fbpx
Personlig rådgivning

Fordi du også fortjener at føle dig glad…

Være fuld af overskud og tilpas i din rolle som ekstramor
– og i din sammenbragte familie..

Med rollen som ekstramor følger et

følelsesmæssigt kaos, der kommer bag på mange.

Jeg tilbyder individuel, personlig rådgivning til ekstramødre (og fædre) i sammenbragte familier, der gerne vil navigere konstruktivt i det kaos.

Du har ret. Det er ikke let at være ekstramor i en sammenbragt familie med dine, mine og vores børn. Mange ekstramødre går rundt og føler sig ensomme og forkerte. Utilstrækkelige og frustrerede. Det er faktisk slet ikke meningen, at det skal være så svært. Ikke for nogen. Og heller ikke for dig, der lever i en sammenbragt familie med din partners børn fra tidligere forhold og måske nu med fælles børn.

Alligevel er det ofte sådan mange har det. Jeg ved det, for jeg hjælper mange ekstramødre med at føle sig tilpas og få glæden og overskuddet tilbage igen via mine personlige forløb. Jeg vil også gerne hjælpe dig.

Måske du kan genkende det her?

✓ Du føler, du må sluge alt for mange kameler og har svært ved føle dig hjemme i dit eget hjem. Selvom det er dit hjem.

✓ Du bliver frustreret over måden, din partner opdrager sit barn og er i tvivl om, hvad du må, når det kommer til dit ekstrabarn. Det gør dig usikker i din rolle som ekstramor.

✓ Du oplever, at din partner ikke sætter foden ned overfor eksen. Og nu er du træt af at føle dig som hende den sure hele tiden. For det er jo slet ikke sådan, du egentlig er.

✓ Du føler dig misforstået, overset og nogle gange ubetydelig. Og du er efterhånden ved at være led og ked af at måtte indgå alt for mange kompromiser. Det her er også dit liv.

✓ Du længes efter mere kærlighed og færre konflikter i dit parforhold og er irriteret over, at I ofte ender i de samme diskussioner og konflikter. Når I nu var så gode sammen engang.

Og du savner bare ro i dit hoved og klarhed over, hvad du kan og må som ekstramor.

Så har jeg gode nyheder til dig, for du er havnet det helt rigtige sted. Du kan booke en uforpligtende og gratis telefonsamtale og høre mere om min rådgivning. Her finder du de ledige tider i min kalender.

Du kan selv skabe de bedste betingelser for at lykkes og trives i rollen som ekstramor

Det ved jeg, du kan. Det kræver bare de rigtige teknikker, værktøjer og viden om, hvad du rent faktisk kan gøre noget ved og ikke mindst, hvad du ikke kan gøre noget ved. Og det kan jeg give dig i mit personlige rådgivningsforløb, som jeg tilbyder mødre (og fædre) i sammenbragte familier.

Mine personlige rådgivningsforløb er strukturerede individuelle forløb, hvor du:

✓ bliver bedre til at kunne være dig selv sammen med dit ekstrabarn i stedet for at føle dig som hende den sure. Du lærer at sætte grænser og sige fra på en måde, der passer til dig.

✓ lærer at minimere skyld, skam, dårlig samvittighed – og stoppe selvbebrejdelsen.

✓ bliver klar over, hvordan du kan håndtere dine følelser omkring hans eks (uanset hvad hun finder på) og får et frirum, hvor du kan være hudløs ærlig.

✓ begynder at handle på dine egne behov i stedet for alle andres, finder en større ro i dig selv og din ekstramor-rolle og bliver god til at tage dig selv og dine behov alvorligt.

✓ oplever en opblomstring i dit parforhold og opbygger en råstyrke til at håndtere ting, der før ville have taget pusten fra dig.

✓ du får overblik over de generelle udfordringer, der gælder for ekstramødre og sammenbragte familier, og bliver god til at navigere i dem.

Den gode nyhed er, at det blot kræver, at du er ærlig overfor mig. For så får du en personlig handleplan der er tilpasset netop dine udfordringer efter hver session i det personlige rådgivningsforløb. Du kan booke en gratis og uforpligtende samtale med mig, hvor du kan høre mere om min rådgivning, og derefter beslutte om den er noget for dig. 

