fbpx

Det kan du godt glemme alt om….

Det siges, at rollen som ekstramor er en af de sværeste, hvis ikke den sværeste i familien.

Måske er det også sådan, du oplever det?

Det skyldes blandt andet forventninger. Både vores egne, men også omgivelsernes forventninger til os og vores rolle.

Fra mine mange personlige rådgivningsforløb med ekstramødre er det mit indtryk, at det er vores egne forventninger, der rammer hårdest, og dem kan vi heldigvis gøre noget ved. Det er derfor et meget effektivt sted at starte.

Så lad os komme i gang med det.

Forventningerne i en familie er forskellige, alt efter hvem du spørger. Som med alt andet, vi ikke lige får talt åbent om, så er forventninger vanskelige at imødekomme eller håndtere, når vi ikke er helt konkrete og:

– ved, hvad der forventes af os.
– har taget bevidst stilling til, om det er noget, vi har lyst til eller er nødt til at indfri?

Forventningsafstemning er vejen frem.

Og i dag er en rigtig god dag at starte.

Så: Hvilke forventninger vil du/vil du ikke indfri?

Forventning 1:_____________________________________________________

Vil jeg/vil jeg ikke indfri, fordi _______________________________________

Forventning 2:_____________________________________________________

Vil jeg/vil jeg ikke indfri, fordi _______________________________________

Forventning 3:_____________________________________________________

Vil jeg/vil jeg ikke indfri, fordi _______________________________________

Kærligst
Janne

PS:

Måske får du lyst til at sige; “Det kan du godt glemme alt om!“, når nogen forventer noget af dig. Jeg forstår dig. Men en lidt mere nuanceret tilgang kan være at interessere dig for, hvorfor det forventes af dig. Ikke at du nødvendigvis behøver at indfri forventningerne af den grund. Blot synes jeg, at det altid er godt at undres.

Rådgivning til ekstramødre og sammenbragte familier

Få mine tips og værktøjer, der gør det lettere at være ekstramor allerede i dag

Sådan vinker du farvel til skyld, skam og dårlig samvittighed

Sådan håndterer du egne og andres forventninger til dig som ekstramor

Sådan får du din partner på banen uden (for mange) konflikter

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, så lander værktøjerne automatisk i din indbakke
Det koster blot din e-mail - herefter modtager du løbende inspirationsmails og tilbud

Tak - Tjek venligst din e-mail