frustreret og ked af det.

Efter forløbet kan jeg læne mig tilbage og slappe af uden at føle mig (lige så) dårlig, utilstrækkelig og ansvarstynget som tidligere.

Forløbet har givet mig fornemmelse af struktur og ramme for, hvordan gør vi. Det har skabt ro, tryghed og tillid, at du har overblik og styrer dagsordenen. Handleplanen og den skriftlige del giver god refleksion, når man skriver, og det er nemmere at gemme og huske. Muligheden for at have samtalerne over telefon har været et plus for mig.

Jeg har allerede anbefalet forløbet til andre. Det er slet ikke så håbløst at leve i sammenbragte familier, hvis man tør og har modet til at lære og tale om det.”

Afsluttet februar 2023
[Forløb med 3 rådgivningssessioner + en afslutningssession]

Anonym

Ekstramor til 3

Jeg kan udtrykke det, jeg føler nu

“Jeg valgte dig, fordi jeg følte, at min kæreste og jeg havde brug for hjælp af en, som kunne sætte sig ind i vores situation som sammenbragt familie og af en som er “i samme båd”. Det, at du kendte til udfordringerne i at være sammenbragt familie, tiltalte mig. Efter den indledende telefonsamtale, følte jeg, at du var den rette rådgiver.

Da forløbet startede, havde jeg det ikke så godt. Min kæreste ville have, at vi skulle flytte fra hinanden, og jeg var opgivende på at få vores forhold til at fortsætte. Jeg havde svært ved at være mig selv og udtrykke mig selv overfor min kærestes børn.

Det, som har betydet mest for mig i vores samarbejde, er at føle mig lyttet til og forstået. Jeg har følt, at jeg ikke er alene, og at du samt andre ekstramødre har samme udfordringer. Det har været godt med dine praktiske eksempler, som du har givet fra din hverdag. Det har gjort samtalerne mere “levende” og forståeligheden nemmere for mig.

Her efter forløbet kan jeg sige tingene ens både til mine egne børn og min kærestes børn. Jeg kan udtrykke det, jeg føler nu. Og bliver de sure på mig, så er jeg “ligeglad”. Jeg vil være mig selv, og det er ok at give udtryk for mine følelser.

Jeg vil klart anbefale dig til andre. Det at mærke, at man ikke er den eneste i verden, der har det svært i en sammenbragt familie, betyder meget for, hvordan jeg har det indeni. Det er kunne få tingene og udfordringerne vendt med en som forstår en, har en stor betydning.”

Afsluttet januar 2023
[Forløb med 5 rådgivningssessioner + en afslutning]

Liza

Ekstramor til 4

Jeg har fået strategier til at navigere i den sammenbragte familie

“Jeg valgte et rådgivningforløb hos dig, da jeg havde hørt din Ekstramor podcast. Efter den indledende samtale, synes jeg og min kæreste, at det var en god investering i vores sammenbragt familie og de udfordringer, vi havde.

Jeg var spændt, da jeg startede i forløbet og håbede, at jeg ville få nogle strategier til at navigere i det sammenbragte familieliv, jeg er en del af. Og det har jeg bestemt fået.

Det har betydet rigtig meget for mig, at du kender til udfordringerne, og at jeg oplever, du ikke tager parti. At jeg føler, du involverer dig og møder mig der, hvor jeg er.

Jeg vil anbefale forløbet til andre, for jeg har fået mere ro i mit liv, og de udfordringer jeg havde, kan jeg meget bedre håndtere.”

Afsluttet januar 2023
[Forløb med 3 rådgivningssessioner + en afslutning]

Kathrine

Ekstramor til 1

Jeg har fået konkrete forslag

“Jeg valgte et rådgivningsforløb hos dig, fordi du har specialiseret dig i sammenbragte familier, og lægger vægt på, hvad man så konkret kan gøre for at komme videre med en problematik.

Da jeg startede i forløbet, følte jeg mig lidt overvældet af alle de problematikker, jeg oplevede i den sammenbragte familie.

Det har betydet meget for mig, at jeg har fået konkrete forslag til, hvad jeg kan gøre anderledes. Og så har det været rigtig rart og vigtigt for mig med et trygt rum, hvor jeg føler, jeg kan dele og blive forstået. Forløbet har også hjulpet mig med at se tingene i et nyt og løsningsfokuseret lys, og det har været virkelig rart og brugbart.

Jeg vil anbefale forløbet til andre, fordi det er så handlingsorienteret og konkret og passer rigtig godt til mine værdier.”

