fbpx

Lydkurser

Førstehjælp til ekstramødre

Som at have din egen personlige familierådgiver ved din side 24/7

Som at have din egen personlige familierådgiver ved din side 24/7, når det hele brænder på eller når du lige har brug for et godt råd i en svær situation.

Rigtigt mange ekstramødre i min rådgivning fortæller mig, at de

Føler sig fanget i en ond cirkel af misforståelser og oplever at føle sig forkerte og alene med deres følelser.

• Føler, at der ikke er plads til dem i familien, og at det giver dem lyst til at holde sig væk.

• Ikke kan overskue at håndtere situationer med ekstrabarnet eller ekstrabarnets mor.

• Ville ønske, at de havde en hotline eller et sted, hvor de følte sig forstået og mødt i det følelsesmæssige kaos, de som ekstramødre befinder sig. Et rum, hvor uanset hvad de tænker og føler, så er det helt okay.

Måske du også kan genkende disse tanker, følelser og ønsker om at føle sig normal med dine følelser som ekstramor ?

Så er du ikke alene. Det er helt sikkert. Og er der en ting, jeg rigtigt gerne vil, så er det at give dig en følelse af at være helt normal og absolut ikke alene. Selvom jeg ikke kender dig og din unikke situation, så jeg hjulpet mange, der har det præcist som dig. Og jeg er selv ekstramor ligesom dig. Jeg ved, hvordan det kan føles. Derfor tilbyder jeg dig i dag disse lydkurser som en slags førstehjælpskasse til dig. For vi har allesammen brug for et sted at søge hen for at få gode råd i situationer, der kan virke uoverskuelige.

For lad os bare være ærlige … det kan være voldsomt overvældende at blive ekstramor. Jeg ved det. For jeg er ekstramor ligesom dig.

“Det var også meget overvældende for mig pludselig at befinde mig i dette kaos af følelser, forventninger og frustrationer”

Når du bliver ekstramor er der rigtig mange aspekter, du er nødt til at forholde dig til. Det kommer bag på langt de fleste, hvor overvældende det egentlig er. Det gjorde det også på mig.

Det er ikke bare en forelskelse i en dejlig mand og et barn eller flere, der følger med. Du får også barnets mor, eller børnenes mødre, og hele deres (måske uafsluttede) relation, med. Kort sagt, så får du med ham en familie, der allerede er blevet formet. Før dig.
Nu bliver det din opgave at finde en plads i familien. At finde din plads. Det er ikke så let endda.

Det bliver nødvendigt at lære at navigere i den rolle og de følelser, der følger med. Det vil jeg rigtig gerne hjælpe dig med, og derfor har jeg udarbejdet en række lydkurser, der kan gøre dit liv som ekstramor, bonusmor, papmor eller stedmor lettere at navigere i.

Selv med små ændringer kan det blive lettere at være dig som nogens kæreste og andres ekstramor

Hør her, jeg ved, at det er uoverskueligt lige nu. Men det behøver ikke at være sådan. Ofte er det nok med et par ændringer til for at ændre din situation, hvis du altså ved, hvad du skal gøre og har de rigtige værktøjer til det. Det kan være så svært at gøre på egen hånd.

Forestil dig lige, at du hver eneste dag havde nogle simple fifs til at håndtere en situation, så du kunne få vendt den onde cirkel ved rent faktisk selv at gå ind og tage styringen. Og det er lige præcis, hvad du kan få ud af at lytte til disse lydkurser. For hånden på hjertet, så er det svært at dele det her med nogen rundt om dig lige nu, ikke? Sådan var det i hvert fald for mig, og sådan er det også for mange af de ekstramødre, jeg hver dag har i mine personlige forløb. Derfor valgte jeg at lave disse lydkurser. For at klæde ekstramødre på til at kunne navigere i den sammenbragte familie. En slags førstehjælpskasse til ekstramødre.

Tryktestet i det virkelige liv

Familierådgiver Janne Leth Førgaard
Måske har vi ikke mødtes før? Hej og hjertelig velkommen her til mit univers. Mit navn er Janne Leth Førgaard. Jeg er din familierådgiver og underviser gennem disse fire lydkurser. Sammenbragte familier er mit speciale, og jeg er uddannet life og business coach, stepfamily coach fra Stepfamily Foundation (NYC), shadow facilitator og familierådgiver. Og så er jeg selv ekstramor til to piger, som min mand har fra to tidligere forhold og biologisk mor til to. Så jeg ved noget om, hvordan du har det – og jeg har testet alle mine egne værktøjer for dig.

