fbpx

Lydkurser

Førstehjælp til ekstramødre

Som at have din egen personlige familierådgiver ved din side 24/7

Som at have din egen personlige familierådgiver ved din side 24/7, når det hele brænder på eller når du lige har brug for et godt råd i en svær situation.

Rigtigt mange ekstramødre i min rådgivning fortæller mig, at de

✔️ Føler sig fanget i en ond cirkel af misforståelser og føler sig forkerte og alene med deres følelser.

✔️ Føler, at der ikke er plads til dem i familien, og at det giver dem lyst til at holde sig væk.

✔️ Ikke kan overskue at håndtere situationer med ekstrabarnet eller ekstrabarnets mor.

✔️ Ville ønske, at de havde en hotline eller et sted, hvor de følte sig forstået og mødt i det følelsesmæssige kaos og alle de svære følelser, ekstramor-rollen medfører.

Måske du også kan genkende disse tanker, følelser og ønsker om at føle sig normal med dine følelser som ekstramor ?

Så er du ikke alene. Det er helt sikkert. Og er der én ting, jeg rigtigt gerne vil, så er det at give dig en følelse af at være helt normal og absolut ikke alene. Selvom jeg ikke kender dig og din unikke situation, så har jeg hjulpet mange, der har det ligesom dig. Og jeg er selv ekstramor ligesom dig. Jeg ved, hvordan det kan føles.

Derfor tilbyder jeg dig disse lydkurser som en slags førstehjælpskasse til dig. For vi har allesammen brug for et sted at søge hen for at få gode råd i situationer, der kan virke uoverskuelige.

For lad os bare være ærlige:
Det kan være voldsomt overvældende at blive ekstramor. Jeg ved det. For jeg er ekstramor ligesom dig.

Lydfiler til sammenbragte familier

“Det var også meget overvældende for mig pludselig at befinde mig i dette kaos af følelser, forventninger og frustrationer”

Når du bliver ekstramor, er der rigtig mange aspekter, du er nødt til at forholde dig til. Det kommer bag på langt de fleste, hvor overvældende det egentlig er. Det gjorde det også på mig.

Det er ikke bare en forelskelse i en dejlig mand (eller kvinde) og et barn eller flere, der følger med. Du får også barnets anden forælder og hele deres (måske uafsluttede) relation, med.

Kort sagt, så får du en familie, der allerede er blevet formet. Før du kom ind i billedet.
Nu bliver det din opgave at finde en plads i familien. At finde din plads. Det er ikke så let endda.

Det bliver nødvendigt at lære at navigere i den rolle og de følelser, der følger med. Det vil jeg rigtig gerne hjælpe dig med, og derfor har jeg udarbejdet en række lydkurser, der kan gøre dit liv som ekstramor, bonusmor, papmor eller stedmor lettere at navigere i.

Selv med små ændringer kan det blive lettere at være dig som nogens kæreste og andres ekstramor

Jeg ved, at det kan føles uoverskueligt lige nu. Men det behøver ikke at være sådan. Ofte er det nok med et par justeringer for at ændre din situation, hvis du altså ved, hvad du skal gøre og har de rigtige værktøjer til det. Det kan være så svært at gøre på egen hånd.

Forestil dig lige, at du hver eneste dag havde nogle simple tips og fif til at håndtere en situation, så du kunne få vendt den onde cirkel ved rent faktisk selv at gå ind og tage styringen. Og det er lige præcis, hvad du kan få ud af at lytte til disse lydkurser.

For hånden på hjertet, så er det svært at dele det her med nogen rundt om dig lige nu, ikke?

Sådan var det i hvert fald for mig, og sådan er det også for mange af de ekstramødre, jeg hver dag har i mine personlige forløb. Derfor valgte jeg at lave disse lydkurser. For at klæde ekstramødre på til at kunne navigere i den sammenbragte familie. En slags førstehjælpskasse til ekstramødre.