[Forløb bestående af 7 rådgivningssessioner afsluttet Januar 2023]

Anne

Ekstramor til 2

Det har virkelig været et åndehul for mig

“Da jeg læste om dig, din tilgang og erfaringer på din hjemmeside var det med følelsen af kemi. At du selv på egen krop kender til det, der er svært for mig. At du er direkte og kommer med råd. Da jeg læste “Måske du kan genkende det her?” på din hjemmeside, husker jeg, at jeg græd, fordi det ramt plet. Det var PRÆCIS sådan, jeg havde det. Alle de tanker og følelser, der virkede barnlige, og som jeg ikke kunne tale med andre om. Dertil kommer, at jeg i afklaringssamtalen følte mig hørt og rummet.

Da jeg startede i forløbet, havde jeg det okay, det meste af tiden, men for ofte var jeg fortvivlet. Ked af det. Ufokuseret. Rådvild. Utilfreds. Havde mistet “mig selv” og min trivsel.

Efter forløbet er jeg blevet meget bedre til at fokusere og sortere i mine tanker og følelser. Jeg har mere mod på at gå ind i de svære samtaler eller tanker. Jeg er blevet bedre til at give slip. Altså det er stadig svært, men jeg kan mærke, at jeg bedre kan lade ting ligge, fokusere på noget andet og give slip.

Det, der har betydet mest for mig, er, at du har været velforberedt. Du har taget mig alvorligt. Jeg har på intet tidspunkt følt, at mine udfordringer var for små eller ligegyldige.

Du har givet råd og været ærlig – på en kærlig og omsorgsfuld måde. Det har været praksisnært, og du har hjulpet mig med at finde et sprog for mine tanker og følelser.

Du har været min ventil, og det har virkelig været et åndehul for mig. Jeg har gået fra dig med optimisme og håb og lyst til at udfordre mig selv. Jeg kommer til at savne den regelmæssige kontakt med dig, for samtalerne har været mit anker i denne proces.

Jeg vil helt klart anbefale forløbet til andre i sammenbragte familier”.

[November 2022]

Stine

Ekstramor til 2

Det har været befriende at få en hjælpende plan

“Det var faktisk min læge, der fortalte mig om din bog Førstehjælp til ekstramødre. Den lånte jeg og læste. På nettet fandt jeg ud af, at jeg kunne tage et forløb med samtaler med dig. Det valgte jeg at gøre, da jeg vidste, at du havde forstand på det.

Da jeg startede, var jeg frustreret og nervøs over om mit forhold ville holde, og om jeg kunne holde til den nye rolle som ekstramor. Der var tit dårlig kommunikation imellem min partner og mig, og derfor også mange skænderier. Jeg gik tit i panik og havde katastrofetanker. Jeg fik mange indebrændte følelser, og jeg anede ikke, hvor jeg skulle gøre af følelserne, eller om de følelser jeg havde var okay. Og jeg havde ingen at tale med det om, som selv havde prøvet det.

Det har været en kæmpe hjælp for mig, at jeg har kunnet tage emner op i forløbet, som jeg var dybt frustreret over, og som jeg sad fast i. Det har været befriende at få en hjælpende plan over, hvad der er vigtigt at fokusere på. Det betyder meget, at du selv er ekstramor og deler ud af dine tanker og erfaringer. Det har fået mig til at føle, at jeg ikke er alene i det. I forløbet har jeg fået energi og tro på positive ændringer.

Jeg vil helt klart anbefale forløbet til andre. Du er dygtig, og man kommer ikke bare ind og får ret i, at det hele er dårligt. Det er virkelig konstruktive, positive og hjælpende samtaler. Jeg synes også du er meget behagelig og sjov.”

[November 2022]

Ida

Ekstramor til 3

Jeg har fået en oplevelse af at blive hørt og forstået

“Jeg valgte dig som rådgiver, fordi du selv har erfaring med at være ekstramor. Og fordi jeg har læst din bog, og det gav mening for mig, da du selv har det perspektiv at arbejde ud fra.

Da jeg startede forløbet, var jeg frustreret over, at jeg havde det svært på nogle områder, når det kom til min kærestes børn, at jeg lukker dem ude og bliver følelsesmæssig kold.

Det har haft stor betydning for mig, at jeg, i forløbet, har fået en oplevelse af at blive hørt og forstået i noget, som jeg ikke altid ellers føler mig forstået i.

Jeg tror, at det gør en forskel, at du selv har erfaring at dele ud af, og derfor også forstår nogle af de problemstillinger. man kan stå i som ekstramor.

Jeg har været glad for mit forløb og vil anbefale det til andre”

[November 2022]

Christina

Ekstramor til 2

Du forstår fuldstændig min situation…

“Før jeg startede i forløbet, var jeg i en desperat situation, hvor jeg følte mig fanget og fastlåst, så jeg brugte rigtig meget tid på at søge på nettet efter, hvordan jeg kunne komme ud af denne situation. Den beskrivelse du havde på din hjemmeside af alt det med at være ekstramor passede bare så godt på, hvordan jeg havde det på det tidspunkt. Så jeg bookede en afklaringssamtale og derefter var jeg sikker på, at det var det rigtige for mig at vælge et forløb med dig.