De 4 temaer i din førstehjælpskasse:

Din rolle, dit ekstrabarn, dit parforhold og din sammenbragte familie.
Vælg dit fokus eller gå all in

Jeg har inddelt livet som ekstramor i 4 overordnede temaer: din rolle, dit ekstrabarn, dit parforhold og din sammenbragte familie. Med lydkurser der helt specifikt omhandler ekstramor-rollen, ekstrabarnet, parforholdet og den sammenbragte familie, bliver du klædt på til at navigere i dine følelser, dine grænser og i dine konflikter.

Til de fleste af lydkurserne hører et arbejdsark + printvenligt overblik, så du kan omsætte din nye viden til praksis og aktivt få glæde af det i hverdagen. Længden varierer fra alt mellem 3 og 30 minutter.

Du kan købe temaerne enkeltvis eller alle fire i en samlet pakke.

Ekstramor-rollen ♥

Få tips og teknikker der gør det markant rarere at være dig

For at trives i ekstramor-rollen kræver det en fokuseret styring af dine tanker og din tilgang. Det er præcis det, du bliver klædt på til med lydfilerne i dette kursus. I denne pakke får du følgende materiale:

Accept (lydfil): Når du er ekstramor, er der en række faktorer i din sammenbragte familie, som du ikke kan ændre på. Med en accept af det, bliver det lidt lettere at være dig.

Ekstramor fokus og tanker (lydfil): Med en bevidst styring af dine tanker, bliver det mindre stressende at være ekstramor.

Ekstramor-formlen (lydfil): Jeg har lavet en ekstramor-formel, du kan bruge til at skabe de ændringer, du gerne vil, så det bliver rarere at være dig i den sammenbragte familie.

Ekstramor Mindsettet (lydfil): Mindsettet er dit absolut vigtigste ekstramor-værktøj. Det klæder dig på til at håndtere dine konflikter, fordi du bliver knivskarp på, hvilke teknikker du kan bruge.

Forandring (lydfil): Forandringer er en fast og stor del af ekstramor-rollen, så selvfølgelig får du en fil, der klæder dig på til håndtere forandring bedst muligt.

Magtesløshed og principper for at rykke sig op (lydfil): Når udfordringerne synes (for) store, er det svært ikke at blive ramt af magtesløshed. Bliv klædt på til at bruge din situation konstruktivt.

Uvished (lydfil): Lær at slutte fred med uvisheden og det enorme kontroltab, der følger med ekstramor-rollen. Hvordan ridser jeg op i 3 enkle trin, der kan skabe fred i dit hoved.

+ arbejdsark du kan printe ud og udfylde i ro og mag, så du får det maksimale ud af lydkurset.

Pris: 299 kr.

Ekstrabarnet ♥

Sådan kan du være dig selv i stedet for
hende den sure ekstramor, bonusmor, papmor, stedmor

Har du svært ved at være dig selv sammen med dit ekstrabarn, så er du ikke alene. Mange ekstramødre bliver i tvivl om, hvor grænsen går, hvor det er okay at sige fra og ender med at føle sig som hende den sure bonusmor eller hende den onde stedmor. Med denne pakke bliver du klædt på til at kunne være dig selv sammen med dit ekstrabarn og får adgang til dette materiale:

Ekstrabarnet og dine grænser – sig fra på en rar måde (lydfil): Har du svært ved at sige fra overfor dit ekstrabarn, og bider du mere i dig, end du egentlig kan holde til, så er denne lydfil til dig. Her får du input og forslag til at sige fra, så det føles rart for jer begge.

Ekstrabarnet og fokus – sådan kan du være dig selv (lydfil): Synes du, det kan være svært at være dig selv sammen med dit ekstrabarn, og føler du dig som et dårligt menneske, så hjælper denne lydfil dig med at få det absolut bedste ud af ekstramor-rollen, så du kan være dig selv i stedet for hende den sure.

+ arbejdsark du kan printe ud og udfylde i ro og mag, så du får det maksimale ud af lydkurset.

Pris: 249 kr.

Parforholdet ♥

Sådan passer du på jer og jeres kærlighed
– og minimerer konflikterne i jeres parforhold

Når du er nyforelsket i verdens dejligste mand, tænker du måske ikke så meget over, at du ikke kun får en mand og et barn med. Du får faktisk også hans relation til barnets mor med, og den måde han er far på, overrasker nogle. Det har en stor indvirkning på parforholdet. Du får tilsendt:

Parforholdet og kommunikation (lydfil): Selvom du har de bedste intentioner, ender du og I i misforståelser og skænderier uden helt at vide hvorfor. Der er en verden til forskel på, hvordan mænd og kvinder kommunikerer. Med denne fil får du et hurtigt overblik over de væsentligste forskelle – samt forslag til hvordan du kommunikerer, så du bliver hørt.

