fbpx

Personlig rådgivning

Med rollen som ekstraforældre følger et følelsesmæssigt kaos, der kommer bag på dig

Det er ikke let at være ekstraforælder eller forælder i en sammenbragt familie. Mange føler sig forkerte, overvældede og utilstrækkelige. Sådan behøver det heldigvis ikke være.

Med personlig rådgivning hjælper jeg ekstraforældre og forældre, som dig, med at håndtere det følelsesmæssige kaos og de konflikter, der følger med det sammenbragte familieliv. Så du også kan mærke glæden, kærligheden og overskuddet i børneugerne.

Rådgivning til kvinder i sammenbragte familier
Sammenbragt familie hjælp

Måske kan du genkende det her?

 • Du har svært ved at føle dig hjemme i dit eget hjem uden præcist at kunne forklare hvorfor. Det gør dig trist og får dig til at tvivle på, om du er egnet til at leve i en sammenbragt familie.
 • Du bliver frustreret over måden, din partner opdrager sit barn og er i tvivl om, hvad du må blande dig i, og hvad du er nødt til at affinde dig med. Det gør dig usikker og forvirret.
 • Du føler, du må sluge alt for mange kameler også, når det kommer til din partners eks. Det efterlader dig med en følelse af afmagt og uretfærdighed.
 • Du føler dig alene, nogle gange endda ensom, i dit parforhold, fordi det er svært at snakke om dit ekstrabarn eller dennes anden forælder, uden din partner straks går i forsvar eller bliver sur.
 • Du føler dig misforstået, overset og som det 3. hjul. Du er træt af og trist over alle de mange kompromiser, du allerede har indgået og jeres konflikter, der bare kører i ring. Hvor er der plads til dig og dine behov?
 • Du længes efter mere opmærksomhed og voksentid i børneugerne, så forskellen på om I har børn eller ej, ikke er så overvældende.
 • Du savner egentlig bare noget ro i dit hoved og klarhed over, hvad du må og ikke må i din rolle som ekstraforælder (eller forælder) i din sammenbragte familie.
Personlig rådgivning ekstramor
Personlig rådgivning bonusmor

Hvem skal du tale med

Jeg hedder Janne, og jeg ekspert i sammenbragte familier.

Jeg er uddannet Stepfamily Coach, Anger facilitator, Edu-therapy specialist, praktisk parterapeut og familierådgiver. Jeg er forfatter til 2 bøger om sammenbragte familier. Den første udkom i 2012, den anden i 2023 begge hos Dansk Psykologisk Forlag.

I min rådgivning får du konkrete værktøjer og en lavpraktisk handleplan, der fokuserer på løsninger, så du undgår, at dine problemer kører i ring, men i stedet kan mærke effekten af din handleplan.

Jeg har kontor i hjertet af København, hvor jeg hver dag (også online) hjælper kvinder, mænd og par i sammenbragte familie med at håndtere deres følelser og de problemer, der opstår i deres familiekonstellation.

Privat er jeg selv barn af skilte forældre, ekstramor til 2 og mor til 2. Jeg har derfor alle ekstramor-følelserne og det sammenbragte familieliv helt inde under huden. Både privat og professionelt.

Specialisthjælp

Specialiseret rådgivning

Er mine følelser normale

Psykologisk tryghed

hjælp til at løse problemer

Løsningsfokuseret tilgang

Specialiseret rådgivning
Psykologisk tryghed
Løsningsfokuseret tilgang

Når du lever i en sammenbragt familie, stiller det en række krav til dig, som du ofte ikke er klædt på til at håndtere, fordi du ikke har den nødvendige viden og de relevante værktøjer.

ekstramor værktøjer

Et (nogenlunde) harmonisk sammenbragt familieliv kræver konkrete værktøjer og viden om, hvad du kan gøre noget ved, og hvordan du - rent faktisk - gør noget ved det.

ekstramor viden

Det kræver i særdeleshed også viden om, hvad du ikke kan gøre noget ved, og hvordan du lærer at affinde dig med det, så det ikke æder dig om indefra. Der er heldigvis metoder til at håndtere det.