Da jeg startede, var jeg afmægtig og følte mig fastlåst, som om jeg ikke kunne slippe ud af situationen. Min mand og jeg blev ved med at diskutere og skændes om de samme dilemmaer og ting omkring hans eks og hans børn. På et tidspunkt følte jeg virkelig, det næsten var det eneste, vi snakkede om, og det værste var, at det næsten altid var mig, der tog emnet op.

I forløbet har det, rent praktisk, fungeret rigtig godt for mig, at det var online.

Det har betydet virkelig meget, at du fuldstændigt forstår min situation. At du har lyttet til frustrationerne omkring ekskone og børn. Og også at mærke at du har formået at ændre din egen tilgang til det at være ekstramor.

Jeg vil, til enhver tid, anbefale forløbet til andre. Jeg synes ikke, man skal acceptere at gå rundt at have det halvskidt og føle sig fastlåst og afmægtig”

[November 2022]

Maria

Ekstramor til 2

Her efter forløbet kan jeg rumme mine svære følelser…

I min afklaringssamtale synes jeg, du var rigtig god til at anerkende mig i det, jeg stod i. Det var virkelig med til, at jeg tænkte, det her har jeg brug for mere af og derfor valgte jeg et forløb.

I starten af forløbet var jeg i krise over, at jeg ikke kunne få det til at fungere herhjemme, og jeg følte mig skamfuld over mine følelser. Så det virkede godt for mig, at du sagde konkret, hvad der var smart at gøre i krisesituationer, som den jeg stod i.

Din ærlighed og dine konkrete råd har betydet meget for mig. Det er så dejligt, at du bringer dine egne erfaringer ind i samtalen. Jeg husker alle dine eksempler, for de har virkelig gjort det virkeligt for mig, at jeg og mine følelser ikke var skøre.

Du er en meget autentisk samtalepartner, og du har aldrig givet mig følelsen af, at “det er over grænsen at sige” eller at jeg skulle tage mig sammen, når jeg piskede rundt i det samme fra gang til gang.

Her efter forløbet kan jeg rumme mine svære følelser, når de kommer. De er blevet en del af mig, og det jeg har med i bagagen. Jeg kan undgå at føle mig overtaget af følelsen og undgå at få lyst til at kaste håndklædet i ringen.

Jeg vil klart anbefale forløbet til andre.

[September 2022]

Lærke

Ekstramor til 3

Jeg havde forsøgt med alle de redskaber, jeg havde fra min ledertid …

Jeg havde det rigtig dårligt, da jeg startede i mit forløb. Jeg havde forsøgt med alle de redskaber, jeg havde fra min ledertid, men det havde ikke den ønskede effekt, da jeg havde for mange følelser i klemme. Det var mit sidste skud, ellers så jeg ikke anden udvej end at blive skilt fra min elskede mand.

Jeg elsker at få nogle konkrete værktøjer at arbejde med, og det har jeg fået i forløbet. En ændring af vaner tager tid, så det har været godt for mig, at forløbet har været over en periode, fordi det har givet mig mulighed for at lære og justere løbende.

Jeg har haft følelsen af, at du har været der for mig, og det har betydet meget for mig.

Jeg vil helt sikkert anbefale andre i sammenbragte familier at tage fat i dig.

[September 2022]

Anne

Ekstramor til 1

Jeg havde lyst til at opgive …

Da jeg startede i forløbet, var jeg meget i klemme og lyst til at opgive vores sammenbragte familie. I mit forløb er jeg blevet bevidst om, at jeg ikke kan planlægge eller kontrollere børnenes temperament, handlingsmønstre og dårlige dage, men at jeg kan vælge min egen måde at reagere på.

Noget af det, der har betydet allermest og være særligt hjælpsomt for mig, er de konkrete handleplaner, og at du har hjulpet mig med eksempler og ordlyd til kommunikation. Det har jeg været rigtig glad for, og har derfor allerede anbefalet dig videre til andre.

[September 2022]

L

Ekstramor til 2

Jeg havde svært ved at tage næste skridt i vores forhold …

Min kæreste og jeg ville gerne udvikle vores forhold og f.eks. flytte sammen. Men særligt jeg havde meget svært ved at tage det næste skridt i vores forhold, fordi jeg var meget utilpas ved situationen med faren til min kærestes børn. Jeg syntes, han opførte sig ubehageligt og han fyldte meget imellem mig og min kæreste. Jeg var bange for, at han ville “flytte med”, hvis min kæreste og jeg flyttede sammen.

Jeg havde tidligere søgt hjælp hos forskellige terapeuter til at håndtere mine følelser, så da jeg startede i Ekstramor-forløbet, havde jeg følelsen af, at hvis forløbet ikke kunne hjælpe mig, så havde jeg udtømt mulighederne for hjælp, og så ville jeg aldrig blive i stand til at håndtere rollen som “ekstrafar” og så ville min kæreste og jeg ikke have en fremtid sammen.

