fbpx

Personlig rådgivning

Personlig rådgivning – til ekstramødre (og fædre) i sammenbragte familier

 

Med rollen som ekstramor følger et følelsesmæssigt kaos, der kommer bag på mange.

Familierådgiver Janne Leth Førgaard

Janne Leth Førgaard
Familierådgiver for sammenbragte familier & forfatter til Førstehjælp til ekstramødre

*****

Fordi du også fortjener at føle dig glad,
fuld af overskud og tilpas i din rolle som ekstramor

 

*****

Det er ikke let at være ekstramor i en sammenbragt familie med dine, mine og vores børn. Du har ret. Mange ekstramødre går rundt og føler sig ensomme og forkerte. Utilstrækkelige og frustrerede. Det er faktisk slet ikke meningen, at det skal være så svært. Ikke for nogen. Og heller ikke for dig, der lever i en sammenbragt familie med din partners børn fra et tidligere forhold og måske nu med fælles børn. Men alligevel er det ofte sådan mange har det. Jeg ved det, for jeg hjælper mange ekstramødre med at føle sig tilpas og få glæden og overskuddet tilbage igen via mine personlige forløb. Jeg vil også gerne hjælpe dig.

Måske du kan genkende det her?

✓ Du føler, du må sluge alt for mange kameler og har faktisk svært ved føle dig hjemme i dit eget hjem. Selvom det er dit hjem.

✓ Du bliver frustreret over måden, din partner opdrager sit barn og synes, det er svært at vide, hvad du må, når det kommer til dit ekstrabarn. Det gør dig usikker i din rolle som ekstramor.

✓ Du oplever, at din partner ikke sætter foden ned overfor eksen og er træt af at føle dig som hende den sure hele tiden. For det er jo slet ikke sådan, du egentlig er.

✓ Du føler dig misforstået, overset og nogle gange ubetydelig. Og du er efterhånden ved at være led og ked af at måtte indgå alt for mange kompromiser. Det her er også dit liv.

✓ Du længes efter mere kærlighed og færre konflikter i dit parforhold og er irriteret over, at I ofte ender i de samme diskussioner og konflikter. Når I nu var så gode sammen engang.

Og du savner bare ro i dit hoved og klarhed over, hvad du kan og må som ekstramor.

Så har jeg gode nyheder til dig…..

*****

Du kan selv skabe de bedste betingelser
for at lykkes og trives i rollen som ekstramor

 

*****

Det ved jeg, du kan. Det kræver bare de helt rigtige værktøjer og viden om, hvad du rent faktisk kan gøre noget ved og ikke mindst, hvad du ikke kan gøre noget ved. Og det kan jeg give dig i mit personlige rådgivningsforløb, som jeg tilbyder mødre (og fædre) i sammenbragte familier.

Mine personlige rådgivningsforløb er strukturerede individuelle forløb, hvor du:

✓ bliver bedre til at kunne være dig selv sammen med dit ekstrabarn i stedet for at føle dig som hende den sure. Og samtidig lærer at sætte grænser og sige fra uden at skulle slå knuder på dig selv hele tiden.

✓ lærer at vinke farvel til skyld, skam og dårlig samvittighed, mens du for eksempel bliver klædt på til at håndtere hans eks, uanset hvad hun finder på (og et trygt rum, hvor det er okay at være hudløs ærlig omkring dette).

✓ bliver klar over, hvilke præmisser der er dine, og navigerer herefter, og bliver bedre til at stoppe selvbebrejdelsen.

✓ begynder at handle på dine egne behov i stedet for alle andres, finder en langt større ro omkring din ekstramor-rolle og bliver god til at tage dig selv og dine ønsker alvorligt.

✓ øger trivslen hos alle i familien, oplever en opblomstring i dit parforhold og opbygger en råstyrke til at håndtere ting, der før ville have taget pusten fra dig.

✓ og hvor du lærer alt om de særlige præmisser, der gælder for ekstramødre og sammenbragte familier, og bliver god til at navigere efter dem.

Og den gode nyhed er, at det blot kræver, at du følger min rådgivning og laver øvelserne, som jeg giver dig i det personlige rådgivningsforløb.

*****

 

Det her er ikke kun mit arbejde.
Det er også mit liv.
Jeg lever af min know-how.

 

*****

 

Familierådgiver Janne Leth Førgaard

 

Mit navn er Janne Leth Førgaard. Jeg har specialiseret mig i sammenbragte familier og er uddannet life & business coach, stepfamily coach fra Stepfamily Foundation (NYC), shadow facilitator og familierådgiver. Jeg arbejder ud fra en praktisk, løsningsorienteret tilgang med fokus på råd og retningslinjer, der er enkle at bruge i hverdagen. Selv er jeg mor til to (f. 2004 & 2005) og ekstramor til to (f. 1992 & 1998), som min mand har fra to tidligere forhold. Jeg er forfatter til den anmelderroste bog Førstehjælp til ekstramødre.

