fbpx

Jeg svingede mellem at føle mig afmægtig og afklaret

At være ekstramor er kompliceret. Det er en følelsesmæssig affære.

Siden jeg stiftede Ekstramor.dk i 2011, har jeg været i kontakt med rigtig mange ekstramødre. Hver og en er blevet overrasket over, hvor mange følelser, der er kommet i spil i forbindelse med ekstramorrollen.

Ens for alle os, der vælger at blive en del af en sammenbragt familie, er en følelsesmæssig rutschetur, der ikke er til at komme uden om. Det, der ikke er ens for os alle er, hvordan vi håndterer turen.

Jeg skal være den første til at indrømme, at jeg har vekslet mellem at føle mig afklædt, afmægtig, apatisk, ansvarlig og afklaret.

Forestil dig lige, hvor anstrengende og nedbrydende det er at gå rundt og føle sig som verdens dårligste menneske. Ussel. Forkert. Smålig. Uelskelig. Føj, det er ikke en fest. (Og det tror jeg godt, du ved).

Forestil dig så også lige, hvilken fed følelse det er at se på sig selv med helt andre øjne. Forstående øjne. Omsorgsfulde øjne. Kærlige øjne. Øjne, der ser bag facaden og omfavner det store blødende sår, du får, når du føler dig fuldstændig forkert i hele dit dna. Øjne der opmuntrer. Øjne der hepper. Øjne der accepterer.

Det blev mine øjne. På mig selv. Og det er sgu et fedt udsyn. Det er det virkelig.

Jeg tror, jeg har været ude i samtlige følelsesmæssige afkroge i min nu 17 år lange ‘karriere’ som ekstramor og ikke mindst i mine 15 år som mor.

Nogle af de ting, der virkelig har hjulpet mig, har jeg fyldt ind i denne miniguide med 3 gode råd, der gør det lettere at være dig allerede i dag.  Du er så hjertelig velkommen til at lade dig inspirere.

Ingen ekstramor skal gå rundt og føle sig forkert, hvis det stod til mig.

Kærligst
Janne

Familierådgiver Janne Leth Førgaard

Rådgivning til ekstramødre og sammenbragte familier

Få mine tips og værktøjer, der gør det lettere at være ekstramor allerede i dag

Sådan vinker du farvel til skyld, skam og dårlig samvittighed

Sådan håndterer du egne og andres forventninger til dig som ekstramor

Sådan får du din partner på banen uden (for mange) konflikter

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, så lander værktøjerne automatisk i din indbakke
Det koster blot din e-mail - herefter modtager du løbende inspirationsmails og tilbud

Tak - Tjek venligst din e-mail