Jeg faldt særligt for beskrivelsen af, at man i forløbet udarbejdede en handleplan, og at man løbende evaluerede planen. Jeg følte, at jeg havde brug for en sådan normativ sparring og vejledning. Desuden betød det meget for mig, at du selv var ekstramor og havde praktiske erfaringer med livet som ekstramor.

Det har betydet meget for mig at få helt konkrete værktøjer til at håndtere mine følelser og problemer. Ting, jeg bogstaveligt kan gøre, når tankerne myldrer rundt i hovedet, eller når børnenes far “larmer”. Jeg har haft en oplevelse af, at din forberedelse og dit engagement har været mere omfattende end et hurtigt “recap” fem minutter, inden jeg trådte ind ad døren.

Min kæreste har også fortalt mig, at hun oplever, at jeg er modnet meget den seneste tid; både i min håndtering af rollen som “ekstrafar” til børnene, i min evne til at håndtere når børnenes far “larmer” og i mit mod til at tage det næste skridt i vores forhold”.

[August 2022]

T

Ekstrafar til 2

Jeg havde svært ved at tale med andre om det …

Jeg valgte et forløb efter at have hørt podcasten “Ekstramor.” Jeg oplevede, at podcasten italesatte emner og følelser, som jeg kunne genkende i mig selv og i min egen familie, som jeg havde svært ved at navigere i. Jeg har tidligere haft et samtaleforløb herom, men oplevede det både svært for mig at forklare og svært for terapeuten at forstå/rumme, de dynamikker, følelser og problemstillinger, som jeg oplevede.

Da jeg startede, havde jeg det svært, men oplevede også, at jeg havde svært ved at tale med andre om det, både venner, familie og ikke mindst min partner. Både fordi jeg var bange for at blive dømt/misforstået i nogle af de svære, og for mig “forbudte følelser”, som jeg kunne opleve, men også fordi jeg flere gange har mødt velmente råd om, at jeg “bare skulle tage mig sammen, og se tiden an” eller “jamen du vidste jo, hvad du gik ind til.”

Det har betydet meget for mig at møde et andet menneske, der forstår hvordan det kan være at være i en sammenbragt familie, både glæder og udfordringer, og alle temaer er tilladt.

Jeg har været glad for den forståelse og rummelighed, jeg er blevet mødt med. Jeg har også været glad for den struktur, der har vært i hver session, hvor jeg har fået en konkret handleplan med mig, som jeg har kunne øve mig på.

[August 2022]

C

Ekstramor til 2

Jeg hadede at være ekstramor …

Da jeg begyndte mit forløb, var jeg meget i tvivl om mit forhold. Ikke fordi jeg ikke var glad for min kæreste, men fordi jeg ikke kunne overskue ekstramorrollen. Tror næsten godt jeg kan sige, at jeg hadede at være ekstramor og alle de ekstra ting der fulgte med, at min kæreste havde et barn. Jeg var frustreret og opgivende.

Jeg havde hørt ekstramor podcasten og var virkelig glad for den. Jeg følte allerede lidt jeg kendte dig derigennem, så det ville være trygt at dele noget personligt og kunne godt lidt dine råd og vinkel i de podcasts, derfor var det naturligt at vælge et forløb hos dig.

De redskaber du har givet mig at arbejde med og generelt at få et rum, hvor man frit kunne lufte sine tanker og følelser og blive mødt i det og derudover få en konstruktiv feedback, har betydet meget for mig.

Det har været et super dejligt og brugbart forløb og har virkelig hjulpet på min tankegang ift. det at være ekstramor, og hvordan man kan arbejde med de negative følelser. Jeg kan stadig godt blive frustreret og få alle de “dårlige” følelser, men nu har jeg nogen redskaber til bedre at håndtere og acceptere dem.

[Juli 2022]

Nina

Ekstramor til 1

Jeg var udmattet, desperat og på enormt dybt vand …

Efter den indledende afklaringssnak var jeg helt overbevist om, at du kunne hjælpe mig videre og valgte derfor at booke et forløb, fordi jeg var udmattet, desperat, ked af det, utilstrækkelig og generelt bare på enormt dybt vand.

At jeg har kunne tale frit, ærligt og transparent og er blevet mødt med forståelse og hjælp, har betydet alverden for mig. At selv mine laveste, mest sørgelige og tragiske tanker og følelser er blevet mødt med anerkendelse og respekt, selv når man har mistet den lidt for sig selv.

Du var den kæmpe hjælp, jeg havde brug for, da jeg var mest desperat.

[Juli 2022]

N

Ekstramor til en

Jeg var stresset, ulykkelig og udmattet …

Jeg valgte et forløb hos dig, fordi jeg søgte viden om teenagere og sammenbragte familier og faldt over ekstramor.dk. Herefter købte jeg din bog og læste den. Den bragte umiddelbar trøst, ro og udvidede min forståelse for min egen rolle og de konflikter, jeg har stået i. Det var meget opbyggeligt, og derfor tog jeg kontakt til dig.