Det her er ikke kun mit arbejde.
Det er også mit liv. Jeg lever af min know-how.

Familierådgiver Janne Leth Førgaard

 
Mit navn er Janne Leth Førgaard. Jeg har specialiseret mig i sammenbragte familier og er bl.a. uddannet stepfamily coach fra Stepfamily Foundation (USA) og familierådgiver. Jeg er også forfatter
til den anmelderroste bog Førstehjælp til ekstramødre.

Jeg arbejder ud fra en løsningsorienteret tilgang med fokus på konkrete værktøjer, der kan bruges i en travl hverdag.

Selv er jeg ekstramor til to (f. 1992 & 1998), som min mand har fra to tidligere forhold. Sammen har vi to børn (f. 2004 & 2005).

Som familierådgiver og coach er jeg meget resultatorienteret. Jeg går op i, at vi hurtigst muligt opnår resultater sammen. Det betyder også, at jeg ikke er fan af at pære rundt i følelserne eller bare tage en sniksnak om tingene. Når du er i et forløb hos mig, vil du opleve, at vores snakke er meget konkrete, og at de altid fører et sted hen. Det er vigtigt for mig, at du går fra vores samarbejde med en følelse af at kunne rykke ved de ting, der er vigtige for dig. Det er min mission.

Vil du høre mere om min rådgivning, så lad os tage en gratis og uforpligtende snak. Det er det, jeg kalder en afklarende samtale.

Ekstramor Mindsettet.
Den altafgørende tilgang og tankegang.

Som en hjælp til at navigere i ekstramor-udfordringerne har jeg udviklet Ekstramor Mindsettet. Det er den centrale del og det helt særlige ved de personlige rådgivningsforløb for ekstramødre.

Og hvad er Ekstramor-Mindsettet så for en størrelse?

Lad mig forklare.

Ekstramor Mindsettet er en tilgang og en tankegang, der i den grad klæder dig på til at være ekstramor. Det gør det, fordi du får en forståelse for den altafgørende ekstramor-faktor. Den forståelse er essentiel, fordi den afgør, hvordan du håndterer dine udfordringer.

Mindsettet er grundstenen i ethvert personligt rådgivningsforløb. Det er enkelt at forstå, let at gå til og er specielt udviklet til de præmisser, du som ekstramor er underlagt.

Når du bruger Ekstramor Mindsettet, vil du opleve, at du får det bedre med dig selv. Du vil opleve at det bliver lettere for dig at være sammen med dit ekstrabarn. Du vil også opleve, at dit parforhold ændrer sig i positiv retning, og at mængden af konflikter minimeres.

 

Hvorfor virker Mindsettet så effektivt?

 

Det gør det blandt andet, fordi du går til udfordringerne på en anden måde, end du plejer. Du tager fat i tide, så udfordringerne ikke overtager dig. Du lærer at handle i stedet for at vente. Du ser tingene i et klarere lys og holder fokus på løsningen i stedet for at fare vild i problemet.

Nu er du sikkert nysgerrig på, hvordan vi gør det her. Altså, hvordan de personlige rådgivningsforløb ser ud. Det forstår jeg godt.

Så lad mig præsentere de tre personlige rådgivningsforløb, du kan vælge mellem. Ved du allerede nu, at du vil høre mere om forløbene, så kan du booke en uforpligtende samtale lige her

De personlige rådgivningsforløb:
Handling. Mindset. Ærlig snak.

Uanset hvilket af de 3 forløb, du vælger, så får du altid:

✓ Opstartsmail med spørgsmål, der kickstarter dit forløb allerede inden første session.

✓ Ekstramor Mindsettet som lydfil, så du kan høre det igen og igen.

✓ Konkrete teknikker og værktøjer du kan bruge i din hverdag lige så snart sessionen er slut.

✓ En personlig handleplan efter hver session, så du ved præcis, hvad du kan gøre.

✓ En afslutningssession, der samler op på det hele og binder en fin sløjfe på dit forløb.

✓ Valget mellem personligt møde på mit kontor i Kbh K, telefon eller Zoom.

✓ Mulighed for månedlig ratebetaling.

