fbpx

Hvornår må bedsteforældre rette på ekstrabørnebørn?

Spørgsmål til ekstramor
Hvad gør jeg, når mine svigerforældre forskelsbehandler deres biologiske børnebørn (min mands børn) og mine børn fra tidligere. De biologiske børnebørn må mere, er ‘bedre’ end mine og generelt interesserer min svigerforældre sig mere for deres biologiske børnebørn, hvilket jo også er helt naturligt. Mit spørgsmål er, hvornår må mine svigerforældre rette på mine børn, dvs deres bonusbørnebørn?

Med venlig hilsen – en ekstramor og mor

Svar fra Janne/Ekstramor.dk
Tak for dit meget relevante forskelsbehandling-spørgsmål.

Som mor er det ikke rart at være vidne til, at vores børn bliver forskelsbehandlet på en måde, der ikke er i deres favør. Alligevel er det et vilkår, der kan blive vores, når vi lever i en sammenbragt familie. Måske bliver vores børn både forskelsbehandlet af vores mand, hvis han ikke er far til børnene og af hans familie.

Jeg har ikke noget klart svar på, hvornår dine svigerforældre må rette på dine børn. Hvis det er i deres hjem, kan vi blive nødt til at acceptere nogle rammer, de har, som vi ikke nødvendigvis er enige i.

Helt overordnet, så anbefaler jeg, at vi siger fra, hvis vi føler os trådt på, eller hvis vi føler vores børn bliver urimeligt forskelsbehandlet. Men selv, når vi siger fra, kan vi ikke være sikre på, at vores ønske bliver imødekommet eller taget godt imod.

Vi kan ikke bestemme over andre mennesker, men vi er i vores fulde ret til at sige fra, hvis vi føler os trådt på. Eller hvis vi føler, vores børn bliver trådt på.

Det kan du sige til dine børn
Hvis børnene kommenterer forskelsbehandlingen og eksempelvis siger: “X gør forskel på mig og Y.”

Så mener jeg, at det er kærligst at bekræfte barnets fornemmelse med en varm stamme og et “Ja, det har jeg også lagt mærke til.” Hvis du altså har lagt mærke til det. På den måde får barnet en oplevelse af, at det de føler (forskelsbehandling) ikke er forkert.

Kærligst
Janne

Rådgivning til ekstramødre og sammenbragte familier

Få mine tips og værktøjer, der gør det lettere at være ekstramor allerede i dag

Sådan vinker du farvel til skyld, skam og dårlig samvittighed

Sådan håndterer du egne og andres forventninger til dig som ekstramor

Sådan får du din partner på banen uden (for mange) konflikter

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, så lander værktøjerne automatisk i din indbakke
Det koster blot din e-mail - herefter modtager du løbende inspirationsmails og tilbud

Tak - Tjek venligst din e-mail