Ekstramor ansvar

Og sidst, men i hvert fald ikke mindst, er det også vigtigt, at du ved, hvad der er dit ansvar, og hvad der ikke er. Jeg hjælper dig med at få overblik over og styr på det hele i min personlige rådgivning.

ekstramor skam

En rådgivningssession med mig er et følelsesmæssigt trygt rum, hvor du kan sætte ærlige ord på alle de tanker og følelser, du måske ikke har lyst til at fortælle andre om, fordi du skammer dig over at have dem. Du og jeg kortlægger dem sammen, så du får nogle handlemuligheder at arbejde ud fra.

specialist rådgivning til kvinder i sammenbragte familier

Jeg rådgiver ud fra en løsningsfokuseret tilgang og tankegang. I praksis betyder det, at vi sammen lægger en konkret plan for, hvordan du kan håndtere dine følelser, tanker og udfordringer, så det bliver rarere og nemmere at være dig i din sammenbragte familie.

ekstramor
ekstramor

Rådgivningen er til dig der, der gerne vil

 • blive bedre til at kunne være dig selv sammen med dit ekstrabarn i stedet for at føle dig som hende den sure.
 • være mere komfortabel med at sætte grænser og sige fra på en måde, der passer til dig.
 • lære at minimere skyld, skam, dårlig samvittighed – og stoppe selvbebrejdelsen.
 • have styr på, hvordan du kan håndtere dine følelser og frustration over din partners eks (uanset hvad han eller hun finder på)
 • begynde i større grad at handle på dine egne behov i stedet for alle andres, så du føler dig mindre som det 3. hjul og mere som et fuldgyldigt familiemedlem på lige fod med de andre.
 • have konkrete råd og værktøjer til at håndtere dine udfordringer, så de ikke tager pusten og overskuddet fra dig.
 • have klarhed over, hvad du kan ændre på, og hvad du bare må lære at leve med som en del af det sammenbragte familieliv. Og hvordan du lærer at leve med det.
ekstramor
ekstramor

Sådan foregår rådgivningen

Når du booker din indledende session, modtager du en række spørgsmål, som jeg vil bede dig svare på senest 48 timer før din session. Grunden til jeg beder dig svare på spørgsmål inden er, at jeg bruger dine svar til at forberede mig, så vi kan gå direkte i gang med rådgivningen i sessionen i stedet for, vi skal bruge tid på, jeg stiller dig en række praktiske spørgsmål først.

I rådgivningssession hjælper jeg dig med at lægge en konkret plan, så du ved, hvordan du fremadrettet kan håndtere dine følelser og den udfordring, vi har snakket om.

Rådgivningen er ikke et quickfix. For at kunne mærke effekten af rådgivningen, kræver det et engagement fra dig. Det kræver, at du følger den plan, vi lægger sammen, og det kræver flere rådgivningssessioner. Så vil du, til gengæld, også kunne mærke en markant ændring.

Hvor mange rådgivningssessioner har jeg brug for?
Og hvad koster det?

Alt efter hvor længe dine udfordringer har stået på, din personlige historie og hvilke faktorer der i øvrigt gør sig gældende i din sammenbragte familie, må du forvente, at det er nødvendigt med mellem 5-10 rådgivningssessioner for at skabe varige, holdbare ændringer. Jeg anbefaler, at sessionerne afvikles med et interval på mellem 2-4 uger afhængigt af den handleplan, vi lægger sammen.

Du kan købe rådgivningssessionerne en ad gangen.
Det koster kr. 1.500 pr. session og bookes fra gang til gang.

Du kan også købe et klippekort, der giver dig en række fordele;

 • fortrinsret til min kalender
 • lydfiler + arbejdsark
 • en værdifuld opsummeringssession.

Efter den første rådgivningssession, kan du beslutte, om du ønsker at købe en rådgivningssession ad gangen, eller om du vil købe et klippekort.

Gør du ingenting. Sker der ingenting

En ting er sikkert; gør du ingenting, ændrer du ingenting. Det er netop derfor, vi lægger en handleplan i hver session. Så du ved præcis, hvad du skal gøre anderledes for at håndtere de udfordringer, du står med, så du ikke kører i ring og så du får det bedre i din sammenbragte familie. Også i børneugerne.