Tryktestet i det virkelige liv

Familierådgiver Janne Leth Førgaard

 

Måske har vi ikke mødtes før? Hej og hjertelig velkommen her til mit univers. Mit navn er Janne Leth Førgaard. Jeg er din familierådgiver og underviser gennem disse tre lydkurser. Sammenbragte familier er mit speciale, og jeg er uddannet life og business coach, stepfamily coach fra Stepfamily Foundation (NYC), shadow facilitator og familierådgiver. Og så er jeg selv ekstramor til to piger, som min mand har fra to tidligere forhold og biologisk mor til to. Så jeg ved noget om, hvordan du har det – og jeg har testet alle mine egne værktøjer for dig.

De 3 temaer i din førstehjælpskasse:

Ekstramor-rollen, ekstrabarnets mor,

parforholdet i den sammenbragte familie.

Jeg har inddelt livet som ekstramor i 3 overordnede temaer: din ekstramor-rolle, ekstrabarnets mor og parforholdet i den sammenbragte familie. Med lydkurser der helt specifikt omhandler ekstramor-rollen, ekstrabarnets mor og parforholdet i den sammenbragte familie, bliver du klædt på til at navigere i dine følelser, dine grænser og i dine konflikter.

Til de fleste af lydkurserne hører et arbejdsark + printvenligt overblik, så du kan omsætte din nye viden til praksis og aktivt få glæde af det i hverdagen. Længden varierer fra alt mellem 3 og 30 minutter.

Ekstramor-rollen ♥

Få tips og teknikker der gør det markant rarere at være dig

– så du kan være dig selv i stedet for hende den sure

Har du svært ved at være dig selv sammen med dit ekstrabarn, så er du ikke alene. Mange ekstramødre bliver i tvivl om, hvor grænsen går, hvor det er okay at sige fra og ender med at føle sig som hende den sure bonusmor eller hende den onde stedmor. For at trives i ekstramor-rollen kræver det en fokuseret styring af dine tanker og din tilgang. I dette kursus bliver du klædt på til ekstramor-rollen og til at kunne være dig selv sammen med dit ekstrabarn.

I dette kursus får du følgende lydfil-lektioner lige til at downloade og lytte til:

Lektion 1: Accept
Når du er ekstramor, er der en række faktorer i din sammenbragte familie, som du ikke kan ændre på. Med en accept af det, bliver det lidt lettere at være dig.

Lektion 2: Ekstrabarnet og dine grænser – sig fra på en rar måde
Har du svært ved at sige fra overfor dit ekstrabarn, og bider du mere i dig, end du egentlig kan holde til, får du her input og forslag til at sige fra, så det føles rart for jer begge.

Lektion 3: Ekstrabarnet og dit fokus – sådan kan du være dig selv
Synes du, det kan være svært at være dig selv sammen med dit ekstrabarn, og føler du dig som et dårligt menneske, så hjælper denne lydfil dig med at få det absolut bedste ud af ekstramor-rollen, så du kan være dig selv i stedet for hende den sure.

Lektion 4: Ekstramor fokus og tanker
Med en bevidst styring af dine tanker, bliver det mindre stressende at være ekstramor.

Lektion 5: Ekstramor-formlen
Jeg har lavet en ekstramor-formel, du kan bruge til at skabe de ændringer, du gerne vil, så det bliver rarere at være dig i din sammenbragte familie.

Lektion 6: Forandring
Forandringer er en fast og stor del af ekstramor-rollen, så selvfølgelig får du en lydfil, der klæder dig på til at håndtere forandring bedst muligt.

Lektion 7: Grænsesætning
Som ekstramor kommer du til at stå i rigtig mange situationer, hvor det er vigtigt, at du siger fra, hvis du ikke vil stå med følelsen af at være gæst i eget hjem. Lær hvordan her.

Lektion 8: Mindsettet
Mindsettet er dit absolut vigtigste ekstramor-værktøj. Det klæder dig på til at håndtere dine konflikter, fordi du bliver knivskarp på, hvilke teknikker du kan bruge.

Lektion 9: Magtesløshed og principper for at rykke sig op
Når udfordringerne synes (for) store, er det svært ikke at blive ramt af magtesløshed. Bliv klædt på til at bruge din situation konstruktivt.

Lektion 10: Uvished
Lær at slutte fred med uvisheden og det enorme kontroltab, der følger med ekstramor-rollen. Hvordan, ridser jeg op i 3 enkle trin, der kan skabe fred i dit hoved.

