fbpx

Til fagfolk

Til familiebehandlere, familierådgivere, ledere, psykologer, socialrådgivere, sundhedsplejersker og terapeuter


Efteruddannelse til fagfolk:
Sådan hjælper du sammenbragte familier med at håndtere deres
konflikter, problemer og udfordringer

Når du vil hjælpe, rådgive og vejlede sammenbragte familier er det fuldstændig altafgørende, at du har specialiseret viden om netop denne familieform, da den adskiller sig markant fra andre familieformer, herunder førstegangsfamilien.

Mange fagfolk i daginstitutioner, på skoler, i kommuner og privatpraktiserende psykologer, terapeuter og rådgivere er usikre på, hvordan de bedst hjælper og rådgiver sammenbragte familier, når det kommer til barnets trivsel, de voksnes roller og adfærd og kommunikationen mellem barnets to hjem. 

Efteruddannelsen er til dig, der ønsker at styrke og fornye din viden
- og få konkrete værktøjer til sammenbragte familier.

Til dig der ønsker konkrete øvelser, oversigter og værktøjer,
du kan bruge i dit arbejde og i din praksis med sammenbragte familier
 - og som du kan udlevere til dem.

Udfordringer hjemme i privatlivet påvirker både børn og voksnes evne til at koncentrere sig, til at lære og til at indgå i sociale relationer. Det er derfor vigtigt, at vi, som fagfolk, har viden om og overblik over de følelser, udfordringer, konflikter og ikke mindst livsvilkår, der gør sig gældende i den sammenbragt familie. Det er alt sammen faktorer der påvirker trivslen og institutions-, skole- og arbejdslivet.


Vil du med på næste hold den 6.-8. marts 2024?

Næste efteruddannelsens-hold starter onsdag den 6. marts og varer til og med fredag den 8. marts 2024 i København K.

Udover uddannelses-dagene, får du også 3 opfølgende Q&A calls

Fredag den 5. april kl. 9.00-10.00
Fredag den 3. maj kl. 9.00-10.00
Fredag den 7. juni 2024 kl. 9.00-10.00

Deltagerantal:

Max 8 deltagere.

Din investering i at blive efteruddannet i sammenbragte familier er:

Din investering er 10.000 kr inkl. moms, hvis du betaler samlet

Du kan også betale i 2 rater á 5.500 kr eller 4 rater á 2.750 kr.
Det giver en samlet pris på 11.000 kr.

OBS: Tilmeld jer flere sammen og spar 1.000 kr pr person.
Er I 2, der tilmelder jer sammen og betaler beløbet på en gang hver især, er jeres pris 9.000 kr pr person.


Få overblik over og værktøjer til det, der er vigtigst at adressere,
når du arbejder med sammenbragte familier

Når et par i en førstegangsfamilie, det mange også kalder en kernefamilie, opsøger professionel hjælp, er det ofte, fordi det er svært for dem at være et par. Når et sammenbragt par opsøger professionel hjælp, er det ofte, fordi det er svært at være familie.

Med efteruddannelsens specialistviden om dynamikken i det sammenbragte parforhold, bliver du i stand til, med konkrete værktøjer og hands-on modeller, at hjælpe parret med at passe på parforholdet og med at være en sammenbragt familie med alt, hvad det indebærer. Det gør vi bedst og kærligst ved at tage vare på alle familiemedlemmerne.

Efteruddannelsen gør dig, som fagperson, i stand til at hjælpe sammenbragte familier med at håndtere konflikter, problemer og udfordringer:

Når du har gennemført efteruddannelsen, kan du identificere de konflikter, problemer og udfordringer, der er i (stort set) alle sammenbragte familier. Du kan sætte ord på, hvilke følelser der er normale og forventelige i den sammenbragte familieform og hjælpe det sammenbragte par med at gøre det samme.

Du er klædt fagligt på til at hjælpe familierne og familiemedlemmerne med at håndtere deres udfordringer. 

Efter efteruddannelsen er din viden, dine værktøjer og handlemuligheder inden for det sammenbragte familiefelt nuanceret og opdateret, og du har fået konkrete værktøjer, modeller, handleplaner og arbejdsark, du kan bruge til at hjælpe familien.