Den indledende session foregår altid på Zoom
Herefter bestemmer du, om det er personligt fremmøde, telefon eller Zoom

Den indledende session foregår altid på Zoom. Herefter bestemmer du, om rådgivningssessionerne skal foregå på mit rådgivningskontor på Niels Hemmingsens Gade i indre København, på telefonen eller online på Zoom. Jeg er vant til alle tre former, så det er, hvad der passer dig og din hverdag bedst.

Anmeldelser om ekstramor Janne

"Jeg valgte et forløb hos dig, fordi jeg havde hørt om dig for flere år tilbage og læst din bog. Jeg kunne godt lide, at du lagde vægt på at give konkrete råd og en plan i hver session, samt at du selv lever i samme familieform. De gode anmeldelser af et forløb hos dig fra andre bekræftede mig i mit valg.

Da forløbet startede, var jeg meget presset, udmattet og ked af min situation og havde svært ved at se, at det kunne blive bedre.

Her efter forløbet er jeg glad for, at jeg har gjort noget aktivt for at få en bedre relation til mit ekstrabarn, jeg slapper lidt mere i relationen. Også båndet til min mand er styrket, fordi jeg har talt med ham om det undervejs.

Det, jeg har været rigtig glad for i forløbet, er at blive mødt med forståelse og genkendelse. Samt det faktum, at vi har lagt en konkret plan for, hvad jeg skulle fokusere på fra gang til gang.

Jeg vil anbefale forløbet til andre dels på grund af de konkrete handleplaner og dels på grund af den forståelse, jeg er blevet mødt med."

Katja

Ekstramor til 1 og mor til 2

[Forløb afsluttet september 2023]
Et ekstramor hjerteikon
Et ekstramor hjerteikon
Et ekstramor hjerteikon
Anmeldelser om ekstramor Janne

"Jeg valgte dig som rådgiver, da jeg ikke var faldet over nogen, der arbejdede med dette område at være ekstraperson. Jeg læste om parterne i skilsmissen, og alt det der kommer i kølvandet af det. Men ekstrapersonen var altid en biperson i det store drama. Så det var en stor gave, da min veninde tippede mig om din podcast, og jeg nikkede genkendende til alle ekstramoderens dilemmaer og udfordringer. Da min anden veninde så inviterede mig til Bonusvoksen-gruppe med dig som foredragsholder, følte jeg mig meget draget til at komme i et forløb med dig.

Da jeg startede i forløbet, var jeg frustreret, afmægtig, udkørt og desperat for at få noget hjælp til at strukturere mine tanker, legitimere dem, udfordre dem og komme med en alternativ måde at anskue min situation på.

Her efter forløbet har jeg fået et begrebsapparat til at sætte flere ord på mine dilemmaer overfor mig selv, min kæreste og min familie og venner. Det er også blevet tydeligt for mig, at jeg ikke må glemme mine egne drømme, og at der i vores sammenbragte familie også skal gives plads til mig. Jeg skal ikke kun tilpasse mig, men være med i samskabelsen. Jeg oplever, at jeg, efter forløbet, føler mig meget bedre klædt på til at kunne håndtere kaosset og uroen i min livssituation.

Jeg vil anbefale forløbet til andre, fordi det giver en stor forståelse for en selv og ens situation. Det at få et sprog for alt det, man går med kan være meget lindrende og skabe stor trivsel i hverdagen, blot at kunne forstå sig selv og ikke lave hurtige domme over sig selv."

S

Ekstramor til 1

[Forløb afsluttet september 2023]
Et ekstramor hjerteikon
Et ekstramor hjerteikon
Et ekstramor hjerteikon
Anmeldelser om ekstramor Janne

"Jeg valgte et forløb hos dig, da jeg havde søgt en masse råd og vejledning på Google, og du blev ved med at dukke op. Jeg læste en masse hjemmesider inkl. din, og din fangede mig bare. Det var, som om du ramte 1-1 de følelser, jeg sad med som ekstramor, og jeg begyndte at høre din podcast. Mange af de ting du kommer ind på i podcasten, gik bare lige i maven, fordi det virkelig er hele det følelsesregister, jeg sad med. Jeg tog en masse ting til mig, med besluttede mig for, at jeg kunne ikke klare den uden din hjælp i personlige sessioner, hvor jeg fik snakket om mine egne oplevelser som ekstramor.