Lektion 11: Værdier
Som ekstramor er det vigtigt at være knivskarp på, hvilke værdier der er vigtige for dig og hvilke, du bedre kan gå på kompromis med uden at føle, du mister dig selv.

+ arbejdsark du kan printe ud og udfylde i ro og mag,
så du får det maksimale ud af lydkurset.

Din investering er 399 kr. 

 

Ekstrabarnets mor ♥

En vigtig brik i det puslespil din sammenbragte familie udgør

Uanset hvordan vi vender og drejer det, spiller ekstrabarnets mor en vigtig rolle i dit liv som ekstramor. Det er uundgåeligt.

Selv om hun ikke bor sammen med resten af familiemedlemmerne, så er ekstrabarnets mor med til at præge trivslen hos barnet, barnets far og dig som ekstramor. Alt efter hendes tilgang og tilstedeværelse, fysisk såvel som mentalt, er hun ofte (helt ufrivilligt) årsag til konflikter og skænderier hos sammenbragte par.

Med dette lydkursus bliver du klædt på til at minimere unødige og endeløse konflikter om hende – i dit parforhold.

I dette kursus får du følgende lektioner lige til at downloade og lytte til:

Lektion 1: De 3 forskellige typer mødre
Når et barns mor og far går hver til sit, er det vigtigt at bevare den gode forældrerelation, selvom samlivet er ophørt. Sådan går det ikke altid. Bliver klogere på de 3 typer biologiske mødre.

Lektion 2: Ansvar og skyld
Nogle gange får du som ekstramor skylden for alt muligt af ekstrabarnets mor. Oftest er det nytteløst at forsøge at forklare eller forsvare sig, hvis hun er rasende og lægger ansvaret andre steder end hos sig selv. Få mit bud på, hvad du kan gøre.

Lektion 3: Giv slip
Som ekstramor bliver du nogle gange, fuldstændig ufrivilligt, genstand for en voldsom reaktion fra ekstrabarnets mor. Lær hvordan du undgår, at det påvirker dig alt for voldsomt.

Lektion 4: Hendes forældreret
Hvad må ekstrabarnets mor, i egenskab af at være forælder, egentlig bestemme hjemme hos jer – få mit bud på det her.

Lektion 5: Hvad du kan lære af hende
Jeg tror på, at dit ekstrabarns mor er god til noget, som du kunne lade dig inspirere af. Bliv klogere på hvorfor og hvordan.

Lektion 6: Misforståelsen
Den mest udbredte misforståelse er, at ekstrabarnets mor er nødt til at ændre sig, før du kan få et godt liv. Det er hun ikke. Få inspiration til at få et godt ekstramor-liv, uanset hvordan dit ekstrabarns mor er.

+ arbejdsark du kan printe ud og udfylde i ro og mag,
så du får det maksimale ud af lydkurset.

Din investering er 399 kr.

Parforholdet i den sammenbragte familie ♥

Sådan passer du på jer og jeres kærlighed
– og minimerer konflikterne i parforholdet

Når du er nyforelsket i verdens dejligste mand, tænker du måske ikke så meget over, at du ikke kun får en mand og et barn med.

Du får faktisk også hans relation til barnets mor med, og den måde han er far på, overrasker nogle. Det har en stor indvirkning på parforholdet og livet i den sammenbragte familie. Med dette lydkursus bliver du klædt på til at navigere i og være opmærksom på de særlige kendetegn og interessekonflikter, der findes i alle sammenbragte familier.

I dette kursus får du følgende lektioner lige til at downloade og lytte til:

Lektion 1: Familiens trivsel
Her får du 5 trivselstips, der gør det lettere ikke kun for dig som ekstramor, men for alle i den sammenbragte familie. En af fordelene ved en sammenbragt familie er, at der er nogle ressourcer, der ikke er i en kernefamilie, dem kan du bringe i spil.

Lektion 2: Forskelle på kernefamilier og sammenbragte familier
Her får du et overblik over nogle af de vigtigste forskelle på kernefamilier og sammenbragte familier og dermed også en forståelse af, hvorfor du og din partner (måske) ser meget forskelligt på tingene.

