OM EKSTRAMOR

Via personlige forløb og workshops hjælper jeg ekstramødre med at få ro på tankerne og en lettere, gladere hverdag. En genvej til at være dig uanset, hvordan dit ekstrabarn opfører sig, hvad ekstrabarnets mor finder på eller hvordan din partner håndterer det.

En hverdag, hvor du bliver fri for at bebrejde dig selv. Fri for at tvivle på dig selv og på dit parforhold. Hvor du lærer at håndtere din rolle konstruktivt, så du kan stå ved – og holde fast – i dig selv og dine værdier, uafhængigt af, hvordan andre opfører sig. Så du kan sige fra uden at blive overvældet af dårlig samvittighed.

Vi har alle mønstre, vaner og ting vi bare gør uden at tænke over det. Nogle af vores mønstre og vaner er konstruktive, andre spænder ben for os. Det er sidstnævnte mønstre og vaner, jeg har specialiseret mig i at se OG vende til en fordel hos mig selv og hos andre.

Som ekstramor kan det være fristende at give andre skylden for vores manglende glæde, energi eller overskud. Det er bare ikke løsningen på problemet.

Med konkrete råd, retningslinjer, tips og værktøjer lærer du at håndtere livet som ekstramor konstruktivt, så du undgår at føle dig som tilskuer i dit eget liv – og hjem.

OM JANNE

Ekstramor er stiftet i november 2011 af Janne Leth Førgaard. Fra Manning Inspire er jeg uddannet Life og Business coach. Jeg har efteruddannet mig til Stepfamily Coach hos Stepfamily Foundation i New York City. Jeg er endvidere uddannet Shadow Facilitator hos Pernille Melsted. I skrivende stund er jeg i gang med Family-Labs Relationskompetence uddannelse, der er forløberen for Familierådgiver uddannelsen. Jeg arbejder ud fra en praktisk, løsningsorienteret tilgang med fokus på tips og værktøjer, der er nemme at bruge i hverdagen. Selv er jeg mor til to og ekstramor til to, som min mand har fra to tidligere forhold.

Jeg er udnævnt til Stepfamily Foundation Ambassadør i Danmark af Dr. Jeannette Lofas, der har stiftet Stepfamily Foundation.

I november 2012, udgav jeg min første bog; Førstehjælp til ekstramødre, sådan navigerer du i en sammensat familie. Du kan læse mere om bogen her. Desuden holder jeg foredrag og oplæg om at være ekstramor.

I tidernes morgen læste jeg Business Administration i London og har en baggrund indenfor Event Management i ind- og udland bag mig.

Hvorfor ordet ‘ekstramor’?
Som kæreste med børnenes far, ser jeg mere mig selv som en ekstra ressource, børnene har til rådighed, når de er hos deres far, end jeg ser mig som f.eks. en bonusmor. Det er ikke sikkert, at børnene synes, at jeg er en bonus. Stedmor er jeg ikke, for jeg er ikke i stedet for børnenes mødre. Jeg er et ”add on”, noget ekstra. Derfor bruger jeg ekstramor frem for stedmor, bonusmor, papmor eller fars kæreste.

Hvad er forskellen på en sammensat og sammenbragt familie?
Der er ingen forskel. Jeg kalder det sammensatte familier i stedet for sammenbragte familier, fordi det er en kompleks familiekonstellation. Det ikke alle, især ikke børnene, der frivilligt vælger denne løsning. De bliver sat sammen med mors og/eller fars nye kærlighed. Det er ikke let for nogen af parterne. Det er et komplekst, et sammensat puslespil, når alle brikkerne skal finde deres plads.

PRIVAT:
Jeg er gift med Søren, sammen har vi to børn, (f. 2004 & 2005). Endvidere har Søren to børn (f. 1992 & 1998) fra to tidligere forhold.

Mine forældre og svigerforældre er skilt, derfor er ekstramor og sammensatte familier en del af min hverdag, både privat og professionelt.

SAMARBEJDE

Ekstramor samarbejdede med en række relevante instanser. Læs mere om dem herunder

Bonusmorgruppen

Copilots

Delebarn

Hvert 3 barn

Sammenbragt Familieråd

StedmorDanmark

Stepfamily Foundation

Ulige-uger.dk

Janne Leth Førgaard | M: janne@ekstramor.dk | T: + 45 60 17 86 60 | CVR: 21 66 84 94 | Forretningsbetingelser | Cookies