fbpx

Hvad må jeg som ekstramor?

Hvad må jeg blande mig i,
og hvad er jeg bare nødt til at acceptere?

Lørdag den 18. marts 2023 kl. 9.30-16.30 i København

Til dig der gerne vil undgå at føle dig som en gæst i dit eget hjem, når du er sammen med dit ekstrabarn

Hvis du, som ekstramor, er den mindste smule i tvivl om, hvad du må blande dig i, og hvad du bare er nødt at acceptere, fordi du lever i en sammenbragt familie, er denne masterclass lørdag den 18. marts 2023 til dig.

Mange ekstramødre føler sig som en gæst i deres eget hjem, når ekstrabarnet er der. Som om de ikke helt kan være sig selv. Mange får også følelsen af at være tilovers, overflødig eller det 3. hjul.

En af grundene til det er sådan, er den uvished, der er forbundet med ekstramor-rollen.
Det er ikke givet på forhånd, hvad du må og ikke må i dit eget hjem.
Det er blandt andet det, der giver ondt i maven, følelsen af at være gæst og tilovers.

”Hvad må jeg masterclass’en” får du overblik over, hvorfor det er sådan og vigtigere endnu, så bliver du klædt på til, hvordan du kan håndtere det. Hvad kan du, helt konkret, gøre og sige.

Når masterclass’en er slut, har du en plan i hånden, så du ved, hvad det er, du kan ændre på, når du kommer hjem, så det bliver lettere at være dig i din sammenbragte familie.

Masterclass’en lørdag den 18. marts er til dig, hvis du:

✓ Vil have overblik over, hvad du må og kan ændre på, og hvad du er nødt til at lære at affinde dig med

✓ Har svært ved at sige fra og sætter grænser- uden at tankerne og tvivlen suser rundt i dit hoved

✓ Synes det er lidt af en mundfuld at være ekstramor og ikke helt kan kende dig selv længere

✓ Er blevet overrasket og forskrækket over dine ekstramor-tanker og -følelser. De ligger meget langt fra din normale måde at tænke på

✓ Savner et netværk af fortrolige ligesindede, der 100% kan forstå dig og forstå hvilke følelser, tanker, tvivl og tårer, ekstramor-rollen kan udløse

✓ Er klar til at smøge ærmerne op og trække i arbejdstøjet sammen med mig og de andre deltagere, så du kan gå hjem med en plan, der kommer til at gøre en stor forskel for din måde at føle dig tilpas i ekstramor-rollen

Masterclass’en finder sted i København K lørdag den 18. marts kl. 9.30-16.30.
Din investering i at føle dig bedre tilpas i rollen som ekstramor er 1.995 kr.

Dit råderum i dit eget hjem er ofte uvist, når du er ekstramor. Sådan behøver det ikke være.

Da jeg blev selv ekstramor, blev jeg utrolig forskrækket over, hvor mange og voldsomme følelser, den rolle førte med sig for mig.

Tvivlen om, hvad jeg måtte og ikke måtte og usikkerheden om, hvad jeg kunne tillade mig og ikke tillade mig, slog mig helt omkuld i starten. Jeg begyndte at tænke over, om der mon var noget galt med mig, for jeg følte mig helt forkert indeni.

Sådan har jeg det heldigvis ikke længere, for i dag ved jeg, hvad der havde været godt at gøre fra starten af. Og det vil jeg lære dig. Så du forhåbentlig undgår at tvivle alt for meget på dig selv og undgår at føle dig forkert, som jeg gjorde.

På masterclass’en hjælper jeg dig med at få klarhed og ro i maven og hovedet. Blot kræver det én dag af din tid.

Sammenbragte familier er ikke kun mit arbejdsliv. Det har også været mit privatliv i over 20 år.

Familierådgiver Janne Leth Førgaard

Mit navn er Janne og jeg er forfatter til Førstehjælp til ekstramødre, coach, facilitator, praktisk parterapeut og familierådgiver med speciale i sammenbragte familier.

Udover min faglige viden, er jeg selv barn af skilte forældre og har siden 2002 levet i en sammenbragt familie med min mand, der havde 2 børn fra 2 tidligere forhold, da jeg mødte ham. Sammen har vi fået 2 børn.

I efteråret 2023 udkommer min nye bog;
Førstehjælp til sammenbragte familier

“Du vidste jo, hvad du gik ind til…”
Der er særligt to årsager til, at ekstramor-rollen er svær.

Forskningen viser, at det er sværere at være ekstramor end det er at være ekstrafar. Det skyldes forskellige faktorer, blandt andet, at ekstramødre stille meget høje krav til sig selv i ekstramor-rollen.

Hvorfor er det så svært?
Kan du, som ekstramor, ikke bare tage dig sammen, du vidste jo, hvad du gik ind til.

Nej. Du kan ikke bare tage dig sammen.
Nej. Du vidste ikke, hvad du gik ind til. På det følelsesmæssige plan.