Da jeg startede i mit forløb, var jeg stresset, ulykkelig og udmattet. Det har betydet rigtig meget for mig, at du så indgående forstår de følelser og tematikker, der er i spil, gennem din egen erfaring. Det giver en troværdighed og vægt i samtalerne.

Det har også betydet meget for mig, at du er så generøs i dit nærvær og din lytten.

[Juli 2022]

M

Ekstramor til tre

Jeg kunne snildt bruge 3 dage på at være ked af det …

Jeg var medlem i en ekstramor-gruppe på facebook, hvor jeg spurgte, om der var nogle andre, der havde erfaringer med at gå til en rådgiver, som netop havde speciale i sammenbragte familier. Det var der, og derfor valgte jeg dig. Det var vigtigt for mig, at jeg vidste, at det var en som kendte til nogle af de problemer der kan opstå i en sammenbragt familie samt alle de følelser, der hører med.

Da jeg startede, havde jeg det virkelig ringe. Jeg kunne snildt bruge 3 dage på at være ked af det/rasende over ting, jeg alligevel ikke kunne gøre noget ved. Det gik udover min livsglæde og mit arbejde. Generelt var jeg en person, jeg i dag slet ikke kan genkende.

I forløbet har jeg fået det så meget bedre. Jeg kan genkende mig selv igen, og jeg lader mig ikke kue af de problemstillinger, som der eventuelt måtte være og komme. Min kæreste og jeg har fået en langt bedre kommunikation, selvom jeg egentlig synes vi var gode til at snakke om tingene førhen, så lader vi det ikke fylde så meget mere, som førhen.

[Juni 2022]

Louise

Ekstramor til en

Jeg var både stormende forelsket, men også frustreret og humørsvingende …

Da jeg startede i mit personlige forløb, var jeg både stormende forelsket, men også frustreret, ked af det, humørsvingende, rådvild og så manglede jeg en udefra at tale med, da venner og familie ikke var til stor hjælp.

Tit havde jeg lyst til at smide håndklædet i ringen, men alligevel følte jeg, at jeg sad i saksen og ikke kunne gå tilbage eller droppe min kæreste.

Jeg kom relativt tidligt til dig i mit ekstramor-forløb, da jeg følte, at jeg blev nødt til at gøre alt for at være mental stærk til de udfordringer, der måtte komme. Jeg har altid følt mig meget stærk og uafhængig og lige pludseligt følte jeg en uro og ængstelighed, som jeg ikke havde følt før. Følte mig ude af balance og let at slå ud af kurs følelsesmæssigt.

Det har være utrolig rart for mig at have en fortrolig person at tale med, som ikke er fedtet ind i vores liv og som er objektiv, men som også har en stor værktøjskasse af redskaber. Og så har det betydet meget for mit parforhold, at jeg har talt med dig, og derefter haft konstruktive snakke med min kæreste, som har været igennem et filter, så ordene ikke er blevet ødelæggende.

Jeg vil anbefale dig til alle ekstramødre/bonusmødre. Du har spillet en afgørende rolle for mig og vores liv.

[Marts 2022]

Tina

Ekstramor til tre

Jeg var et sted, hvor jeg selv havde prøvet alt …

Jeg valgte at starte i et forløb, fordi du præcist beskrev de udfordringer, jeg oplevede og til dels stadig oplever. Det betød meget for mig, at du selv har prøvet det på egen krop og lever i en sammenbragt familie.

Da jeg startede, var jeg meget bevidst om, at jeg havde brug for hjælp til at håndtere de mange udfordringer og følelsesmæssige påvirkninger, som livet i en sammenbragt familie medfører.

Jeg var et sted, hvor jeg selv havde prøvet alt, hvad jeg kunne for at løse udfordringerne, men intet virkede helt efter hensigten.

Dine eksempler fra dit eget liv har gjort stort indtryk på mig og vækket stor genklang. Det har virket tillidsvækkende og har været med til at skabe et trygt rum, hvor jeg har kunnet fortælle om mine oplevelser.

Jeg har også været meget glad for de konkrete forslag til handlinger i handleplanen. Dermed bliver det ikke bare til en lang snak, men også nogle konkrete værktøjer til at gøre noget ved udfordringerne.”

[Februar 2022]

Tine

Ekstramor til en

Jeg havde det faktisk rigtig skidt i ekstramor-rollen …

Da jeg startede i forløbet, havde jeg det faktisk rigtig skidt i ekstramor-rollen. Jeg var fyldt helt op og havde næsten ikke mere overskud at give af. Jeg følte allerede fra vores første samtale, at du så hele mig og forstod min situation. Altså at du både forstår, hvem jeg er som menneske og min situation som helhed.