Det eksklusive rådgivningsforløb

Egner sig til dig, der vil have det maksimale ud af ekstramor-rollen og din sammenbragte familie

Opstartsmail med spørgsmål, der skyder dit forløb godt i gang

1 opstartssession á 90 minutter

8 sessioner á 75 minutter

1 afslutningssession á 60 minutter

Adgang til mig og min viden mellem sessionerne. Helt eksklusivt for dette forløb, har du mulighed for mailsparring med mig mellem sessionerne. Senest 48 timer efter jeg har modtaget din mail, får du et svar fra mig.

Lydfiler og arbejdsark om Ekstramor Mindsettet, ekstrabarnet, ekstramor-rollen, ekstrabarnets mor, grænsesætning, forventningsafstemning, konflikthåndtering og parforholdet.

En oversigt over vigtige forskelle på førstegangsfamilier og sammenbragte familier.

Det vil jeg gerne høre mere om og booker min uforpligtende samtale her

Det populære rådgivningsforløb

Egner sig til dig, der ikke nødvendigvis har helt overblik over, hvad din udfordring er

Opstartsmail med spørgsmål, der skyder dit forløb godt i gang

1 opstartssession á 90 minutter

4 sessioner á 75 minutter

1 afslutningssession á 60 minutter

Lydfiler og arbejdsark om Ekstramor Mindsettet, ekstramor-rollen, forventningsafstemning, grænsesætning og præmisserne i den sammenbragte familie.

En oversigt over vigtige forskelle på førstegangsfamilier og sammenbragte familier.

Lad mig høre mere om, hvilket forløb der passer til mig og min situation

Det korte rådgivningsforløb

Egner sig til en konkret, afgrænset udfordring

Opstartsmail med spørgsmål, der skyder dit forløb godt i gang

1 opstartssession á 90 minutter

2 sessioner á 75 minutter

1 afslutningssession á 60 minutter

Lydfiler om Ekstramor Mindsettet og præmisserne i den sammenbragte familie.

En oversigt over vigtige forskelle på førstegangsfamilier og sammenbragte familier.

Lad os tage en uforpligtende snak Janne – jeg finder en tid i din kalender her

Hvilket forløb skal jeg vælge?

Vil du høre mere om de tre rådgivningsforløb, så book en gratis og uforpligtende afklarende samtale. Her forklarer jeg dig alt om min rådgivning og forløbene, så kan du mærke efter og beslutte, om min rådgivning passer til dig og dit behov. Den afklarende samtale er gratis og foregår over telefonen. 

Tilfredshedsgaranti ♥

Jeg ved, at jeg kan hjælpe dig med at føle dig tilpas i din rolle som ekstramor og at få glæden og overskuddet tilbage. Siden 2011 har jeg hjulpet utallige ekstramødre (og nogle fædre) med det samme. Og jeg vil også rigtig gerne hjælpe dig. Det gør jeg ved at give dig konkrete tips, teknikker og værktøjer, jeg ved, der virker – jeg bruger dem nemlig selv.

Jeg kan bedst hjælpe ekstramødre, der er villige til at ændre på deres tilgang og tankegang. Også når det er svært. Det her er ikke et quickfix. Det kræver en indsats fra din side. Og at du følger de handleplaner, vi sammen lægger i løbet af dine sessioner.

For en ting er sikkert: gør du ingenting, så ændrer du ingenting. Det er netop derfor, vi lægger en handleplan i hver session. Så du ved præcis, hvad du skal gøre anderledes for at håndtere de udfordringer, du står med.

Følger du dine planer, deltager du aktivt i alle sessionerne og færdiggør forløbet, så vil jeg gerne garantere dig, at forløbet har en effekt på din måde at føle dig tilpas på som ekstramor.

Derfor tilbyder jeg også at betale dig pengene tilbage, hvis du ikke opnår nogen som helst effekt eller resultat i dit forløb hos mig. Skulle du, når du afslutter dit forløb, helt mod forventning, være samme mentale sted, som da du startede, kan du få dine penge retur. Alt, hvad du skal gøre, er at sende mig en oversigt over dine handleplaner og det, du har gjort for at løse dine udfordringer. Så snakker vi sammen om det over telefonen og gennemgår vores forløb. Er du herefter stadig ikke tilfreds, får du pengene retur.