 

 

 

Som familierådgiver og coach er jeg meget resultatorienteret. Jeg går op i, at vi hurtigst muligt opnår resultater sammen. Det betyder også, at jeg ikke er fan af at pære rundt i følelserne eller bare tage en sniksnak om tingene. Når du er i et forløb hos mig, vil du opleve, at vores snakke er meget konkrete, og at de altid fører et sted hen. Det er vigtigt for mig, at du går fra vores samarbejde med en følelse af at kunne rykke ved de ting, der er vigtige for dig. Det er min mission.

En essentiel del af dit arbejde sammen med mig er Ekstramor-Mindsettet…

 

*****

 

Ekstramor-Mindsettet.
Den altafgørende tilgang og tankegang.

 

*****

Som en hjælp til at navigere i ekstramor-udfordringerne har jeg udviklet Ekstramor-Mindsettet, der er den centrale del og det helt særlige ved de personlige rådgivningsforløb for ekstramødre.

Og hvad er Ekstramor-Mindsettet så for en størrelse?

Lad mig forklare.

Ekstramor-Mindsettet er en tilgang og en tankegang, der i den grad klæder dig på til at være ekstramor, fordi du får en forståelse for den altafgørende ekstramor-faktor. Den forståelse er essentiel, for den afgør, hvordan du håndterer dine udfordringer. Det er præcis det, Ekstramor-Mindsettet er udviklet til.

Mindsettet er grundstenen i ethvert personligt rådgivningsforløb. Det er enkelt at forstå, let at gå til og er specielt udviklet til de præmisser, du som ekstramor er underlagt.

Når du bruger Ekstramor-Mindsettet, vil du opleve, at du får det bedre med dig selv, at det bliver lettere for dig at være sammen med dit ekstrabarn, at dit parforhold ændrer sig i positiv retning, og at mængden af konflikter minimeres.

Hvorfor virker Ekstramor-Mindsettet så effektivt?
Det gør det blandt andet, fordi du går til udfordringerne på en anden måde, end du plejer. Du tager fat i tide, så udfordringerne ikke overtager dig.
Du lærer at handle i stedet for at vente. Du ser tingene i et klarere lys og holder fokus på løsningen i stedet for at fare vild i problemet.

Nu er du sikkert nysgerrig på, hvordan vi gør det her. Altså, hvordan de personlige rådgivningsforløb ser ud. Det forstår jeg godt.

Så lad mig præsentere de tre personlige rådgivningsforløb, du kan vælge mellem.

 

*****

 

De personlige rådgivningsforløb:
Handling. Mindset. Ærlig snak.

 

*****


Uanset om du vælger det store, almindelige eller lille rådgivningsforløb, så får du altid:

✓ En opstartsmail med spørgsmål, som du svarer på og sender retur til mig inden første session.

✓ Grundig introduktion til Ekstramor Mindsettet og hjælp til at implementere det i dit eget liv, lige der hvor du er nu.

✓ Konkrete råd, retningslinjer og redskaber, du kan gå direkte ud og bruge i din hverdag efter hver session.

✓ En personlig handleplan, der er lige til at gå til.

✓ En særskilt afslutningssession, der samler op på det hele og binder en fin sløjfe på hele dit forløb.

 

*****


Det store rådgivningsforløb

9 sessioner á cirka 75 minutter via Skype eller telefon (over 11 timers personlig sparring).

Mailsparring under hele forløbet. Kommer du i tvivl mellem sessionerne, eller har du brug for at vende noget med mig, er jeg aldrig længere end en mail væk. Senest 24 timer efter jeg har modtaget din mail, får du et svar fra mig.

Lydfil om Ekstramor-rollen, som du kan lytte til mellem sessionerne. Med lydfilen hører et arbejdsark, så du kan omsætte din nye viden til praksis og skabe ro på tankerne.

Lydfil om Præmisserne i den sammenbragte familie, som du kan lytte til mellem sessionerne. Med lydfilen hører et arbejdsark, så du kan omsætte din nye viden.

Bonus 1:
Mini e-bog med 7 ½ tips
til at lette din rolle som ekstramor

Bonus 2:
Oversigten over vigtige forskelle på kernefamilier og sammenbragte familier

 

*****

 

Det almindelige rådgivningsforløb

7 sessioner á cirka 75 minutter via Skype eller telefon (næsten 9 timers personlig sparring)

Mailsparring under hele forløbet. Kommer du i tvivl mellem sessionerne, eller har du brug for at vende noget med mig, er jeg aldrig længere end en mail væk. Senest 48 timer efter jeg har modtaget din mail, får du et svar fra mig.