Jo, du vidste godt, han havde et barn (i mit tilfælde 2 børn med 2 forskellige), men du vidste ikke, hvor mange følelser, det ville udløse at forelske sig i nogens forælder. Det har du ikke en chance for at vide på forhånd.

Det finder du først ud af – og mærker – når du står midt i dine følelsers vold og knapt kan overskue, hvad du selv hedder, fordi du er så overvældet. De færreste af os har lært at håndtere den slags følelsesmæssige kaos. Det får du brug for hjælp til, og det vil jeg gerne hjælpe dig med. Det er den ene årsag.

Den anden årsag er præmisserne. Med det sammenbragte familieliv følger en række præmisser, du ikke kan ændre på, og som du derfor bliver nødt til at arbejde henimod at acceptere. Det er ikke let og sker i hvert fald ikke overnight. Der findes heller ikke et quick fix, der kan løse det. Her er det nødvendigt med en mental indsats fra din side.

En stor det af de udfordringer og følelsesmæssige kaos mange oplever i sammenbragte familier, skyldes præmisserne. Derfor får du naturligvis også overblik over på masterclass’en. Du får også værktøjer og forslag til, hvordan du (og I som par) kan håndtere dem.

At leve i en sammenbragt familie er ikke et dårligt familieliv, det kræver en viden og nogle værktøjer, som de færreste af os naturligt har med mindre, vi aktivt opsøger dem. Den viden og de værktøjer får du på dagen.

 

Frustration, tristhed og magtesløshed

Frustration

Mange ekstramødre bliver frustrerede, fordi de føler sig som hende den sure eller altid utilfredse ekstramor. Det er bare ikke en fed følelse at gå rundt med, slet ikke når følelsen af at

✓  du ikke har så meget at skulle have sagt i dit eget hjem

✓  du må sluge kamel på kamel og indgå (store) kompromiser

✓  der bliver truffet beslutninger hen over hovedet på dig, uden du bliver spurgt

✓ der ingen retfærdig er

også er følelser, du løbende er nødt til at håndtere. Det gør noget ved dit selvværd og dit selvbillede. Det hjælper jeg dig med at håndtere på masterclass’en.

Tristhed

Tristheden og presset rammer, især fordi du ikke føler dig hjemme i dit eget hjem – eller i dig selv. Måske kan du, som mange andre ekstramødre nikke genkendende til at gå rundt med følelsen af

✓ ikke at kunne være dig selv derhjemme uden at kunne sætte fingeren på præcis hvorfor

✓ ikke rigtigt at vide, hvor du skal gøre af dig selv, når dit ekstrabarn er hos jer

✓ at de regler og aftaler, du indgår med din partner, ikke bliver overholdt i hverdagen

✓ at være tilovers, tilsidesat eller ligegyldig

Du føler du dig som en gæst i dit eget hjem. Du føler dig heller ikke helt tilpas i dig selv. Ikke ligefrem en win-win. Det adresserer jeg også på masterclass’en.

 

Magtesløshed

En af de absolut sværeste følelser at håndtere er magtesløsheden. Og den er på nogle punkter er fast følgesvend i ekstramor-rollen. Derfor er konkrete forslag til, hvordan du kan håndtere magtesløshed naturligvis også en helt essentiel del af masterclass’en/workshoppen.

Måske kan du også nikke genkendende til en eller flere af disse situationer, der ofte udløser en følelse af magtesløshed:

✓ Du har følelsen af, at din partner ikke siger fra overfor sin eks, barnets anden forælder, men siger fra overfor dig

✓ Når barnets anden forælder gerne vil bytte dag eller weekend, er I altid imødekommende og fleksible – det gælder meget sjældent den anden vej

✓ Du og din partner har lavet nogle klare aftaler for dit ekstrabarn om opdragelse, oprydning, pligter i hjemmet eller lignende og de bliver oftest kun håndhævet af dig

✓ Din partner og barnets anden forælder træffer beslutninger, der også får indflydelse på dit liv, uden du reelt bliver taget med på råd

På masterclass’en lærer du at håndtere magtesløsheden inklusive, hvad du, helt konkret, kan gøre.

Få overblik, klarhed og ro i dig selv og din ekstramor-rolle ♥

På masterclass’en får du overblik, klarhed og ro, så du kan være dig selv i din ekstramor-rolle.

Du får, lige så vigtigt, et fortroligt frirum og fællesskab med andre ekstramødre, der er i (nogenlunde) samme situation som dig.

En gruppe af fortrolige ligesindede der, på egen kroppen og med egne tanker og følelser, ved hvordan det føles at være ekstramor.

Du får en dag – og et rum – hvor ingen følelser er forbudte eller forkerte. Et rum, hvor du bliver mødt med forståelse, anerkendelse og opmuntring.