Ja tak, den rådgivning vil jeg gerne høre mere om i en uforpligtende telefonsamtale.

Personligt fremmøde, telefon eller Zoom?
Det bestemmer du

I dit rådgivningsforløb bestemmer du, om du vil møde op på mit hyggelige kontor i indre København, om det er telefoniske sessioner eller om du vil mødes online på Zoom. Jeg er vant til alle tre former, så det er, hvad der passer dig og din hverdag bedst. 

Familierådgiver Janne Leth Førgaard

Det siger andre om personlig rådgivningen til ekstramødre:

Jeg havde det forfærdeligt…

Da jeg startede i mit rådgivningsforløb, havde jeg det rent ud sagt forfærdeligt! Jeg var så langt ude, at jeg nok ikke længere husker, hvor forfærdeligt det hele var.

Jeg havde givet alt, hvad jeg kunne, og mere til, ja faktisk så meget, at det påvirkede mig både fysisk og psykisk. I min iver efter at gøre alle glade og tilpasse, så glemte jeg det allervigtigste: nemlig mig selv.

Jeg havde i den grad brug for hjælp til at genfinde troen på mig selv, og ikke mindst indse, at der er ting, som jeg ikke har mulighed for at ændre, men blot må lære at leve med og acceptere.

Via mit forløb er jeg nu nået til et punkt i mit liv, hvor det at være ekstramor og en del af en sammenbragt familie er meget bedre, end da jeg kontaktede dig. Det er stadigvæk svært til tider, men så kan jeg i langt de fleste tilfælde heldigvis gøre brug af nogle af alle de værktøjer, som du har givet mig.

Jeg har fået en indre ro, som jeg aldrig har haft før. En del af det må jeg også tilskrive min mand, der utrættelig har stået ved min side uanset, hvor frustreret, hysterisk, urimelig og højtråbende jeg end har været.

Min ældste søn har faktisk sagt til mig, at jeg er blevet meget mere rolig, end jeg ellers har været – og det er virkelig dejligt at høre.

H

Ekstramor til to og mor til tre

Jeg følte mig frustreret, overset, tilsidesat og var jaloux på en to-årig pige med store slangekrøller

Jeg startede mit forløb med en klar erkendelse af, at hvis jeg ikke gjorde en indsats og tog et ansvar for mine handlinger og mit forhold – ja, så ville der ikke være et forhold. Jeg følte mig frustreret, overset, tilsidesat og var jaloux på en to-årig pige med store slangekrøller. Det kunne jeg ikke leve med – så noget måtte ske.

De tre vigtigste indsigter, jeg har fået med mig er, at:
1) Der er kærlighed nok til alle.
2) Det er ok at insistere på alenetid.
3) Jeg gerne må sige “nej” – det gør mig ikke mindre perfekt (selvom det kan være svært i starten af et nyt forhold, når man gerne vil fremstå totalt overskudsagtig).

Jeg har særligt ladet mig inspirere af Jannes personlige referencer til eget liv og egne oplevelser med ekstrabørn og parforhold. Det har været med til at gøre vejledningen og rådgivningen mere troværdig, tror jeg. Derudover har jeg ved hvert eneste møde følt mig taget seriøst og haft en følelse af et oprigtigt ønske om at hjælpe mig godt på vej. Det bedste har uden tvivl været, at fokus har været 100% på mine problemstillinger, og at der har været tid til at komme hele vejen omkring selv de mindste ting.

Jeg er ikke i tvivl om, at “Ekstramor” er det, der gjorde, at jeg kunne klare den svære opstart i mit forhold med to små ekstrabørn (1 og 2 år) – og at rådgivningen er en af de væsentlige årsager til, at vi i dag er gift og har to + to børn 🙂

Luise

Ekstramor til to og mor til to

Det er så befriende at blive mødt af en, der forstår og anerkender de ‘forbudte og forkerte’ tanker og følelser

Jeg startede i mit personlige forløb, førend jeg overhovedet var flyttet sammen med min kæreste. Jeg var bekymret, for jeg kunne på forhånd se, at vi ville få nogle udfordringer, både i forhold til børnene og eksen. – Men også i forhold til vores egne (og meget forskellige) forventninger til, hvordan livet skulle være, når vi skulle flytte sammen og være den lykkelige sammenbragte familie, vi havde drømt om.