Lydfil om Ekstramor-rollen, som du kan lytte til mellem sessionerne. Med lydfilen hører et arbejdsark, så du kan omsætte din nye viden til praksis og få ro på tankerne.

Lydfil om Præmisserne i den sammenbragte familie, som du kan lytte til mellem sessionerne. Med lydfilen hører et arbejdsark.

 

*****

 

Det lille rådgivningsforløb

5 sessioner á cirka 75 minutter via Skype eller telefon (over 6 timers personlig sparring)

Lydfil om Ekstramor-rollen, som du kan lytte til mellem sessionerne. Med lydfilen hører et arbejdsark, så du kan omsætte din nye viden til praksis og få ro på tankerne.

 

*****

 

Hvilket forløb skal jeg vælge?

Vil du høre mere om de tre rådgivningsforløb, så book en gratis og uforpligtende afklarende samtale og lad os tage en snak. Jeg forklarer dig alt om forløbene, og så kan du beslutte dig for, om mine forløb passer til dig og dit behov. Den afklarende samtale er gratis og foregår over telefonen.

Book din gratis, afklarende telefonsamtale lige her


*****

 

100 % tilfredshedsgaranti 

Jeg ved, at jeg kan hjælpe dig med at føle dig tilpas i din rolle som ekstramor, at du lærer at sige fra på en god måde, og at du får glæden tilbage i dit familieliv, i dit parforhold og ikke mindst inde i dig selv. Jeg har hjulpet utallige ekstramødre (og ekstrafædre) med det samme. Det er ikke et quickfix, men det virker. Derfor tilbyder jeg også at betale dig pengene tilbage, hvis du ikke opnår nogen som helst resultater i dit forløb hos mig. Det betyder så meget for mig. Det kræver selvfølgelig, at du laver dine hjemmeopgaver mellem sessionerne, og at du er til stede ved hver session og deltager aktivt i vores samtaler gennem hele forløbet. Gør du det, og skulle du mod forventning stadig ikke se nogen resultater, så betaler jeg dig pengene tilbage. Alt, hvad du skal gøre, er at sende mig en logbog over dit hjemmearbejde. Så får du pengene retur uden problemer.

 

*****

 

“Jeg følte mig frustreret, overset, tilsidesat og var jaloux på en to-årig pige med store slangekrøller”

Mit personlige rådgivningsforløb hos Janne har fået taget mig sammen til at gøre noget ved nogle ting, fordi vores sessioner fik mig til at indse, at det var nødvendigt. Jeg startede mit forløb med en klar erkendelse af, at hvis jeg ikke gjorde en indsats og tog et ansvar for mine handlinger og mit forhold – ja, så ville der ikke være et forhold. Jeg følte mig frustreret, overset, tilsidesat og var jaloux på en to-årig pige med store slangekrøller. Det kunne jeg ikke leve med – så noget måtte ske.

De tre vigtigste indsigter/resultater, jeg har fået med mig er, at:
1) Der er kærlighed nok til alle.
2) Det er ok at insistere på alenetid.
3) Jeg gerne må sige “nej” – det gør mig ikke mindre perfekt (selvom det kan være svært i starten af et nyt forhold, når man gerne vil fremstå totalt overskudsagtig).

Jeg har særligt ladet mig inspirere af Jannes personlige referencer til eget liv og egne oplevelser med ekstrabørn og parforhold. Det har været med til at gøre vejledningen og rådgivningen mere troværdig, tror jeg. Derudover har jeg ved hvert eneste møde følt mig taget seriøst og haft en følelse af et oprigtigt ønske om at hjælpe mig godt på vej. Det bedste har uden tvivl været, at fokus har været 100% på mine problemstillinger, og at der har været tid til at komme hele vejen omkring selv de mindste ting.

Jeg har anbefalet flere andre at booke et forløb. Fordi jeg ved, at det kan gøre en forskel at få rådgivning og at tage ansvar for sit forhold. Jeg er ikke i tvivl om, at “Ekstramor” er det, der gjorde, at jeg kunne klare den svære opstart i mit forhold med to små ekstrabørn (1 og 2 år) – og at rådgivningen er en af de væsentlige årsager til, at vi i dag er gift og har to + to børn 🙂

Luise, ekstramor til 2 og mor til 2

– Luise, ekstramor til 2 og mor til 2


*****

 

“Det er så befriende at blive mødt af en, der forstår og anerkender de ‘forbudte og forkerte’ tanker og følelser”

Jeg startede i mit personlige forløb, førend jeg overhovedet var flyttet sammen med min kæreste. Jeg var bekymret, for jeg kunne på forhånd se, at vi ville få nogle udfordringer, både i forhold til børnene og eksen – men også i forhold til vores egne (og meget forskellige) forventninger til, hvordan livet skulle være, når vi skulle flytte sammen og være den lykkelige sammenbragte familie, vi havde drømt om. For hvor svært kunne det være? At være på forkant med noget så vigtigt er det bedste valg, jeg har taget i skridtet mod at blive en velfungerende sammenbragt familie. For det er svært og kræver benhårdt arbejde, gensidig respekt, rummelighed og masser af kærlighed at få hjulene til at snurre.