Der vil ikke være nogen, der møder dig med et…

”Du vidste jo, hvad du gik ind til”

”Det er jo bare et barn”

”Det er dig, der er den voksne”

”Jeg forstår ikke, du orker at blive hos ham eller hende”

På masterclass’en den 18. marts kl. 9.30-16.30 får du;

✔️ Et frirum, hvor alle følelser må siges højt

✔️ Overblik over præmisserne i den sammenbragte familie

✔️ Undervisning i, hvordan du kan sige fra på en behagelig måde

✔️ Forslag til, hvordan du kan udtrykke dine behov, så din partner lytter

✔️ Konkret sparring på dine udfordringer

✔️ Støtte og opmuntring

✔️ En personlig handleplan, så du ved, hvad du skal gøre derhjemme

✔️ Fortrolige ligesindede du kan udveksle erfaringer med

Du får værktøjer og en personlig handleplan,
så du kan få overskuddet og glæden tilbage

Hvis du gerne vil ændre på de ting, der ikke fungerer godt for dig i din rolle som ekstramor, så er du nødt til at gøre noget andet, end du gør i dag. Ellers får du bare mere af det samme.

For mange er det uoverskueligt, hvor og hvordan de skal starte. Det er her masterclass’en og jeg hjælper dig helt konkret i gang.

Jeg har samlet alle de bedste og mest virkningsfulde værktøjer, tips og råd til et dejligt ekstramor-liv. Du får:

1. Den åbenlyse, men ofte oversete, forklaring på hvorfor du ikke bare ved, hvad du må og ikke må, og hvorfor du kommer følelsesmæssigt ud af balance.

2. Overblik over de 5 vigtigste præmisser i sammenbragte familier – og forslag til, hvordan du forholder dig til dem.

3. Værktøjer til at sætte (og løbende håndhæve) dine grænser på en måde, som passer til dig personligt

4. En model der hjælper dig med at håndtere de konflikter, der løbende opstår, når du lever i en sammenbragt familie

5. En personlig handleplan, som du udarbejder i løbet af masterclass’en/workshoppen, så den passer til dig, din familie og din hverdag.

6. Et fortroligt forum af ligesindede hvor du udtrykker dine følelser og tanker uden at blive bedømt. Vi er alle ekstramødre.

7. Kærlige og konkrete ekstramor-formuleringer, så du ved, hvad du kan sige i de der ekstramor-situationer, der normalt efterlader dig ordløs.

8. En følelse af ikke at være alene, men derimod normal og med en ny tilgang til din ekstramor-rolle – og fornyet energi.

9. Mulighed for at få min rådgivning og sparring i løbet af dagen.

Pris og praktik

Masterclass’en finder sted i et mødelokale på mit rådgivningskontor, der ligger lige i hjertet af København.

Sted: Kvindernes Bygning, Niels Hemmingsens Gade 10 lige ved Amagertorv
(ca 10 min gang fra Nørreport og/eller Kongens Nytorv)

Tid: Lørdag den 18. marts kl. 9.30-16.30

Pris: Din investering i at få det bedre som ekstramor er 1.995 kr.

Ved tilmelding senest den 27. februar sparer du 300 kr, din investering er derfor kun 1.695 kr.

Prisen inkluderer kaffe/te/vand, snacks undervejs. Frokost er ikke inkluderet. Du er velkommen til at medbringe frokost eller hente i pausen, der er masser af muligheder i området, bl.a. Meny, Joe & the Juice og Holms Bager.

Bemærk: begrænset antal pladser.
Som ekstramor er der mange situationer, hvor du ikke føler, der er plads til dig. Sådan er det ikke her hos mig. Det er vigtigt for mig, at der er tid og plads til hver enkelt ekstramor. Derfor er der kun 10 pladser.

På den måde sikrer jeg muligheden for, at du og de andre deltagere kan komme til orde og få det med hjem, du er kommet for. Og i øvrigt også har betalt for.

Bonus 1: Opfølgning på Zoom

Opfølgning på masterclass’en den 18. april kl. 19.00-20.00 på Zoom
Her samler vi op på masterclass’en og gør status på din og de andre deltageres handleplan.
Du deler naturligvis kun det, du har lyst til.

Bonus 2: Eksklusiv masterclass facebook-gruppe

Deltagerne på masterclass’en får jeres helt egen fortrolige og lukkede facebook-gruppe, hvor I fortsat kan sparre med hinanden, længe efter masterclass’en er slut. Deltagelse er naturligvis frivilligt.

Jeg håber, vi ses lørdag den 18. marts i København

Familierådgiver Janne Leth Førgaard

Janne Leth Førgaard
Familierådgiver, coach, facilitator, praktisk parterapeut og forfatter til Førstehjælp til ekstramødre
Ny bog på vej: Førstehjælp til sammenbragte familier

Familierådgiver Janne Førgaard

Få mine tips og værktøjer, der gør det lettere at være ekstramor allerede i dag

Sådan vinker du farvel til skyld, skam og dårlig samvittighed

Sådan håndterer du det kontroltab det er at være ekstramor

 Få overblik over hvad du må som ekstramor

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, så lander værktøjerne automatisk i din indbakke
Det koster blot din e-mail - herefter modtager du løbende inspirationsmails og tilbud

Tak - Tjek venligst din e-mail