fbpx

Når det kommer til sammenbragte familier, synes jeg, der er en kedelig tendens til at fokusere på det negative.

En tendens til at fremhæve, hvor svært det kan være. Og ja, dét kan det være. Det ved jeg selv. En del om faktisk, både personligt og professionelt. Det er ikke kun ‘a smooth ride’.

Nu, hvor jeg er blevet mor, kan jeg konstatere, at det heller ikke kun er ‘a smooth ride’ at være mor. Jeg skal love for, at der også er udfordringer på mor-ruten. Den er ikke kun belagt med fløjsbløde rosenblade, duften af lavendel og blid baggrundsmusik.

Både i min egenskab af ekstramor og mor, har jeg lært nogle ting, som jeg ikke vil være foruden, når jeg kigger på det i dag. Egenskaber, jeg har udviklet, som har gjort mig til et mere rummeligt menneske.

Dem vil jeg hellere fokusere på end alle de udfordringer, der også er. Det betyder ikke, at jeg lukker øjnene for udfordringer. Men det betyder, at jeg ikke giver udfordringerne al pladsen og taletiden.

For at leve i en sammenbragt familie er så meget mere end udfordringer. Det er personlig udvikling på masterclass niveau.

Hvis jeg ikke var blevet ekstramor, havde jeg nok ikke frivilligt lært at….

1) Udvikle en forståelse for, at der er andre måder end min at gøre tingene på

2) Det kærlige valg nogle gange er at tie stille

3) Der er forskellige oplevelser af virkeligheden og at opfattelsen afhænger af øjet, der ser. Hvad vigtigere er, du kan fint have din oplevelse og jeg kan have min. Jeg ikke behøver bruge tid og energi på, at du SKAL se tingene fra min side (Det er svært at lade være med, når jeg godt kan lide at få ret). Jeg er, til enhver tid, fri til at give slip på, at du skal se tingene fra min side. Du har din opfattelse og jeg har min. Og så stopper den der. (Hvis jeg giver slip på behovet for at få ret…)

Hvis jeg ikke var blevet mor, havde jeg nok ikke frivilligt lært at…

1) Få et mere afslappet forhold til min indre kontrolgeneral

2) Acceptere andre som de er, i stedet for at ønske de skal være og/eller gøre det, jeg synes er vigtigt/rigtigt

3) Der er kærlighed nok til alle. Faktisk vokser den, når vi deler den

Hvad har du lært?
Hvis du har lyst, kan du lave en liste med de 3 vigtigste ting, du har lært af at være ekstramor OG, hvordan netop de egenskaber kommer dig til gode hver dag.

Har du lyst til at dele med mig, hvad du har lært – så send mig endelig en mail på janne@ekstramor.dk, så kan jeg glæde mig sammen med dig.

Kærligst
Janne

PS:
Kender du en, der lever i en sammenbragt familie, må du gerne sende udfordringen videre. Så er vi flere, der får fokus på det nyttige, vi har lært.

Rådgivning til ekstramødre og sammenbragte familier

Få mine tips og værktøjer, der gør det lettere at være ekstramor allerede i dag

Sådan vinker du farvel til skyld, skam og dårlig samvittighed

Sådan håndterer du egne og andres forventninger til dig som ekstramor

Sådan får du din partner på banen uden (for mange) konflikter

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, så lander værktøjerne automatisk i din indbakke
Det koster blot din e-mail - herefter modtager du løbende inspirationsmails og tilbud

Tak - Tjek venligst din e-mail