fbpx

Bogen til ekstramødre

Jeg har skrevet en bog til dig der er papmor, bonusmor, ekstramor, fars kæreste eller hvad du kalder dig. Bogen hedder Førstehjælp til ekstramødre og indeholder retningslinjer og redskaber, viden og værktøjer, tips og øvelser, der gør rollen som ekstramor lidt lettere, så du bedre kan finde dig til rette i din sammenbragte familie.

Sagen er den, at når du forelsker dig i en, der har et barn eller flere fra tidligere forhold, følger der en række udfordrende følelser med, der kommer bag på de fleste. Det er de følelser, jeg skriver om i bogen. Der er særligt 3 udfordringer, der går igen hos mange.

 

Ekstramorens 3 største udfordringer:

 

Udfordring 1: Du bliver (sandsynligvis) jaloux på et barn

Det er en stor udfordring for mange at indrømme denne jalousi, især over for sig selv. Ofte er det forbundet med skam og selvbebrejdelse i en sådan grad, at du ikke tør tale med nogen om, hvor smålig du føler dig over at være jaloux på ekstrabarnet.

Udfordring 2: Du kommer ud på en følelsesmæssig rutsjetur

Når du bliver ekstramor (eller mor), kommer du ud på dit livs følelsesmæssige rutsjetur. Ofte er du slet ikke klar over, at der findes så vilde følelser inde i dig. Du kommer indirekte til – på godt og ondt – at stå ansigt til ansigt med din egen barndom igen.

Udfordring 3: Du er konstant nødt til at indgå kompromiser

Der vil være dage, hvor du har lyst til at opgive forholdet og måske endda fortryder, at du overhovedet har indledt det, netop fordi du er nødt til at indgå så mange kompromiser.

 

Bogen indeholder følgende fem kapitler:

 Kapitel 1: Ekstrabarnet
Kapitel 2: Ekstramor og førstehjælpskassen
Kapitel 3: Ekstrabarnets mor - mandens eks
Kapitel 4: Højtider og ferier
Kapitel 5: Manden, forholdet og frirummet

Note: Bogen er udgivet på Dansk Psykologisk forlag den 9. november 2012

bogforside til Første hjælp til ekstramødre

Eksperterne siger..

Professor, dr.phil., Børne- og familieforsker, forfatter og tidligere formand for Børnerådet, Per Schultz-Jørgensen siger:

"Det er en bog fyldt op med viden og personlig erfaring, på mange måder en klog bog, som man ikke behøver at være enig med i alle spørgsmål for at få et godt afsæt til at tænke selv over det, man gør. Ind imellem er den måske meget kontant og rationel i sine forslag og udmeldinger, men den er også på den måde tydelig, så man så at sige har en væg at spille bold op ad.

Og så er den som coachbog velskrevet, direkte og personlig. Det er en stor styrke for en bog, at man kan mærke en forfatters egne erfaringer hele vejen igennem. Den kan uden tvivl være en god guide for et forældreskab i en turbulent periode for en familie."

Ekspert Emilia van Hauen

Sociolog Emilia van Hauen siger:

"Dette er en nyttig bog til alle ekstramødre. Det siges, at rollen som ekstramor er den sværeste overhovedet i en familie, og min egen erfaring er, at det meget vel kan være rigtigt. Men selvom der er mange udfordringer forbundet med rollen, ville jeg aldrig selv have undværet den."

Foto: Miklos Szabo

Ekspert Mette Haulund

Parforholds- og skilsmissecoach Mette Hinnerskov

"At være ekstramor indeholder så mange nuancer. Det kan være udfordrende, men det kan også være lærerigt og dejligt. Janne beskriver i bogen ‘Førstehjælp til ekstramødre’ på bedste vis, hvordan det er ens eget ansvar at navigere positivt i rollen som ekstramor. Bogen er et sandt opslagsværk, hvor du kan blive guidet i at omsætte ny viden til handling, som påvirker din hverdag i positiv retning. Jeg kan kun på det varmeste anbefale alle ekstramødre at læse bogen."

Presidential award winner, Dr. Jeannette Lofas, Stepfamily Foundation, NYC

"Janne has written a vital and important book. It is a must read for Extramoms everywhere. The book is eloquent, insightful and accurate. I recommend it to all who live in step, and to those who counsel them."

Journalist Anette Vestergaard

"Da jeg fik Janne Førgaards bog ‘Førstehjælp til ekstramødre’ i hånden tænkte jeg: Åh nej, endnu en lille lyserød bog til forvirrede kvinder, der ikke kan hitte rundt i tilværelsen. Den tanke kom jeg til at æde i mig igen. Janne Førgaard skriver skarpt, kompetent og med stort menneskeligt overskud om en familieform, som mange farer vild i, fordi den rent faktisk er kompleks og i mange tilfælde uoverskuelig, nemlig den sammenbragte familie. Janne Førgaards bog er rettet mod kvinder, der har forelsket sig i en far med børn fra et tidligere forhold, men kan også med fordel læses af alle, der gerne vil have det bedste ud af livet."

 

Bogen udkom den 9. november 2012

Herunder finder du interview fra Bogmessen den 11. november 2012 i forbindelse med udgivelsen. Bogen kan købes hos Dansk Psykologisk Forlag lige her

Læserne siger

Ekstramor til 1

Jeg vil gerne sige tusind tak for en rigtig god bog. Jeg kan ikke huske, at jeg før har læst en bog, der har hjulpet mig så meget.

Ekstramor til 1

Jeg er netop blevet færdig med din bog, og jeg er simpelt hen nødt til at sige tusind tak! Det var en fantastisk læseoplevelse, og jeg er helt klart blevet klogere på mig selv og min situation.

Ekstramor til 1

Jeg har købt din bog og jeg synes virkelig, at den er god. Den giver mig dels fornemmelsen af ' alt det jeg egentlig godt ved, men havde glemt', samtidig med, at der er mange gode øvelser til refleksion og eftertanke i den. Konkrete værktøjer, der virker. Jeg ville ønske, der var nogen der havde givet mig den bog for 7 år siden!


Har du allerede læst bogen?

Har du allerede læst bogen, håber jeg, du føler dig forstået, og at du er blevet klogere på din rolle og din sammenbragte familie. Du er hjertelig til at skrive til mig på janne@ekstramor.dk og lade mig vide, hvad du synes om den.

Kærlig hilsen

forfatter til førstehjælp til ekstramødre

Boganmeldelse fra Ude og Hjemme uge 5 2013 v. Charlotte Højlund

Boganmeldelse førstehjælp til ekstramødre>
Success message!
Warning message!
Error message!