Da jeg startede, havde jeg det ikke godt. Jeg følte et kæmpe kontroltab uden en fornemmelse af, hvordan jeg overhovedet kunne få en følelse af kontrol tilbage igen.

Efter forløbet kan jeg nu stå op for mig selv. Jeg er bedre til at sige fra overfor ting, jeg egentlig ikke har lyst til at være en del af og nu i stedet for at gøre ting for mig selv. Jeg tænker mere over, hvordan vi diskuterer og prøver at finde en måde, så min kæreste føler sig lyttet til. Jeg kan sige fra overfor mit ekstrabarn i stedet for kun at sige det til min kæreste.

Det har betydet meget for mig, at jeg har fået værktøjer til at kunne finde ro i de svære situationer, vende blikket ind af og finde frem til, hvor jeg selv kan ændre tilgangen til tingene.

Jeg er rigtig glad for mit forløb og vil helt sikkert anbefale det til andre."

Tina

Ekstramor til 1

[Forløb afsluttet august 2023]
Et ekstramor hjerteikon
Et ekstramor hjerteikon
Et ekstramor hjerteikon
Anmeldelser om ekstramor Janne

"Der var særligt tre ting, der var afgørende for, at jeg valgte et forløb; du selv har stået i samme situation, du havde en plan for forløbet, og du var overbevist om, at du kunne hjælpe mig

Da jeg startede, havde jeg tårnhøje forventninger og glædede mig. Det var en lettelse at komme i gang, for derefter følte jeg ikke, at jeg stod alene med mine udfordringer.

Her efter forløbet kan jeg stole mere på, at jeg kan håndtere forskellige situationer og udfordringer. Jeg er nok "trådt mere i karakter" derhjemme, og føler mig mere tryg i det.

Det har betydet meget for mig, at du har trukket på egne erfaringer, har haft en plan, og selv er kommet med forslag til øvelser, der kunne være gode for mig at afprøve.

Forløbet har virkelig levet op til mine forventninger. Jeg vil anbefale det til andre, for det vil helt sikkert hjælpe andre, der står i samme situation, som jeg gjorde."

Katrine

Ekstramor til 2

[Forløb afsluttet juni 2023]
Et ekstramor hjerteikon
Et ekstramor hjerteikon
Et ekstramor hjerteikon
Anmeldelser om ekstramor Janne

"Jeg valgte et forløb hos dig, fordi jeg havde hørt din podcast på Podimo og blev meget interesseret i din tilgang og fokus på rollen som ekstramor.

Da jeg startede i forløbet, var jeg modløs i forhold til at forbedre min situation og frustreret over min mangel på kontrol over en række faktorer i mit liv. Jeg følte mig fanget og uden muligheder for at forbedre min sindstilstand. Jeg ville gerne have en bedre relation til mine ekstrabørn og en mindre frustrerende relation til mine ekstrabørns mor.

Her efter forløbet kan jeg bedre mentalt adskille mine ekstrabørn fra deres mor, og jeg kan bedre forstå - og reagere relevant - på de negative følelser, der kan opstå i relationen til mine ekstrabørn og deres mor. Jeg kan arbejde med de svære ting, når jeg bruger de redskaber, jeg har fået.

Det har betydet rigtig meget for mig, at du har lyttet til mig og givet plads til de følelser og tanker, som fyldte hos mig. At du har givet mig nogle redskaber, jeg virkelig oplever som relevante og brugbare, og at du har hjulpet mig med at sætte ord og billeder på de svære situationer og følelser, som kan fylde rigtig meget i en sammenbragt familie.

Forløbet har helt bestemt levet op til mine forventninger, og jeg vil klart anbefale forløbet til andre, men man skal være åben for at arbejde med sig selv og tage nogle svære snakke med sin partner."

Line

Ekstramor til 4

[Forløb afsluttet maj 2023]
Et ekstramor hjerteikon
Et ekstramor hjerteikon
Et ekstramor hjerteikon
>
Success message!
Warning message!
Error message!