Nu hvor forløbet er slut, kan jeg mærke, at jeg er et langt bedre sted, end da jeg startede.

Jeg er selvfølgelig bevidst om, at tingene kan “bølge lidt frem og tilbage”, men nu har jeg fået redskaber at trække på. Jeg har været rigtig glad for mit forløb.

[Februar 2022]

Maria

Ekstramor til to

Det var ikke det liv, jeg gerne ville have …

Jeg var meget fortvivlet, og havde svært ved at acceptere min situation, som den var. Det var ikke det liv, jeg gerne ville have. Jeg følte, jeg ikke gjorde det godt nok og punkede mig selv konstant i hovedet med, at jeg kunne gøre det bedre. Men uanset hvor meget jeg punkede mig selv, følte jeg simpelthen ikke, at jeg kunne give mere af mig selv og gøre det bedre. Jeg havde slet ikke lyst. Jeg havde dårlig samvittighed overfor min mand, og samtidig syntes jeg ikke, han var ydmyg nok overfor den store byrde, han havde med i bagagen.

En af de vigtigste indsigter, jeg fik med mig var, at jeg var blevet til et offer! Men jeg ved nu, at jeg selv kan gøre noget for at have et bedre liv ved at efterleve Ekstramor Mindsettet og bl.a. sætte punktum’er ved ting, jeg ikke kan ændre. Jeg skal gøre det for mig selv – ikke for alle andre, hvilket er den største motivation jeg kan komme på.

Det har været meget befriende at blive mødt af en ligesindet. Jeg føler mig anerkendt og forstået, og du har givet mig lov til at synes, det er svært. Jeg føler mig hørt, som jeg aldrig har prøvet før – samtidig med, at du har skubbet til mig.

Det har betydet meget for mig at have det frirum, hvor jeg har kunne komme med de emner, der har fyldt hos mig. Det har været rart at få nogle konkrete værktøjer. Det har også været rigtig rart, og er det også nu efterfølgende, at kunne tage dine lydfiler frem og få en peptalk.

[Januar 2022]

Charlotte

Ekstramor til tre

Jeg var lige ved at smide håndklædet i ringen …

“Da jeg bookede mit forløb, var jeg lige ved at smide håndklædet i ringen. Jeg følte mig desperat, opgivende, ulykkelig og uden noget at skulle have sagt. I forløbet er jeg blevet hørt, forstået og har fået redskaber til at få børnenes mor på afstand.”

[Januar 2022]

Lisa

Ekstramor til tre

Jeg var virkelig presset……

Jeg fulgte Ekstramor Instagram, og hver gang der kom et nyt opslag op, blev jeg på en måde beroliget, for det var rart at læse, at der allerede var andre, der havde gået med samme tanker og følelser som mig.

Da jeg startede i mit forløb, var jeg virkelig presset. I min sammenbragte familie følte jeg mig tvunget til hele tiden at rykke mine grænser, men uden at jeg egentlig var klar eller havde lyst til det. Jeg havde også enormt svært ved at fortælle min kæreste, hvordan jeg egentlig gik og havde det, fordi jeg på en måde følte, at det jeg tænkte var forkert.

Det har haft meget stor betydning for mig, at du er enormt god til hele tiden at vende tilbage til, hvad jeg konkret kan gøre ved – og i – situationen. Jeg var lidt bange for, at det kunne ende som et rum, hvor jeg egentlig bare skulle brokke over alt det, jeg er utilfreds med. I stedet blev det et rum, hvor jeg frit kunne fortælle, hvordan jeg har det, men med fokus på at ændre på det, jeg ikke kunne acceptere, og værktøjer til at acceptere det, jeg ikke kan ændre. Al den frustration jeg havde i starten, blev i stedet vendt til ansvarstagen for egen trivsel.

Det har helt sikkert også betydet meget, at du har været og stadig er i samme form for familiekonstellation.

Derudover kunne jeg godt lide, at dine anbefalinger altid er meget konkrete. Jeg kan tage det med hjem og bruge det med det samme.

[December 2021]

Juliane

Ekstramor til to

Jeg var ret modløs og følte mig forkert……

Da jeg hørte din Ekstramor podcast slugte jeg alle afsnit på kort tid. Jeg følte mig forstået og anerkendt blot ved at høre dig sætte ord på de følelser, som jeg gik rundt med alene og ikke turde sige højt. Derfor besluttede jeg at starte i et personligt rådgivningsforløb.

På det tidspunkt, da jeg startede, var jeg ret modløs og følte mig forkert. Jeg kunne ikke slippe tanken om, at vores drøm om en familie ikke kunne lade sig gøre, da jeg havde svært ved at rumme mit ekstrabarn. Jeg havde på det tidspunkt også indset, at jeg nok aldrig kom til at elske ham og hans tilstedeværelse på den måde, som jeg følte, at man burde med et barn. Det kunne jeg ikke finde ud af, hvordan jeg skulle reagere og agere på.