 • Du kan hjælpe parret med at normalisere og adressere, at følelsesmæssig turbulens og udfordringer er en uundgåelig del af det sammenbragte familieliv, og at det er forskellige situationer ekstraforælderen, forælderen, medforælderen og barnet synes er svært.
 • Du kan undervise parret i de 5 vigtigste forskelle på sammenbragte familier og førstegangsfamilier, så de forstår, hvorfor de oplever de udfordringer, de gør og ved, hvordan de kan håndtere dem.
 • Du kan identificere de 5 vigtige præmisser, der gør sig gældende i alle sammenbragte familier og kan videregive dem til parret, og derved hjælpe dem med at normalisere deres udfordringer - så de ved, at det er normalt og forventeligt.
 • Du er klædt på til at italesætte den forskelsbehandling, der finder sted i alle sammenbragte familier og kan hjælpe familierne med at gribe det konstruktivt an.
 • Du ved, hvordan du kan hjælpe familien med at håndtere og rammesætte ansvarsfordelingen mellem ekstraforælderen og forælderen.
 • Du ved, hvilke forventninger, det er nødvendigt, at parret snakker om i forhold til hinandens roller og familien som helhed.
 • Du kan hjælpe parret med at udtrykke behov, sætte grænser, være opmærksom på eventuel overkompensation og håndtere dårlig samvittighed.
 • Du får min konflikthåndteringsmodel (c) til kærlig kommunikation, som du kan instruere i parret i, så de også kan bruge den derhjemme. Det betyder, du kan hjælpe det sammenbragte par med at håndtere konflikterne konstruktivt og mere nænsomt. I deres hverdag betyder det, at konflikterne ikke kører i ring eller går i hårdknude på sammen måde som tidligere. Det fører til et bedre og mere holdbart parforhold og dermed en øget trivsel for alle familiens medlemmer.
 • Du bliver introduceret til, hvordan både ekstraforælder og forælder kan forholde sig til barnets andet hjem på den mest hensigtsmæssige måde, også når konfliktniveauet er meget højt og barnets andet hjem modarbejder ekstraforælderen og forælderen.
 • Du ved, hvordan du kan hjælpe parret med at fortælle om familieforøgelse på en kærlig måde til de eksisterende børn og til barnets anden forælder.
 • Du har overblik over, hvilken økonomiske aspekter, det er vigtigt, parret tager stilling til for at passe bedst muligt på alle.
efteruddannelse sammenbragt familie

Mød din underviser

Jeg er uddannet stepfamily coach fra Stepfamily Foundation (USA), familierådgiver, facilitator, parterapeut og Edu-Therapy™ Specialist (UK). Jeg er forfatter til Førstehjælp til ekstramødre (2012) og Førstehjælp til sammenbragte familier (2023). Jeg arbejder ud fra 3 kernerværdier i alt, hvad jeg gør.

Specialiseret rådgivning og værktøjer der bliver tilpasset de præmisser, problemer og personligheder der er i den sammenbragte familie, så de ved, hvad skal gøre, hvordan de skal gøre det og hvornår.

Psykologisk tryghed: Der er mange måder at hjælpe den sammenbragte familie på. Jeg tager udgangspunkt i forskning og levet erfaring. Alle de modeller og værktøjer jeg underviser i, har jeg selv testet og mærket effekten af i min egen sammenbragte familie og hos alle dem, jeg har hjulpet.

Løsningsfokuseret: Jeg hjælper med at finde løsninger og lave en plan, der gør dig i stand til at hjælpe den sammenbragte familie bedst muligt. 

Jeg er selv barn af skilte forældre, ekstramor til to (f. 1992 & 1998), som min mand har fra to tidligere forhold og mor til 2 (f. 2004 & 2005). Jeg har derfor det sammenbragte familieliv helt inde under huden. Både privat og professionelt.

Lad os connecte på LinkedIn

Dato og pris

Dato for efteruddannelsen - hold 2:

Onsdag den 6. marts til og med fredag den 8. marts 2024;
Onsdag-torsdag fra 9.00-17.00
Fredag fra 9.00-16.00

Vil du have besked, når tilmeldingen til efterårsholdet 2024 åbner, så skriv dig på interesselisten her

Opfølgende Q&A-sessioner på Zoom (inkluderet i prisen):

Fredag den 5. april kl. 9.00-10.00
Fredag den 3. maj kl. 9.00-10.00
Fredag den 7. juni 2024 kl. 9.00-10.00

Deltagerantal:

Max 8 deltagere

Din investering i at blive efteruddannet i sammenbragte familier er:

Din investering er 10.000 kr inkl. moms, hvis du betaler samlet

Du kan også betale i 2 rater á 5.500 kr eller 4 rater á 2.750 kr.
Det giver en samlet pris på 11.000 kr.

Er I 2, der tilmelder jer sammen og betaler beløbet på en gang hver især er jeres pris 9.000 kr pr person.


Hvor foregår det?

På mit rådgivningskontor i hjertet af København:

Niels Hemmingsens Gade 10, 3. sal
1153 København K

Der er 5-10 minutters gang til metro, bus og s-tog.
Kommer du i bil, vil det nemmeste være at parkere
i en af de omkringliggende parkeringshuse.


