fbpx

Spørgsmål til Ekstramor
Hjælp – mit ekstrabarns mor hader mig uden egentlig grund, for vi kender ikke hinanden. Jeg har et fint forhold til mit ekstrabarn, men hendes mor, kan tilsyneladende virkelig ikke lide mig, hvilket betyder, at jeg ikke må deltage ved fælles arrangementer fx. på skolen, hvor min kæreste skal med. Jeg synes, det er uretfærdigt at blive sat til vægs på den måde. Min kæreste bliver småsur, når jeg tager det op. Har du nogle gode råd?

Venlig hilsen
En ekstramor til 1.

Svar fra Ekstramor

Kære ekstramor
Tak for dit spørgsmål. At du bliver ’sæt til vægs’ har i virkeligheden slet ikke noget med dig at gøre, som person. Selv om jeg ikke kender de nærmere omstændigheder tillader jeg mig alligevel at gætte på, hvad dit ekstrabarns mors motiv kan være. Det kan være, at

1) hun gerne vil genere hendes eks – din kæreste

2) det gør ondt på hende at se, at du har ’overtaget’ det, der var en gang var hendes (livet med manden og til dels barnet)

3) at hun VIL bestemme, hvordan tingene skal være, inklusive, hvem der kan komme med og hvem, der ikke kan

Sålænge hendes opførsel bestemmer, hvordan du har det, har hun magten over dig. Ikke, at jeg ikke forstå dig, for det gør jeg. Blot tænker jeg, at det vil være mere konstruktivt, hvis du kan hæve dig over situationen og hendes opførsel.

Vi kan ikke være elsket (eller accepteret) af alle og jo før, du kan finde fred med, at dit ekstrabarns mor ikke kan lide dig, selv om, du ikke har gjort hende noget og hun ikke kender dig rigtigt, jo bedre, vil du få det.

Beslut dig for, i hvor stor grad, det skal påvirke dig? Hvem bestemmer, hvordan du har det – er det en kvinde, der har et horn i siden på dig eller er det dig selv? Måske vil det hjælpe dig at tænke på, at det virkelig ikke er dig personligt, men det er den rolle, du har fået i hendes liv.

Når der er skolearrangementer og eventuelt andet, du ikke kan være med til, så sørg for at lave noget, der gør dig glad – i stedet for at fokusere på, at du ikke kommer med. Se tiden som en ren foræring, en slags gave, som du kan bruge til at lave lige det, der gør dig glad. Er det mon en god latte, en gåtur, en bog, et blad, bare at lave ingenting?

Ja, det er muligt, at det er uretfærdigt, men det er (desværre) uden for din kontrol, hvordan din kærestes eks opfører sig. Accepter, at sådan er hun. Og du er anderledes. Du kan vælge at fastholde dit gode humør og statuere et eksempel på, at selv om nogen forsøger ’at gøre livet surt for dig’, lader du dig ikke påvirke. Hun kan kun påvirke dig og dit humør, så længe du tillader det.

Den dag, du beslutter at give slip, virkelig slip, har hun ingen magt over dit humør eller velbefindende.

Vi kan ikke ændre andre. Vi kan ændre de tanker, vi tænker om andre.

Kærlig hilsen
Janne

 

Rådgivning til ekstramødre og sammenbragte familier

Få mine tips og værktøjer, der gør det lettere at være ekstramor allerede i dag

Sådan vinker du farvel til skyld, skam og dårlig samvittighed

Sådan håndterer du egne og andres forventninger til dig som ekstramor

Sådan får du din partner på banen uden (for mange) konflikter

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, så lander værktøjerne automatisk i din indbakke
Det koster blot din e-mail - herefter modtager du løbende inspirationsmails og tilbud

Tak - Tjek venligst din e-mail