Parforholdet og kærlighedssprog (lydfil): Hvis du nogle gange føler, at du og partner, taler hver sit sprog, kan det meget vel være rigtigt. Der findes faktisk kærlighedssprog, fem kærlighedssprog for at være nøjagtig. Bliv klogere på hvilket sprog der er dit, hvilket der er din partners, og hvad der får jer hver især til at føle jer elsket.

Parforholdet og konflikthåndtering (lydfil): Det er ingen sag at blive forelsket, men at opretholde et kærligt parforhold kræver en vedholdende indsats, især når udfordringerne og konflikterne melder sig på banen. Med min konflikthåndteringsmodel i 3 enkle trin bliver du klædt på til håndtere dine konflikter konstruktivt og dermed give kærligheden de bedste vilkår.

+ arbejdsark du kan printe ud og udfylde i ro og mag, så du får det maksimale ud af lydkurset.

Pris: 249 kr.

Den sammenbragte familie ♥

Bliv bedre til at navigere i din sammenbragte familie

Der er nogle særlige kendetegn og interessekonflikter i den sammenbragte familie, der ikke er i en kernefamilie. Jo før du, og I som par, håndterer interessekonflikterne, jo bedre er det for dig, for jer, for kærligheden og for stemningen i den sammenbragte familie. Du får her dette materiale:

Vigtige forskelle på kernefamilier og sammenbragte familier (lydfil): Her får du et overblik over nogle af de vigtigste forskelle på kernefamilier og sammenbragte familier og dermed også en forståelse af, hvorfor du og din partner (måske) ser meget forskelligt på tingene.

Præmisserne (lydfil): I den sammenbragte familie er der nogle særlige præmisser. Når du tager udgangspunkt i dem bliver det lettere for alle. En sammenbragt familieform er ikke dårlig, den er bare anderledes end en kernefamilie, derfor bliver du nødt til at bruge en anden tilgang. Den får du her.

Familiens trivsel (lydfil): Her får du 5 trivselstips, der gør det lettere ikke kun for dig som ekstramor, men for alle i den sammenbragte familie. En af fordelene ved en sammenbragt familie er, at der er nogle ressourcer, der ikke er i en kernefamilie, dem kan du bringe i spil.

10 udfordringer i alle sammenbragte familier (PDF): Oversigt over de 10 uundgåelige udfordringer, der findes i alle sammenbragte familier.

10 fordele ved at leve i en sammenbragt familie (PDF): Fordelene ved den sammenbragte familie har en tendens til at drukne i udfordringer og logistik. Men der er nogle klare fordele, dem får du en oversigt over.

+ arbejdsark du kan printe ud og udfylde i ro og mag, så du får det maksimale ud af lydkurset.

Pris: 249 kr.

Små skridt kan skabe store forandringer.

Det bedste du kan gøre for dig selv er at tage det første skridt. Med dine ekstramor lydkurser er du godt i gang med selv at skabe de forandringer, du har brug for i dit liv”

Den samlede pakke

Til dig, der bare gerne vil finde dig til rette som ekstramor i din sammenbragte familie og kan mærke, at du vil arbejde på alle fire områder i dit liv som ekstramor.

Med alle fire lydkurser vil du – hånden på hjertet – være endnu bedre klædt på til de forskellige svære situationer, du oplever i dit liv som ekstramor. Derfor har du mulighed for at købe alle fire lydkurser, som en samlet pakke:

✓ Ekstramor-rollen
✓ Ekstrabarnet
✓ Parforholdet
✓ Den sammenbragte familie

Din samlede investering er 1.046 kr.