Forudsætning for at deltage

For at deltage i efteruddannelsen er det en forudsætning, at du møder og interagerer med sammenbragte familier på din klinik, dit kontor eller i dit arbejde enten som ansat eller som selvstændig. Det er også en forudsætning, at du allerede har en "grunduddannelse", måske er du;

✔️ Coach

✔️ Familiebehandler

✔️ Familierådgiver

✔️ Familieterapeut

✔️ Inklusionsmedarbejder

✔️ Institutionsleder

✔️ Skoleleder

✔️ Parterapeut

✔️ PPR medarbejder

✔️ Præst

✔️ Psykiater

✔️ Psykolog

✔️ Psykoterapeut

✔️ Pædagog

✔️ Skolelærer

✔️ Socialrådgiver

✔️ Sundhedsplejerske

✔️ Sygeplejerske

Har du spørgsmål, du vil have svar på inden tilmelding, så skriv til janne@ekstramor.dk

Vi kan og må ikke bruge en førstegangsfamilie-tilgang i sammenbragte familier,
så tilfører vi endnu flere udfordringer, end der i forvejen er.

Efter efteruddannelsen... 

Når du booker din plads på efteruddannelsen og dermed reserverer undervisningsdagene og de efterfølgende Zoom-opkald i din kalender, anbefaler jeg, at du også reserverer tid i din kalender efter efteruddannelsen til at integrere din nye viden og værktøjer i praksis. På den måde får du nemlig mest muligt ud af efteruddannelsen.

Individuel og gruppesupervision

Arbejder du med sammenbragte familier, men føler dig på usikker grund og har brug for konkret sparring og supervision, er du meget velkommen til at booke en individuel supervision med mig.

Individuel supervision:
Du kan booke en individuel supervision á 60 minutter til 1.500 kr.

Gruppesupervision:
Gruppesupervisions-forløbet kører over 3 måneder, hvor vi mødes online fra 9.00-11.00 en gang om måneden i de 3 måneder forløbet varer. Herefter har du mulighed for at tilbyde dig et nyt 3 måneders forløb. Din investering er 4.500 kr for 3 måneder.

Book mig til et foredrag

Jeg holder også foredrag for skoler, institutioner, institutter og arbejdspladser - det kan du læse om her


Samarbejdspartnere

For at sikre at du får den nyeste og bedste viden, er jeg løbende i dialog med og supervision hos en række andre specialister og førende forskere i ind- og udland.

Jeg glæder mig til at få endnu flere kolleger, der er specialiserede i sammenbragte familier.

Sammenbragt familie uddannelse
Specialisthjælp

Specialiseret rådgivning

Er mine følelser normale

Psykologisk tryghed

hjælp til at løse problemer

Løsningsfokuseret tilgang

Jeg kan gå direkte hjem og implementere det, jeg har lært!

Therese, socialrådgiver og praktisk parterapeut

"Tusind tak for nogle helt fantastiske dage. Du er en fantastisk underviser, jeg elsker din empati og rummelighed. Du taler om dit fag, med den største professionalisme, varme og indlevelse. Jeg NYDER at lytte til din måde at forklare på - du taber aldrig min koncentration. Det er så fedt!

Efter uddannelsen kan jeg gå direkte hjem og implementere de konkrete redskaber og modeller, du har lært mig.

Det faglige indhold har 100% levet op til mine forventninger, og jeg er rigtig glad for, at jeg har kunnet tage uddannelsen på 3 intense dage. Den sidste dag var mit hoved fyldt godt op, så jeg er glad for, at uddannelsen lå fra onsdag-fredag.

Jeg vil anbefale uddannelsen til alle, der ønsker at gøre en forskel for sammenbragte familier!"

Du er en formidabel underviser!

Helle BÜLOW HANSEN,

krops- og psykoterapeut

”Jeg er blevet meget bevidst om, hvor sårbar og kompliceret en rolle, det kan være at være ekstraforælder og i særdeleshed kompleksiteten i ekstramor-rollen. Herunder hvorfor opdragelse ofte udløser diskussioner i sammenbragte familier.

Du er en formidabel underviser, og det har været rigtig dejligt med en klar og tydelig undervisning.

Det faglige indhold var højt - jeg vil ikke tøve med at anbefale efteruddannelsen til andre fagfolk.”

Fagligt har indholdet levet helt op til mine forventninger

Ninna, psykoterapeut, familierådgiver & coach

"Med efteruddannelsen har jeg fået en langt større indsigt i, hvilken følelsesmæssig proces det at leve i en sammenbragt familie sætter i gang, og hvad jeg derfor skal være særligt opmærksom på som fagperson, når det kommer til sammenbragte familier.

Jeg er også blevet endnu mere opmærksom på, hvor stort et (følelsesmæssigt) arbejde det er at være ekstramor. Helt konkret vil jeg bruge min nye viden i mine samtaler med mine klienter til at normalisere børns og voksnes følelser endnu mere, end jeg gør i forvejen. 

Det var en rigtig dejlig gruppe af deltagere, jeg var sammen med på efteruddannelsen.

Fagligt har indholdet levet helt op til mine forventninger. Det var meget indhold og mange slides, så jeg kunne have ønsket mig lidt mere tid. Men jeg vil - helt afgjort - anbefale efteruddannelsen"

>
Success message!
Warning message!
Error message!