Det har betydet meget for mig at have en, der har lyttet til mig og hjulpet mig med at få læsset af og sat ord på følelser og tanker. Hjulpet mig med at få mig ned på jorden og finde en konkret tilgang til mine/vores udfordringer. Hjulpet mig med at begynde at forstå min kæreste og vores forandringer. Hjulpet mig med at få fokus på mine egne grænser igen.

[December 2021]

Mette

Ekstramor til 1 og mor til 1

Jeg følte mig forkert……

Da jeg startede i mit forløb, følte jeg mig opgivende, alene med mine følelser og ikke forstået. Jeg følte mig forkert og som et dårligt menneske i min sammenbragte familie.

Det, der har betydet mest for mig i forløbet, er, at jeg har kunnet være mig selv og din ærlighed og ligefremhed. Og at du har udfordret mig på mine overbevisninger eller måder at tænke på.

Det har været en lettelse, bogstaveligt talt, at kunne tale med dig om alle de tanker og følelser jeg har. Jeg har følt, at jeg ikke er alene længere, og at jeg er helt normal.

Jeg er virkelig tilfreds med forløbet og har ikke lyst til at stoppe. Jeg har mere at lære, og det er rart at kunne tjekke ind og holde snuden i sporet.

[December 2021]

Julia

Ekstramor til 2

Jeg havde det virkelig dårligt psykisk….

Da jeg startede i mit forløb, var jeg meget tæt på at opgive mit ægteskab og havde det virkelig dårligt psykisk.

Det har været så dejligt at snakke med dig, fordi du er så forstående, og jeg føler, du kan sætte dig i mit sted.

Nogle af de vigtigste indsigter, jeg har fået med mig er, at jeg selv kan skrue på nogle knapper, at jeg skal passe rigtig meget på mig selv og at jeg skal huske på, hvad der reelt er mit ansvar.

Tusind tak for din støtte og anerkendelse gennem mit forløb.

Anette

Ekstramor til 3

Jeg havde det forfærdeligt…

Da jeg startede i mit rådgivningsforløb, havde jeg det rent ud sagt forfærdeligt! Jeg var så langt ude, at jeg nok ikke længere husker, hvor forfærdeligt det hele var.

Jeg havde givet alt, hvad jeg kunne, og mere til, ja faktisk så meget, at det påvirkede mig både fysisk og psykisk. I min iver efter at gøre alle glade og tilpasse, så glemte jeg det allervigtigste: nemlig mig selv.

Jeg havde i den grad brug for hjælp til at genfinde troen på mig selv, og ikke mindst indse, at der er ting, som jeg ikke har mulighed for at ændre, men blot må lære at leve med og acceptere.

Via mit forløb er jeg nu nået til et punkt i mit liv, hvor det at være ekstramor og en del af en sammenbragt familie er meget bedre, end da jeg kontaktede dig. Det er stadigvæk svært til tider, men så kan jeg i langt de fleste tilfælde heldigvis gøre brug af nogle af alle de værktøjer, som du har givet mig.

Jeg har fået en indre ro, som jeg aldrig har haft før. En del af det må jeg også tilskrive min mand, der utrættelig har stået ved min side uanset, hvor frustreret, hysterisk, urimelig og højtråbende jeg end har været.

Min ældste søn har faktisk sagt til mig, at jeg er blevet meget mere rolig, end jeg ellers har været – og det er virkelig dejligt at høre.

Sagt af H

Ekstramor til to og mor til tre

Jeg følte mig frustreret, overset, tilsidesat og var jaloux på en to-årig pige med store slangekrøller

Jeg startede mit forløb med en klar erkendelse af, at hvis jeg ikke gjorde en indsats og tog et ansvar for mine handlinger og mit forhold – ja, så ville der ikke være et forhold. Jeg følte mig frustreret, overset, tilsidesat og var jaloux på en to-årig pige med store slangekrøller. Det kunne jeg ikke leve med – så noget måtte ske.

De tre vigtigste indsigter, jeg har fået med mig er, at:
1) Der er kærlighed nok til alle.
2) Det er ok at insistere på alenetid.
3) Jeg gerne må sige “nej” – det gør mig ikke mindre perfekt (selvom det kan være svært i starten af et nyt forhold, når man gerne vil fremstå totalt overskudsagtig).

Jeg har særligt ladet mig inspirere af Jannes personlige referencer til eget liv og egne oplevelser med ekstrabørn og parforhold. Det har været med til at gøre vejledningen og rådgivningen mere troværdig, tror jeg. Derudover har jeg ved hvert eneste møde følt mig taget seriøst og haft en følelse af et oprigtigt ønske om at hjælpe mig godt på vej. Det bedste har uden tvivl været, at fokus har været 100% på mine problemstillinger, og at der har været tid til at komme hele vejen omkring selv de mindste ting.