Lektion 3: Forventningsafstemning
U-afstemte og bristede forventninger er årsag til mange konflikter. En del konflikter kan minimeres og nogle helt undgås, når I (løbende) afstemmer jeres forventninger til jer selv og hinanden.

Lektion 4: Parforholdet og kommunikation
Selvom du har de bedste intentioner, ender du og I i misforståelser og skænderier uden helt at vide hvorfor. Der er en verden til forskel på, hvordan mænd og kvinder kommunikerer. Her får du et hurtigt overblik over de væsentligste forskelle – samt forslag til hvordan du kommunikerer, så du bliver hørt.

Lektion 5: Parforholdet og konflikthåndtering
Det er ingen sag at blive forelsket, men at opretholde et kærligt parforhold kræver en vedholdende indsats, især når udfordringerne og konflikterne melder sig på banen. Med min konflikthåndteringsmodel i 3 enkle trin bliver du klædt på til at håndtere dine konflikter konstruktivt og dermed give kærligheden de bedste vilkår.

Lektion 6: Parforholdet og kærlighedssprog
Hvis du nogle gange føler, at du og partner, taler hver sit sprog, kan det meget vel være rigtigt. Der findes faktisk et kærlighedssprog, fem kærlighedssprog for at være nøjagtig. Bliv klogere på hvilket sprog der er dit, hvilket der er din partners, og hvad der får jer hver især til at føle jer elsket.

Lektion 7: Præmisserne
I den sammenbragte familie er der nogle særlige præmisser. Når du tager udgangspunkt i dem bliver det lettere for alle. En sammenbragt familieform er ikke dårlig, den er bare anderledes end en kernefamilie, derfor bliver du nødt til at bruge en anden tilgang. Den får du her.

Du får også disse pdf-oversigter:

Oversigt 1: 10 fordele ved at leve i en sammenbragt familie
Fordelene ved den sammenbragte familie har en tendens til at drukne i udfordringer og logistik. Men der er nogle klare fordele, dem får du en oversigt over.

Oversigt 2: 10 udfordringer i alle sammenbragte familier
Oversigt over de 10 uundgåelige udfordringer, der findes i alle sammenbragte familier.

 

+ arbejdsark du kan printe ud og udfylde i ro og mag,
så du får det maksimale ud af lydkurset.

Din investering er 399 kr.

 

Små skridt kan skabe store forandringer.

Alle forandringer starter med en beslutning om at tage det første skridt
Med en investering i dine ekstramor lydkurser, tager du det første skridt

Den samlede pakke

 

Til dig, der bare gerne vil finde dig til rette som ekstramor i din sammenbragte familie og kan mærke, at du vil arbejde på alle tre områder i dit liv som ekstramor.

Med alle tre lydkurser vil du – hånden på hjertet – være endnu bedre klædt på til de forskellige svære situationer, du oplever i dit liv som ekstramor. Derfor har du hvert år i juli måned mulighed for at købe alle tre lydkurser, som en samlet pakke:

✓ Ekstramor-rollen
✓ Ekstrabarnets mor
✓ Parforholdet i den sammenbragte familie

 

Din samlede investering er 999 kr.
(kun muligt at købe i juli måned)

Testimonials

Anne siger:

“Lydfilerne ramte plet på alle de tanker, følelser, reaktioner og refleksioner, jeg havde gjort mig som ekstramor og bare generelt som mig. De satte tingene i perspektiv og gav mig nogle hurtige og håndgribelige værktøjer til at håndtere de fleste af mine tanker og handlinger. Bare ud fra lydfilerne lærte jeg at håndtere min hverdag og mig selv på en helt ny, mere afslappende og glad måde. Nu er jeg ikke kun hende den sure mere. Kæmpe anbefaling herfra 😊”

Anne Lundø, mor til 1 og ekstramor til 2

Marts 2021

Nadia siger:

“Jeg er rigtig glad for alle dine lydfiler og har fundet ro, trøst og håb i dem alle 🙏
Den som umiddelbart har gjort størst indtryk på mig, og som jeg fik en øjeblikkelig reaktion på i mig selv, er den, hvor du taler om Ekstramorrollen – hvordan, jeg kan vælge enten at indtage et rollemodelsmønster eller et offermønster, hvordan jeg selv med mine tanker og handlinger, er ansvarlig for at placere mig godt eller mindre godt i min Ekstramorrolle – både i min relation til min kæreste, vores børn og særligt hans børns mor, for det er absolut der min og vores største udfordring ligger…
Og der er virkelig noget at hente hjem her.”