Der er flere ting, der har gjort en stor forskel for mig i samarbejdet med Janne. Jeg har lært, at det ikke var mig som person, der stod for skud, når det kom til mit ekstrabarns mor – men derimod den rolle, jeg havde indtaget i hendes og deres liv. At det var vigtigt at skelne imellem, hvad der var mine konflikter, og hvad der bestemt ikke var. Jeg lærte en masse strategier for, hvad jeg kunne gøre i stedet for at blive frustreret, vred eller ked af det. Og når det så allermest dystert ud, havde Janne altid en ny måde at anskue udfordringen på og var god til at sende den tilbage til mig med et “Hvad kan du gøre for at ændre den situation?”. Det var hårdt, men også enormt givende, at jeg selv havde magten til at ændre den situation, jeg stod i..

Det bedste ved mit forløb var, at Janne altid formåede at vende mit perspektiv på de udfordringer, der opstod. At jeg lærte selv at tage ansvar for at ændre den situation, jeg stod i.

Jeg lærte at tackle min kærestes og mine forskelligheder, vores forskellige syn på opdragelse og fik gennem vores snakke en stor respekt for den historie og baggrund, vi hver især kom ind i forholdet med.

Jeg fik lukket ned for støjen omkring hans eks, og når hun stadig indimellem popper op af sin kasse på min indre hylde, kan jeg hurtigt finde roen til at lukke låget igen..

Jeg anbefaler ALLE at booke et personligt rådgivningsforløb. Og det gør jeg af den simple grund, at det er så befriende at blive mødt af en, der forstår og anerkender de “forbudte og forkerte” tanker og følelser, som man kan rende rundt med som ekstramor. Efter hver session, følte jeg, jeg havde fået ryddet op og mit mindset, var fyldt op med gode råd og strategier til at tackle hverdagens, højtidernes og feriernes udfordringer og jeg var klar til at tage endnu en tørn som ekstramor..

Hvis ikke jeg havde gået i et personligt forløb, hvor jeg blev guidet, inspireret og indimellem bare lyttet til, er jeg ikke sikker på, at vi ville have en så afbalanceret sammenbragt familie, som vi har i dag. Selv min kæreste har haft en enorm respekt for det arbejde, Janne har hjulpet mig og os med gennem tiden. Nuvel – der dukker fra tid til anden stadig udfordringer op, men det er aldrig nogen, jeg ikke synes, jeg har lært en strategi til at tackle.

Jeg supplerede mit personlige forløb med “frirum”, og det var en skøn følelse at mødes med andre ekstramødre, som stod i præcis de samme dilemmaer og udfordringer som mig selv. At man kunne mødes og sparre med hinanden, grine og græde var enormt opløftende. Jeg kunne se en udvikling hos mig selv, når jeg pludselig kunne sidde og give råd til de andre om, hvordan jeg havde tacklet en udfordring på en positiv måde, hvilket gav mig endnu mere mod på livet som ekstramor.

Mia, ekstramor til 1 og mor til 2
– Mia, ekstramor til 1 og mor til 2


*****

 

“Det er, som om noget er faldet mere på plads”

Før jeg startede i et personligt rådgivningsforløb hos Janne, var jeg ganske stresset og gik rundt med en indre uro. Jeg følte mig ikke helt tilpas i min rolle som ekstramor. Janne hjalp mig med at give mindre plads til min people pleaser og tage kontrol over situationen og ikke blive et offer. Det er, som om noget er faldet mere på plads, jeg er mere afslappet, når vi har børnene hjemme hos os. Det bedste ved forløbet har været det at snakke med nogen, som har været i samme sko. Og ikke at føle sig som en grusom person, og at man fejler i rollen som ekstramor. Det at indse, at man er god nok og gør nok, men samtidig tager ansvar for sin egen lykke.

Jeg vil absolut anbefale Jannes personlige rådgivningsforløb. Jeg tror, at det at få hjælp til specifikke problemstillinger eller udfordringer på denne måde er bedre end for eksempel bare at læse i en bog.

Vanessa, ekstramor til 3

– Vanessa, ekstramor til 3

 

Book din afklarende telefonsamtale her