fbpx

 

Selvfølgelig har du svært ved at rumme hans barn

Hæng i – jeg starter lige et helt andet sted end barnet;

Ex on the beach
Paradise Hotel
Date mig nøgen

For efterhånden lang tid siden, blev jeg kontaktet af en stor dansk tv-kanal, der ville lave et indslag om rollen som ekstramor i deres bedste sendetid. Jeg skulle medvirke som ekspert og have nogle ekstramødre med, der ville udtale sig om, at det var svært for dem at rumme hans barn.

Hvor mange ekstramødre havde mon lyst til det på nationalt tv?

0
Nul ekstramødre

Ingen havde lyst til at udtale sig om, at det er svært for dem at leve i en sammenbragt familie.

Jeg er helt med på, at det også er hensynet til bl.a. barnet, der gør, at du tænker dig om en ekstra gang. Men fokus var ikke på barnet, det var ikke barnet, de skulle udtale sig om. Fokus var netop på, hvad du – som voksen kvinde – blev udfordret af.

 

Hvordan kan det være?

Hvordan kan realityshows som Ex on the beach, Paradise Hotel og Date mig Nøgen få deltagere til at stille op?

I tv-avisen må du trods alt have tøj på, din eks kommer ikke pludselig ind i studiet og du skal ikke leve af bark og insekter. I Date mig Nøgen er du – for crying out loud – nøgen, på tv.

Den helt stor forskel er, at Reality-deltagerne er afklarede med situationen.

De færreste ekstramødre er afklarede med, at de har svært ved at rumme hans barn.

 

Hvilket slags menneske er du, hvis du har svært ved at rumme hans barn?

Ja, så er du nok ikke et særligt rummeligt menneske.
Du er i hvert fald ikke et sympatisk menneske.

Du er nok nærmere et dårligt menneske.

Et usselt menneske.
Et jaloux, egoistisk, forkælet menneske

Det lader i hvert fald til at være vores (egen) dom.

Forestil dig lige, hvordan det vil være, hvis du i stedet for at dømme dig selv, vidste at :

Du er helt normal.
Der er ikke noget galt med dig.
Du er ikke et dårligt menneske.
Du er ikke ussel.
Du er ikke egoistisk.
Du er ikke forkælet.

Du er jaloux.
Det er bare det.
Og det er så naturligt, som det kan være.

De har noget sammen, du ikke er en del af. Selvfølgelig er det svært for dig.
Det kan ikke være anderledes.
Det gør dig altså ikke til et dårligt menneske.
Det gør dig bare til ekstramor.

Jeg vil anbefale dig at lære de følelser, der følger med ekstramor-rollen at kende

Jalousi i forskellige afskygninger og intensitet er én af ekstramor-følelserne.

Hvis du har svært ved at rumme din kærestes barn vil jeg bare sige:
Det er helt normalt.
Der er ikke noget galt med dig.

 

Det er ikke kun mig, der siger det. Luise gør også.

“Jeg følte mig frustreret, overset, tilsidesat og var jaloux på en to-årig pige med store slangekrøller”
Luise, ekstramor til 2 og mor til 2

Mit personlige rådgivningsforløb hos Janne har fået taget mig sammen til at gøre noget ved nogle ting, fordi vores sessioner fik mig til at indse, at det var nødvendigt. Jeg startede mit forløb med en klar erkendelse af, at hvis jeg ikke gjorde en indsats og tog et ansvar for mine handlinger og mit forhold – ja, så ville der ikke være et forhold.

Jeg følte mig frustreret, overset, tilsidesat og var jaloux på en to-årig pige med store slangekrøller.

Det kunne jeg ikke leve med – så noget måtte ske.

De tre vigtigste indsigter/resultater, jeg har fået med mig er, at:
1) Der er kærlighed nok til alle.
2) Det er ok at insistere på alenetid.
3) Jeg gerne må sige “nej” – det gør mig ikke mindre perfekt (selvom det kan være svært i starten af et nyt forhold, når man gerne vil fremstå totalt overskudsagtig).

Jeg har særligt ladet mig inspirere af Jannes personlige referencer til eget liv og egne oplevelser med ekstrabørn og parforhold. Det har været med til at gøre vejledningen og rådgivningen mere troværdig, tror jeg.

Derudover har jeg ved hvert eneste møde følt mig taget seriøst og haft en følelse af et oprigtigt ønske om at hjælpe mig godt på vej. Det bedste har uden tvivl været, at fokus har været 100% på mine problemstillinger, og at der har været tid til at komme hele vejen omkring selv de mindste ting.

Jeg er ikke i tvivl om, at “Ekstramor” er det, der gjorde, at jeg kunne klare den svære opstart i mit forhold med to små ekstrabørn (1 og 2 år) – og at rådgivningen er en af de væsentlige årsager til, at vi i dag er gift og har to + to børn

 

Har du svært ved at rumme hans barn – så prøv det her.

I stedet for at have det dårligt over, at du har svært ved at rumme hans barn, så brug din energi på at acceptere, at det er sådan, du har det. Med accepten kan du skabe en forandring – det kan du ikke med selvbebrejdelse ♥

Hvis du har svært ved at rumme hans barn, så forstår jeg dig godt.
Den følelse behøver du ikke stå alene med.

Jeg vil gerne hjælpe dig og arbejde sammen med dig, præcis som Luise og jeg gjorde. Læs mere om min personlige rådgivning her. Du er hjertelig velkommen til at booke en gratis afklarings-samtale for at finde ud af, om et personligt forløb sammen med mig er noget for dig.

Kærligst
Janne

Ekstramor Janne

 

*******

Vil du løbende modtage ideer, input og inspiration til at skabe balance i din ekstramor-rolle, så tilmeld dig mit nyhedsbrev herunder. Herefter lander det hele direkte i din indbakke uden du behøver at gøre mere. Bliver det for meget, kan du et klik, fravælge det igen.

*******

 

Rådgivning til ekstramødre og sammenbragte familier

Få mine tips og værktøjer, der gør det lettere at være ekstramor allerede i dag

Sådan vinker du farvel til skyld, skam og dårlig samvittighed

Sådan håndterer du egne og andres forventninger til dig som ekstramor

Sådan får du din partner på banen uden (for mange) konflikter

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, så lander værktøjerne automatisk i din indbakke
Det koster blot din e-mail - herefter modtager du løbende inspirationsmails og tilbud

Tak - Tjek venligst din e-mail