At være på forkant med noget så vigtigt er det bedste valg, jeg har taget i skridtet mod at blive en velfungerende sammenbragt familie. For det er svært og kræver benhårdt arbejde, gensidig respekt, rummelighed og masser af kærlighed at få hjulene til at snurre.

Der er flere ting, der har gjort en stor forskel for mig i samarbejdet med Janne. Jeg har lært, at det ikke var mig som person, der stod for skud, når det kom til mit ekstrabarns mor – men derimod den rolle, jeg havde indtaget i hendes og deres liv. At det var vigtigt at skelne imellem, hvad der var mine konflikter, og hvad der bestemt ikke var.  Når det så allermest dystert ud, havde Janne altid en ny måde at anskue udfordringen på.

Det bedste ved mit forløb var, at Janne altid formåede at vende mit perspektiv på de udfordringer, der opstod. At jeg lærte selv at tage ansvar for at ændre den situation, jeg stod i.

Jeg lærte at tackle min kærestes og mine forskelligheder, vores forskellige syn på opdragelse og fik gennem vores snakke en stor respekt for den historie og baggrund, vi hver især har med.

Jeg fik lukket ned for støjen omkring hans eks. Når hun stadig indimellem popper op af sin kasse på min indre hylde, kan jeg hurtigt finde roen til at lukke låget igen.

Det er så befriende at blive mødt af en, der forstår og anerkender de “forbudte og forkerte” ekstramor-tanker og -følelser. Efter hver session, følte jeg, jeg havde fået ryddet op og var fyldt op med gode råd og strategier til at tackle hverdagens, højtidernes og feriernes udfordringer. Jeg var klar til at tage endnu en tørn som ekstramor.

Hvis ikke jeg havde gået i et personligt forløb, hvor jeg blev guidet, inspireret og indimellem bare lyttet til, er jeg ikke sikker på, at vi ville have en så afbalanceret sammenbragt familie, som vi har i dag. Selv min kæreste har haft en enorm respekt for det arbejde, Janne har hjulpet mig og os med gennem tiden. Nuvel – der dukker fra tid til anden stadig udfordringer op, men det er aldrig nogen, jeg ikke synes, jeg har lært en strategi til at tackle.

Jeg supplerede mit personlige forløb med “frirum”, og det var en skøn følelse at mødes med andre ekstramødre, som stod i præcis de samme dilemmaer og udfordringer som mig selv. At man kunne mødes og sparre med hinanden, grine og græde var enormt opløftende.

Jeg kunne se en udvikling hos mig selv, når jeg pludselig kunne sidde og give råd til de andre om, hvordan jeg havde tacklet en udfordring på en positiv måde, hvilket gav mig endnu mere mod på livet som ekstramor.

Mia

Ekstramor til én og mor til to

Det er, som om noget er faldet mere på plads

Før jeg startede i et personligt rådgivningsforløb hos Janne, var jeg ganske stresset og gik rundt med en indre uro. Jeg følte mig ikke helt tilpas i min rolle som ekstramor. Janne hjalp mig med at give mindre plads til min people pleaser og tage kontrol over situationen og ikke blive et offer. Det er, som om noget er faldet mere på plads, jeg er mere afslappet, når vi har børnene hjemme hos os.

Det bedste ved forløbet har været det at snakke med nogen, som har været i samme sko. Og ikke at føle sig som en grusom person, og at man fejler i rollen som ekstramor. Det at indse, at man er god nok og gør nok, men samtidig tager ansvar for sin egen lykke.

Jeg vil absolut anbefale Jannes personlige rådgivningsforløb. Jeg tror, at det at få hjælp til specifikke problemstillinger eller udfordringer på denne måde er bedre end for eksempel bare at læse i en bog.

Vanessa

Ekstramor til tre

Familierådgiver Janne Leth Førgaard

Janne Leth Førgaard

Ekstramor til 2 og mor til 2

Familierådgiver og forfatter til bogen,
Førstehjælp til Ekstramødre