Jeg er ikke i tvivl om, at “Ekstramor” er det, der gjorde, at jeg kunne klare den svære opstart i mit forhold med to små ekstrabørn (1 og 2 år) – og at rådgivningen er en af de væsentlige årsager til, at vi i dag er gift og har to + to børn 🙂

Luise

Ekstramor til to og mor til to

Det er så befriende at blive mødt af en, der forstår og anerkender de ‘forbudte og forkerte’ tanker og følelser

Jeg startede i mit personlige forløb, førend jeg overhovedet var flyttet sammen med min kæreste. Jeg var bekymret, for jeg kunne på forhånd se, at vi ville få nogle udfordringer, både i forhold til børnene og eksen. – Men også i forhold til vores egne (og meget forskellige) forventninger til, hvordan livet skulle være, når vi skulle flytte sammen og være den lykkelige sammenbragte familie, vi havde drømt om.

At være på forkant med noget så vigtigt er det bedste valg, jeg har taget i skridtet mod at blive en velfungerende sammenbragt familie. For det er svært og kræver benhårdt arbejde, gensidig respekt, rummelighed og masser af kærlighed at få hjulene til at snurre.

Der er flere ting, der har gjort en stor forskel for mig i samarbejdet med Janne. Jeg har lært, at det ikke var mig som person, der stod for skud, når det kom til mit ekstrabarns mor – men derimod den rolle, jeg havde indtaget i hendes og deres liv. At det var vigtigt at skelne imellem, hvad der var mine konflikter, og hvad der bestemt ikke var.  Når det så allermest dystert ud, havde Janne altid en ny måde at anskue udfordringen på.

Det bedste ved mit forløb var, at Janne altid formåede at vende mit perspektiv på de udfordringer, der opstod. At jeg lærte selv at tage ansvar for at ændre den situation, jeg stod i.

Jeg lærte at tackle min kærestes og mine forskelligheder, vores forskellige syn på opdragelse og fik gennem vores snakke en stor respekt for den historie og baggrund, vi hver især har med.

Jeg fik lukket ned for støjen omkring hans eks. Når hun stadig indimellem popper op af sin kasse på min indre hylde, kan jeg hurtigt finde roen til at lukke låget igen.

Det er så befriende at blive mødt af en, der forstår og anerkender de “forbudte og forkerte” ekstramor-tanker og -følelser. Efter hver session, følte jeg, jeg havde fået ryddet op og var fyldt op med gode råd og strategier til at tackle hverdagens, højtidernes og feriernes udfordringer. Jeg var klar til at tage endnu en tørn som ekstramor.

Hvis ikke jeg havde gået i et personligt forløb, hvor jeg blev guidet, inspireret og indimellem bare lyttet til, er jeg ikke sikker på, at vi ville have en så afbalanceret sammenbragt familie, som vi har i dag. Selv min kæreste har haft en enorm respekt for det arbejde, Janne har hjulpet mig og os med gennem tiden. Nuvel – der dukker fra tid til anden stadig udfordringer op, men det er aldrig nogen, jeg ikke synes, jeg har lært en strategi til at tackle.

Jeg supplerede mit personlige forløb med “frirum”, og det var en skøn følelse at mødes med andre ekstramødre, som stod i præcis de samme dilemmaer og udfordringer som mig selv. At man kunne mødes og sparre med hinanden, grine og græde var enormt opløftende.

Jeg kunne se en udvikling hos mig selv, når jeg pludselig kunne sidde og give råd til de andre om, hvordan jeg havde tacklet en udfordring på en positiv måde, hvilket gav mig endnu mere mod på livet som ekstramor.

Mia

Ekstramor til én og mor til to

Det er, som om noget er faldet mere på plads

Før jeg startede i et personligt rådgivningsforløb hos Janne, var jeg ganske stresset og gik rundt med en indre uro. Jeg følte mig ikke helt tilpas i min rolle som ekstramor. Janne hjalp mig med at give mindre plads til min people pleaser og tage kontrol over situationen og ikke blive et offer. Det er, som om noget er faldet mere på plads, jeg er mere afslappet, når vi har børnene hjemme hos os.

Det bedste ved forløbet har været det at snakke med nogen, som har været i samme sko. Og ikke at føle sig som en grusom person, og at man fejler i rollen som ekstramor. Det at indse, at man er god nok og gør nok, men samtidig tager ansvar for sin egen lykke.

Jeg vil absolut anbefale Jannes personlige rådgivningsforløb. Jeg tror, at det at få hjælp til specifikke problemstillinger eller udfordringer på denne måde er bedre end for eksempel bare at læse i en bog.

Vanessa

Ekstramor til tre

Familierådgiver Janne Leth Førgaard

Janne Leth Førgaard

Ekstramor til 2 og mor til 2

Familierådgiver og forfatter til bogen,
Førstehjælp til Ekstramødre