Testimonials

Anne siger:

“Lydfilerne ramte plet på alle de tanker, følelser, reaktioner og refleksioner, jeg havde gjort mig som ekstramor og bare generelt som mig. De satte tingene i perspektiv og gav mig nogle hurtige og håndgribelige værktøjer til at håndtere de fleste af mine tanker og handlinger. Bare ud fra lydfilerne lærte jeg at håndtere min hverdag og mig selv på en helt ny, mere afslappende og glad måde. Nu er jeg ikke kun hende den sure mere. Kæmpe anbefaling herfra 😊”

Anne Lundø, mor til 1 og ekstramor til 2

Marts 2021

Nadia siger:

“Jeg er rigtig glad for alle dine lydfiler og har fundet ro, trøst og håb i dem alle 🙏
Den som umiddelbart har gjort størst indtryk på mig, og som jeg fik en øjeblikkelig reaktion på i mig selv, er den, hvor du taler om Ekstramorrollen – hvordan, jeg kan vælge enten at indtage et rollemodelsmønster eller et offermønster, hvordan jeg selv med mine tanker og handlinger, er ansvarlig for at placere mig godt eller mindre godt i min Ekstramorrolle – både i min relation til min kæreste, vores børn og særligt hans børns mor, for det er absolut der min og vores største udfordring ligger…
Og der er virkelig noget at hente hjem her.”

Nadia, mor til 1 og ekstramor til 2

Februar 2021

En ekstramor, der ønsker at være anonym, siger:

“Første gang jeg lyttede til lydfilen om Ekstramor Mindsettet var der noget, der faldt på plads for mig. Det var vildt at blive bevidst om, hvor meget jeg selv kan styre med mine tanker, og pludselig er mit humør ikke længere afhængigt af, hvad min kæreste beslutter i forhold til hans børn. Jeg kan vælge at sætte grænser og give slip, og det er stærkt..”

Anonym ekstramor til 2 og mor til 2

Februar 2021

En ekstramor, der ønsker at være anonym, siger:

“Jeg har haft stor glæde af Jannes lydfiler, som fulgte med i mit forløb, som jeg er startet efter jeg blev ekstramor. Jeg bliver utroligt påvirket af måden min kærestes datter opfører sig på til tider. Disse situationer påvirker mig enormt også dem, som egentlig kun inkluderer min kæreste og datteren. Jeg lader mig irritere, bliver ked af det, frustreret, får ondt i maven og kan egentlig bare have lyst til at stille mig op og skrige. I lydfilen “Accept” bliver der skitseret to veje, du som menneske kan vælge at gå ned af. Disse to veje er “Accept-vejen” og “Hvis-bare-vejen”.

Jeg har bevidst og konsekvent gået ned af “Accept-vejen” når jeg har stået i en situation, hvor jeg hverken kan eller skal gøre fra eller til. I stedet for at pine mig selv med: “Hvis bare hans datter ikke var hos os…” For sådan er det ikke og bliver det ikke. Jeg er blevet meget bedre til at fralægge mig det ansvar, jeg sagtens kan tillade mig og acceptere de ting, som ikke kan blive anderledes.

“Accept-vejen” har lettet mit hjerte utrolig meget og passet på min egen energi, selvom “Accept-vejen” kræver træning og øvelse, har den skabt ro i mig.”

Anonym ekstramor til 1

Februar 2021

En ekstramor, der ønsker at være anonym, siger:

“Da jeg først hørte lydfilen om Ekstramor Mindsettet blev jeg helt ramt. Det var lidt af en aha-oplevelse. At jeg kunne gå fra min “offer-tilstand” til et meget mere powerfuldt sted i mig selv. Det var fedt. Nu lytter jeg til filen, hvis jeg ryger ned i et ekstramor-hul.”

Anonym ekstramor til 1 og mor til 1

November 2020

Et sammenbragt par med hver 2 børn fra tidligere siger:

“Vi har lyttet til din konflikthåndterings-model flere gange nu – vi har også været med på dit webinar om det samme. Vi kan rigtig godt lide din enkle og konkrete måde at formidle det på. Vores konflikter er helt afgjort blevet “bedre” efter vi er begyndt at øve modellen. Det går lidt med svingende held. Men øvelse gør jo mester, siger de”

Sammenbragt par med hver 2 børn fra tidligere

November 2020

Familierådgiver Janne Leth Førgaard

Janne Leth Førgaard

Ekstramor til 2 og mor til 2

Familierådgiver og forfatter til bogen,
Førstehjælp til Ekstramødre

Familierådgiver Janne Leth Førgaard

Få mine tips og værktøjer, der gør det lettere at være ekstramor allerede i dag

Sådan vinker du farvel til skyld, skam og dårlig samvittighed

Sådan håndterer du det kontroltab det er at være ekstramor

 Få overblik over hvad du må som ekstramor

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, så lander værktøjerne automatisk i din indbakke
Det koster blot din e-mail - herefter modtager du løbende inspirationsmails og tilbud

Tak - Tjek venligst din e-mail