fbpx

5 ting du måske ikke vidste om mig

#1  Jeg er et føledyr… [siger min mand]
Jeg er vild med følelser og har selv mange. Så mange, at min mand en gang imellem kalder mig et føledyr. I dag har jeg et rigtig godt forhold til alle mine følelser Sådan var det ikke, virkelig ikke, da jeg først blev ekstramor. Der forsøgte jeg at flygte fra alle de følelser, jeg ikke ville kendes ved, som eksempelvis jalousi og smålighed. Som familierådgiver og sparringspartner ser jeg det, som min vigtigste opgave at lære de ekstramødre, der kommer hos mig at navigere i det følelsesmæssige kaos, der uværgerligt følger med rollen.

#2  Jeg er minimalist helt ind i knoglerne
Jeg har erfaret både privat og professionelt, at selv den mindste ændring i vores tilgang og tankegang kan gøre en stor forskel på sigt. Derfor er jeg også tilhænger af mini-skridt, fordi de også kan skabe store forandringer. Hvis jeg selv skal ændre på meget af gangen, bliver jeg alt for overvældet og ender med at gøre sådan cirka…. ingenting. Hvis jeg selv har det sådan, er der nok andre ekstramødre, der har det lige sådan. Derfor starter vi altid med små skridt, så det bliver en god oplevelse at tage fat på den forandringsproces, som et personligt rådgivningsforløb i den grad er. Min indre minimalist gælder også fysiske ting, så som et lille kuriosum kan jeg oplyse, at jeg blot ejer 30 stykker tøj (ex træningstøj) og 10 par sko og støvler i alt. Det er inklusiv løbesko, gummistøvler og et par vinterstøvler, der tåler 45 graders frost.

#3  Jeg er disciplineret
Når der er noget, jeg vil, går jeg til sagen med stor disciplin. Det er sjældent, at noget i livet lykkes med en halv-fesen indsats. Jeg går derfor disciplineret til sagen. Det der væven rundt er ikke noget for mig. Det betyder ikke, at mit liv er en dans på fløjsbløde rosenblade med sagte harpemusik i baggrunden. Det betyder, at jeg bliver ved med at gå efter det, jeg gerne vil. Også når det gør nas og tanken om at give op kan virke voldsomt besnærende. Så disciplineret har jeg ikke altid været. Det er noget rollen som ekstramor har lært mig. Nu lærer jeg andre ekstramødre at gøre det samme. Selvfølgelig med empatien forrest, alt andet ville være upassende og så ulig mig. Jeg har et kriterium, der altid skal være opfyldt, uanset hvilken situation, jeg står i [og jeg har, ved Gud, stået i mange situationer….] Jeg siger altid tingene på en måde, så jeg kan se mig selv i øjnene om aftenen, når jeg står foran spejlet og børster mine tænder. Det er mit kriterium.

#4  Jeg har brugt, hvad der svarer til en jordomrejse for min sammenbragte familie på at efter- og videreuddanne mig
Siden jeg stiftede Ekstramor.dk i 2011 har jeg brugt, hvad der svarer til en god jordomrejse for hele min sammenbragte familie på 6 personer på et videre- og efteruddanne mig. Helt ærligt, så har jeg gjort det både for at hjælpe min egen familie, men sandelig også for at være bedst muligt klædt på til at hjælpe alle de sammenbragte familier, jeg kommer i berøring med. Al min praktiske, private og professionelle viden kommer naturligvis også dig til gode, når du er i et personligt rådgivningsforløb hos mig. Eller til mine foredrag og workshops. Som en bonus kan jeg fortælle dig, at alle mine råd, retningslinjer og redskaber er personligt afprøvet OG efterleves af mig selv i min egen sammenbragte familie. Det er for useriøst at give andre råd, jeg ikke selv kan overkomme at holde. Walk your talk ♥.

#5  Jeg er vild med flødeskum
Det er rigtigt, den er god nok. Jeg er virkelig vild med flødeskum. Derfor står der i 8 ud af 10 dage altid en skål flødeskum i mit køleskab. Jeg spiser det på frugt, i skyr, på havregrød, på kokosmakroner, på chokolade og uden noget. Jeg drikker det i min the, min kaffe og min matcha. Kort sagt, så synes jeg flødeskum er det bedste. Det eneste tidspunkt, jeg synes flødeskum stinker er, når nogen forsøger at spraye flødeskum på toppen af problemer. Det er usmageligt. På alle måder. Lad os i stedet kigge på problemer, som de er og tage udgangspunkt i virkeligheden, også selv om den gør naller. Når vi forsøger at pynte på virkeligheden, så slår vi os. Det er ikke rart. Når vi tager fat i virkeligheden, som den er – her og nu -, så kan vi gøre noget. Vi kan gå til tingene på en anden måde, fordi vi giver ‘hvis bare….’ baghjul. Og det er præcis det enhver ekstramor der starter i et personligt rådgivningsforløb hos mig, gør.

Kærligst
Janne

Rådgivning til ekstramødre og sammenbragte familier

Få mine tips og værktøjer, der gør det lettere at være ekstramor allerede i dag

Sådan vinker du farvel til skyld, skam og dårlig samvittighed

Sådan håndterer du egne og andres forventninger til dig som ekstramor

Sådan får du din partner på banen uden (for mange) konflikter

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, så lander værktøjerne automatisk i din indbakke
Det koster blot din e-mail - herefter modtager du løbende inspirationsmails og tilbud

Tak - Tjek venligst din e-mail