Nadia, mor til 1 og ekstramor til 2

Februar 2021

En ekstramor, der ønsker at være anonym, siger:

“Første gang jeg lyttede til lydfilen om Ekstramor Mindsettet var der noget, der faldt på plads for mig. Det var vildt at blive bevidst om, hvor meget jeg selv kan styre med mine tanker, og pludselig er mit humør ikke længere afhængigt af, hvad min kæreste beslutter i forhold til hans børn. Jeg kan vælge at sætte grænser og give slip, og det er stærkt..”

Anonym ekstramor til 2 og mor til 2

Februar 2021

En ekstramor, der ønsker at være anonym, siger:

“Jeg har haft stor glæde af Jannes lydfiler, som fulgte med i mit forløb, som jeg er startet efter jeg blev ekstramor. Jeg bliver utroligt påvirket af måden min kærestes datter opfører sig på til tider. Disse situationer påvirker mig enormt også dem, som egentlig kun inkluderer min kæreste og datteren. Jeg lader mig irritere, bliver ked af det, frustreret, får ondt i maven og kan egentlig bare have lyst til at stille mig op og skrige. I lydfilen “Accept” bliver der skitseret to veje, du som menneske kan vælge at gå ned af. Disse to veje er “Accept-vejen” og “Hvis-bare-vejen”.

Jeg har bevidst og konsekvent gået ned af “Accept-vejen” når jeg har stået i en situation, hvor jeg hverken kan eller skal gøre fra eller til. I stedet for at pine mig selv med: “Hvis bare hans datter ikke var hos os…” For sådan er det ikke og bliver det ikke. Jeg er blevet meget bedre til at fralægge mig det ansvar, jeg sagtens kan tillade mig og acceptere de ting, som ikke kan blive anderledes.

“Accept-vejen” har lettet mit hjerte utrolig meget og passet på min egen energi, selvom “Accept-vejen” kræver træning og øvelse, har den skabt ro i mig.”

Anonym ekstramor til 1

Februar 2021

En ekstramor, der ønsker at være anonym, siger:

“Da jeg først hørte lydfilen om Ekstramor Mindsettet blev jeg helt ramt. Det var lidt af en aha-oplevelse. At jeg kunne gå fra min “offer-tilstand” til et meget mere powerfuldt sted i mig selv. Det var fedt. Nu lytter jeg til filen, hvis jeg ryger ned i et ekstramor-hul.”

Anonym ekstramor til 1 og mor til 1

November 2020

Et sammenbragt par med hver 2 børn fra tidligere siger:

“Vi har lyttet til din konflikthåndterings-model flere gange nu – vi har også været med på dit webinar om det samme. Vi kan rigtig godt lide din enkle og konkrete måde at formidle det på. Vores konflikter er helt afgjort blevet “bedre” efter vi er begyndt at øve modellen. Det går lidt med svingende held. Men øvelse gør jo mester, siger de”

Sammenbragt par med hver 2 børn fra tidligere

November 2020

Familierådgiver Janne Leth Førgaard

Janne Leth Førgaard

Ekstramor til 2 og mor til 2

Familierådgiver og forfatter til bogen,
Førstehjælp til Ekstramødre

Familierådgiver Janne Førgaard

Få mine tips og værktøjer, der gør det lettere at være ekstramor allerede i dag

Sådan vinker du farvel til skyld, skam og dårlig samvittighed

Sådan håndterer du det kontroltab det er at være ekstramor

 Få overblik over hvad du må som ekstramor

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, så lander værktøjerne automatisk i din indbakke
Det koster blot din e-mail - herefter modtager du løbende inspirationsmails og tilbud

Tak - Tjek venligst din e-mail